Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (1 219)

plakát

S tváří anděla (2014) 

Zvláštní film na motivy skutečné události (vražda studentky jménem Meredith Kercher), který mne na své shlédnutí nalákal názvem a účastí Kate Beckinsale. O té vraždě jsem nic nevěděl, tudíž jsme k filmu přistupoval tak, že nevím co mne čeká. Děj byl velmi zvláště strukturovaný, kdy občas se řeší samotná vražda, pak Thomasovi vztahy (ať již manželka, dcera, Simone), přátelství s Melanií, pak krásy Itálie, pak se cituje Dante. Prostě taková všehochuť, která je "všude a nikde". Děj táhnou exteriéry a bezstarostně hrající Cara Delevingne, která celý děj odlehčuje a prozařuje. Kate Beckinsale zde naopak na hlavní herečku nedostala příliš prostoru zahrát cokoliv navíc. Zaujala mne nádherná Genevieve Gaunt. Celkově průměrné 3z5.

plakát

Žába k zulíbání (2002) 

Tento film jsem viděl skrze nádhernou Rachel McAdams, která zde však neměla moc času cokoliv ukázat krom par scén s jejími nádhernými kamarádkami v čele s Anna Faris. Schneider děsně přehrával, ale občas pobavil, což jsem nečekal. Dějově to logicky není bůhví co, ale čekal jsem to horší. 2z5 zsujsla kratka role Ashlee Simpson.

plakát

Kletba bratří Grimmů (2005) 

Obstojne pohádkové fantasy se solidní porcí efektu, ač dějově to není bůhví co. Berou se zde kusy z různých pohádek avsak celé to moc nefunguje.zaujala mne pohledná Lena Haedey. 3z5

plakát

Gravitace (2013) 

Tento film stojí na úžasném vizuálním zpracování a kameře. Dějově to je naopak řekněme "obyčejný vesmírný průměr", kdy ani herecké výkony zde nemají čím nadchnout. Navíc Clooney je zde tak krátce, že zde nejspíše šlo hlavně o jeho jméno na plakátu. Celkově lehké zklamání, ale na 3z5 to je.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Tomuto filmu dominuje skvělá kamera a hudba. Tyto prvky jsou podpořeny kvalitními hereckými výkony v čele s krásnou Mélanie Laurent a charismatickým Christoph Waltz. Pitt a ostatní pancharti fajn výkon, ale nic světoborného. Diane Kruger je krásná žena, což zde plně prokázala, ale že podá i solidní herecký výkon tak to mne mile překvapilo. Dějově se zde jedná o "válečnou klasiku" s sem tam nějakou tou krví a přestřelkou. Celkově solidní podívaná u které jsem se těch 153 minut nenudil a tak dávám 4z5.

plakát

Anakonda (1997) 

Na tomto "díle" mne zaujali herci (krásná Lopez, Nesvatba Wilson, Danny Trejo), ač jejich výkony byly slabé. Děj byl dle očekávání ještě horší. Efekty velmi slabé. I tak 1* "ze soucitu" asi za nalezení indiánského kmene a nesmrtelného Ice Cube. 1z5

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Jim Carrey a jeho nejvíc stresteny film, který utáhne zcela sám. Sem tam tu jsou vtipné scény, ale zároveň je zde fůra trapnosti. Nic to nemění na tom, že film je až legendární. Zvláště scéna s kapelou Cannibal corpse. Celkově 3z5 jdou až kam.

plakát

Drive (2011) 

80. nejoblíbenější film, 80% hodnocení z 38.266 komentářů... to vše lákalo. Výsledek je pro mě obyčejný film, kdy dějová linka byla přehrána již mnohokrát. "Hezounek" a skvělý řidič chce ochránit "přítelkyni" a k tomu "sundá" hned několik velkých mafiánů, kteří mají zbraně a kdo ví co vše. A on má max auto, kladivo a občas nůž... jak prosté. Kladem je solidní kamera a atmosféru navozující hudba. Ta mne sice nebavila, ale do tohoto filmu seděla. Herecké výkony mne naopak nezaujaly. Gosling skoro nemluvil a působil jak zeď. U zbytku herců nenacházím zhola nic. Slabší 3z5.

plakát

Outsider (2005) 

Povedený severský film, který se i od "těch severských" lyší tím, že zde není důraz na exteriéry, ale ani na krásnou barevnost. Vše je zde černobílé, ale zároveň skvěle natočené a podpořené skvělou hudbou. Děj za těch 106 minut fakticky nic převratného neděje, ale plyne si tak pohodově, že se člověk baví. Sem tam se člověk usměje, sem tam se kochá krásnou Franc (Tilly Scott Pedersen), sem tam tou černobílou scénou. U záporů bych uvedl nesmyslné odbočky s "chlápkem od soudu", které dle mě ani nemusely být. A dále "cestu do Španělska", kdy na ni hlavní postava jednak nemohla mít peníze a druhak byla v dané situaci zcela nelogická. I tak jsem se celkově bavil a dávám 4z5, ač lehce nadhodnocené.

plakát

Přichází Satan! (1976) 

Velmi známý starý horor, který stojí na skvělé atmosféře. Tu podporuje i solidní kamera. Záporem je trošku děj, kdy se v něm nachází skulinky a to tím častěji, čím je blíže konec. Závěrem chválím i skvělou hudbu. 4z5