Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (701)

plakát

V bublině (2022) 

Co to k...a je? Chvíli nuda, chvíli dobrý. Scénář nahoru dolů. Netflix dává tvůrcům moc volnou ruku, chtělo by je to plácat přes pracky. Co se tomuto filmu nedá vytknout jsou výkony herců. Jen díky nim jsem to byl schopen dokoukat. Jejich výkony mě bavily víc než děj a jen ty u mě vytáhly tento film nad šedivý průměr.

plakát

Honba za diamantem (1984) 

Takže co k tomuto filmu dodat. Podle mě vzor pro filmy typu "bezbranná žena a hrdinný zachránce". Klasika z 80-tých let. Turnerová a Douglas na vrcholu. Pěkná akce, dobří zloduši. Danny DeVito super. Alfonso Arau jako nadšený fanoušek a drogový boss taky. Super zábava.

plakát

Ztracené město (2022) 

Tak jo. Na rozmezí tří a čtyř hvězd. Protože jsem fanda Honby za diamantem a Honby za klenotem Nilu a film mě bavil, dám čtyři. Bullocková stále v pohodě a s Tatumem se dobře doplňují. Radcliffe je slušný slizoun a třešničkou na dortu je Pitt. Takže jo. Peněz není třeba litovat. I přes 112 minut film pěkně odsýpá.

plakát

Malevil (1981) 

Takže pro mě velké zklamání. Nedivím se Merlemu, který odmítl být s tímto filmem spojován. Dalo se čekat, že román se nepodaří bezezbytku převést na filmové plátno. Bohužel očekávání se splnilo. Scénáristi se  inspirovali románem jen v základní situaci. Takže jedna hvězda za základní myšlenku a druhá za výkony zejména Trintignanta, Serraulta a Villereta. Doporučuji přečtení románu.

plakát

Peacemaker - Srdce na draka (2022) (epizoda) 

Tak teda, že je Cena schopný takového hereckého výkonu, to bych nevěřil. Jsem doopravdy zvědav na další díl. Fakt dobrý.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Pro mě zcela překvapivě byl nejhorší Spider-Man Holland. Neustále někam civěl a řešil dilemata. Asi už jsem stár a dilemata puberťáků mě zkrátka neberou. Sejmul ho i Garfield, který mě v tomto filmu bavil nejvíc ze všech filmů, v kterých se ukázal jako Spider-Man. Maguire vyzrál velmi slušně a odvedl vysoký standart (bylo pěkný vidět ho znovu v této roli). Dal bych čtyři, ale Dafoe a Molina to zkrátka vytáhli na pět. Bavil jsem se, kdyby byl film o 10 minut kratší, bavil bych se ještě víc. Zkrátka bylo pěkný vrátit se skoro o 20 let zpátky, chtělo by to multivesmír využít, ale bojím se že by se v tom pak už nikdo nevyznal.

plakát

Profesoři zločinu: Masterclass (2017) 

Takže nové postavy, nová akce tentokrát na opačné straně zákona. Akce graduje do závěrečné honičky a užití vozidel a motorek z druhé světové války je boží. Pronásledování vlaku a nástup a následné vystoupení postavy Bonelliho mě doopravdy pobavilo. Velká škoda, že Libero De Rienzo předčasně zemřel. Celkově slušné pokračování a návnada na vyvrcholení příběhu. Jsem velmi spokojen.

plakát

Profesoři zločinu (2014) 

Rozhodně to stojí za zhlédnutí. Banda reálně neschopných univerzitních profesorů se zaplete do obchodu s drogami. A stojí to za to. Jejich nástup na scénu je boží a následující hýření taky stojí za to. Sibilia to měl velmi dobře naplánované a propojení s dalšími díly mi připomnělo trilogii Návrat do budoucnosti. A je to velmi slušný souboj.

plakát

Jízda s ďáblem (1999) 

No jestliže někdo čeká od Leeho klasický western bude zklamán. Já nebyl, protože konflikty mezi bushwhackery a jayhawkery takhle nějak patrně vypadaly. Žádné souboje uprostřed prašné ulice a poletující laskavec bílý. Hnusná partizánská válka, přepady ze zálohy, střelba bez varování, vraždění civilistů.  Obsazení dobré, historické postavy, hudba - vše mi sedlo. Já jsem s tímto filmem velmi spokojen.