Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (1 219)

plakát

Obviněný (2005) 

Miluji severskou kinematografii, atmosféru zdejších filmů, přírodu, drsné rysy herců a mnoho dalšího. Zde to vše je podpořené hudbou, která skvěle doplňuje tíživou atmosféru filmu. Bohužel samotné téma filmu mi je krajně nepříjemné, ač zde bylo pojato řekněme psychologicky. Za mě tedy jedno shlédnutí stačilo, chválím atmosféru a herce, ale to je vše. 3z5

plakát

Rivalové (2013) 

Formule 1 jsem sledoval hodně let pomalu od svého narození, ale Laudu jsem si vždy pamatoval jako "toho staříka v depu co byl mistr světa". Jsem tedy rád, že jsem viděl jaký byl i jaká byla ta rivalita s Huntem. Děj je tedy životopisný, ale kvalitně natočení, že to má "grády". K tomu je zde skvělá muzika a i solidní herci a herečky ve vedlejších rolích. Povedený dokument a 4z5.

plakát

Příběh z Bronxu (1993) 

Filmy co trvají dvě hodiny musí být opravdu skvělé, aby nenudily. Zde tomu tak naštěstí bylo. 60. léta, italská mafie, policie, rasové nepokoje, bary, baseball, či box taková to byla doba. Tento snímek ji skvěle ukazuje v průběhu dospívání mladíka "Sí" a ač se zde v souhrnu až tak moc neděje, tak celý film působí kompaktně a skvěle plyne. Až si říkáte, že musíte mít ještě alespoň další zábavnou hodinku před sebou a nastávají titulky. Což je ideální závěrečná scéna film skvěle uzavírá a ač naznačí potenciál možného filmového nástupce, tak jsem rád, že nevznikl. Zvláště chválím herecké výkony, kterým tedy hodně přidaly sáčka, klobouky a atmosféra celého filmu. Celkově se jedná o skvělý film a dávám silné 4z5.

plakát

Nebezpečný náklad (2016) 

Slabší akční film s průměrnými akčními scénami, kdy vše jde moc snadno. Diamanty za šílené sumy nikdo nechrání a "jen" se o ně perou gauneři. Dialogy mimo střílení o ničem. Herecké výkony pouhý průměr, kdy ani Willisovo charisma je nezachrání. Pohledna Logan (Jenna B. Kelly) byla fajn. Celkově tedy slabší průměr. 2z5

plakát

Zakletý v čase (2009) 

Hlavní silou tohoto filmu je krásná atmosféra, kterou drží hlavně něžná Rachel McAdams a skvělá hudba. Jsou zde i části při kterých je divákovi smutno, ale ta příjemná atmosféra přetrvává. Vážně jsem zvažoval 4*, ale posléze klesám na silné 3*. Důvodem je to, že za 103 minut se tu fakticky děje totéž dokola. Aneb objevím se, zmizím, "čekačka", sháním oblečení, žijeme a pak zas od znova. Každopádně jsem rád, že jsem tento film viděl.

plakát

Knights of Badassdom (2013) 

Na tento film jsme se těšil z mnoha důvodů. Jednak, zde mělo jít o metalovou hudbu, LARP (nehraji ale je zajímavý), žánr filmu a v neposlední řadě pohlednou Summer Glau. Výsledek je bohužel ve všech ohledech dosti rozporuplný. Metal tu hraje, ale, pro mne, ne moc kvalitní a ještě se tu hází, že hrdinova kapela hraje black metal, či dokonce doom metal a zatím nehráli ani jedno z toho a to ani zdaleka. LARP část byla fajn. Žánrem to sedělo a Summer byla krásná. Efekty byly dosti průměrné a on ani ten děj nebyl bůhví co... Ona ani ta potvora se nechovala Succubus (viz zabití té holky, či na záchodech), jednou to byl spíše Incubus a jindy zas "obyč zaiják". Ten přerod se též příliš nepovedl.. Zvažoval jsem pouhou 1*, ale přihmouřím oči a dávám 2z5.

plakát

Prohnilí (1984) 

Povedená klasická Francouzská komedie se skvělou atmosférou a solidními hereckými výkony. Záporem je, že hlavním postavám vychází veškeré podfuky až příliš snadno. 4z5

plakát

Pomáhat a chránit (2011) 

Tak toto bylo pro mne zklamání. Irsko je nádherná země se zajímavými lidmi to v kombinaci s policií a komedií mne navnadilo na "černý humor". Výsledkem je "detektivka", kde není totálně žádný zvrat, vyšetřování, či překvapení. Veškeré indicie dodají padouši sami. Co se vtipu týče, tak toho zde až tak moc nebylo. Hodnocená podpořily určitě ty 2 pohledné "šlapky" a to hlavně Dominique McElligott. Celkově tedy zklamání, ale na 2z5 to ještě je.

plakát

Čundr v Africe (2020) (seriál) 

Tento dokument je pojatý jinak než všechny ostatní. Na jednu stranu je to tu bráno "amatérsky" jak kdyby si každý z nás točil vlastní dovolenou. Do toho tu jsou například exluzivní záběry z dronu. Což je kontrast, ale ten tu je snad neustále. Skupina přecijen jede "na čundr", ale nespí někde pod stanem, či v autě. A zároveň má sebou fůru moderních vymožeností, fůru peněz a vlastně nic není problém. Ostatně ty peníze jsou zde strašně cítit a přijde mi, jak kdyby skupina bohatých podnikatelů měla sen jet do Afriky a tam si to prostě užít. Tam zadotují školu, tam si koupí místní oblečení, tam skočí k holiči atd.. Co se týče "neznalosti jazyka", tak se chlápci dorozuměli až moc dobře. Nevěřím, že bez znalosti jazyka jako cizáka vezme na vodoo obřady jen tak? Koho z Vás budou provázet zapadlou "palírnou"? No nevím nevím. Kamarád mi říkal, že na cestách je nejlepší mít mazací tabulku s fixem a když nevíš, tak prostě kreslit a komunikovat rukama nohama. Zde se tito chlápci spíše usmívali, mluvily česky a kývali a domluvili si vše. :) Celkově tedy takový rozporuplný dokument, kdy to smrdí "nahranou realityshow", ale zároveň to působí, tak nějak "neotřele" až "nedokumentárně" s logicky nádhernými exteriéry. Zůstávám tedy na průměru a 3z5.

plakát

Skupinový sex (2010) 

Na tomto filmu mne zaujala hlavně účast krásné Odette Annable a také název samotný. Ovšem toto dílo stačí vidět jen jednou a nikdy víc. Děj se točí kolem skupiny závislé na různých formách sexu, čímž se nahání "nosné/zajímavé téma" a k tomu je zde hned několik zvratů zaměřených na pomoc různým členům skupiny, které poškozují hlavní kladnou postavu. Jako celek je to fakt slabé, ale dovívat se na to dalo. Tudíž slabší 2*, ač na ně to vytáhla jen a pouze Odette Annable.