Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Figu 

všechny recenze uživatele

Ale jo, s odstupem času přihazuju o hvězdu navíc, asi taky trochu skrz nostalgii. I když teda ten had v té době devadesátek nebyl ještě tak úplně top počítačově vymazlenej, kdy jednou je dlouhej, jak tejden před vejplatou, jindy zase stěží velikost užovky, tak to není zase takovej propadák, jak procenta naznačujou. Obsazení těžce béčkový, každopádně se anakondě nedivím, že šla po Jennifer, jelikož ta byla opravdu doslova k sežrání. 55% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Anakonda kouše, saje, rdousí, ale na Jennifer Lopez je zdá se krátká. Námět na subžánr eco hororu je příznivý, prostředí atraktivní a herecká parta adekvátní. Nejvíc vyčuhuje maniakální Jon Voight, který to taky v závěru od anakondy slízne, a vyvržen natrávený z jejích útrob vypadal solidně. Má to pomalejší rozjezd, svižný prostředek, a solidní dojezd. Digitální anakonda v některých záběrech působí přesvědčivě a v některých uměle, a do reálného hada ji něco málo chybělo. Když zaútočila na své oběti, bylo na co se dívat. Když to srovnám s horory s podobným námětem, rozhodně tenhle patří asi k tomu lepšímu, co bylo v daném žánru natočeno. Tady opět spolehlivě trůní na dně tabulky, ačkoliv vysokou metu měl na dosah. Nejslabší článek filmu bych viděl asi v tom, jak chtěl být moc dobrý a když ho zpětně rekapituluji, přece jen je tak nějak fádně natočený, ale co čekat od bývalého filmového kritika Luis Llose. Poznal, jak je lehké kritizovat a natočit nějaký super film se mu nepodařilo, a tak od režie moudře upustil. Tohle je jeho nejlepší film. 70% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $65,885,767Tržby Celosvetovo $136,885,767 ║ Veru v dobe vzniku to bol fakt zážitok v kine,... nuž aj keď sa k tomu vraciam (2012) to nie je vôbec najhoršie, slušné obsadenie so sexi Jennifer Lopez, nechutným Jon Voightom, slušnými trikmi a samozrejme s dobre prepracovanou Anakondou, na daný žáner spokojnosť. /videl v kine: 70%/ ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Když pominu to, že přerostlá anakonda vypadala spíš jako velká gumová hračka pro děti, nemám sebemenší důvod dávat této dobrodružné nudě víc hvězdiček. Jennifer Lopez nemám rád a stále ji nepovažuji za herečku, Jon Voigt je sice jako záporák skvělý, ale jeho postava je průhledná už od samého počátku a ostatní tam jsou spíš jen do počtu. Anakondu tak může tešit jen ten fakt, že třeba "legendární" Python je ještě o třídu horší. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

U podobných filmů mi vždycky vadilo, že kromě nějakého monstra jdoucího po partě dobrodruhů, se ve skupince vždycky najde i nějakej záporák, kterej jim boj s nestvůrou ještě zkomplikuje. Scénáristická berlička pro zvýšení napětí, množství akce a hlavně aby mohla nestvůra pěkně sežrat nějakýho padoucha! No a Anakonda není výjimka ani omylem, spíš naopak. Hrozný film, jedna hvězdička za tehdy ještě krásnou Lopezovou a druhá za výtečný slogan na plakátech „Když nemůžete dýchat, nemůžete ani křičet.“, nebo tak nějak. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Když Terry (Jennifer Lopez) střílí na anakondu, drží v ruce odstřelovačku, kterou je potřeba před každou další střelbou ručně nabít. Ona vystřelí třikrát, ale ani jednou nepřebije. (Guilemot)
  • Na začátku filmu je řečeno že anakonda může dorůstat až 12 metrů. Největší potvrzená ovšem měřila "pouze" necelých 9 metrů. (Žralok)
  • Tvůrci původně chtěli ve filmu použít skutečné hady. Nakonec od nápadu upustili, jelikož se jim jejich využití nezdálo příliš bezpečné. (Žralok)

Reklama

Reklama