Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (364)

plakát

Jump street 21 (2012) 

Některé scény fungují perfektně, ale jako celek je to další průměrný flák, který nestojí za druhou projekci. Duo Tatum a Hill mi vůbec nesedlo a film zachranují perfektní vedlejší postavy (především Ice Cube a jedno závěrečné cameo).

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

WOW! Šílená asijská řezničina, kde se nikdo nešetří. Béčkový příběh, jeden malý twist na závěr, typický hlavní hrdina a hromady kriminálníků, kteří čekají na výprask. Dech beroucí choreografie, Gareth Evans střídá frenetické přestřelky s boji mačetou a posledních cca. 20-30 minut patří už jen závěrečnému souboji holýma rukama. Soundtrack má na svědomí Mike Shinoda z Linkin Park a vše sedí, jak má. Spousta lidí kritizuje plytkost děje, ale myslím, že by bylo dobré si uvědomit, že na to se v Raid opravdu nehraje. Akce je úžasně sestříhaná, natočená a především předvedená. Násilí zobrazeno věrohodně a motivace hlavního hrdiny více než očividná. Klenot bojového žánru. Víc takových! Vřele doporučuji fanouškům akčních filmů nebo lidem, kteří nemají tendence film vypínat při první kapce krve, protože zde na pár kapek přeci jen dojde :)

plakát

Muži v černém 3 (2012) 

Pořád je to zábavné. Není to tak zcela průměrné, jak někteří uživatelé a hodnocení tvrdí. První třetina je dost utahaná, ale od spojení Brolina a Smithe chytá trojka MiB neskutečné obrátky. Chytré vtipy, oproti starému K neskutečně "živý" Josh Brolin v roli mladého K a závěrečný twist mě skutečně příjemně překvapil. Akční scény jsou stále dobře vyvážené, zásadní problém ovšem přichází s hlavní zápornou postavou, kterou jsem za celý film nepochopil. Nepochopil jsem ten šíleně dementní dabing (orig. verze) a celkovou postavu, závěrečný souboj a originální záchrana lidstva je neskutečně krátká a bez pořádného souboje. Kvalit jedničky to nedosahuje, ale po zpackané dvojce mi Sonnenfeld dokázal, že nemám na MiB vzpomínat ve zlém.

plakát

Ranař (2011) 

Miluju hokej, Sean William Scott mi nikdy nevadil a Liev Schrieber vypadá s upraveným vousem drsně a ačkoliv je Goon neskutečně příjemná podívaná, mám pocit, že ji strašně táhne dolů kvalita režiséra. Nečekám, že bude ve filmu o hokejových bitkařích zobrazen detailní vývoj hlavní postavy, přechod od neschopného a lehce natvrdlého dobráka k tvrdému hokejstovi, který je ochoten pro svůj tým bránit i vlastními zuby, ale veškeré vztahy mezi postavami a vývoj je neskutečně odfláknut, a to je něco, co neodpustím ani sportovní komedii s nádechem romantiky. Navíc nechápu, proč hraje Jay Baruchel tak neskutečně kreténskou postavu, obzvlášt když se podílel na scénáři a film i produkoval, pokud si chtěl zahrát debilně vyhlížejícího faggota, povedlo se.

plakát

Drsný časy (2005) 

Z Balea jde strach, o tom žádná, ale zápletka filmu opravdu není ničím revoluční. Myslím si, že podobných filmů se dá najít tucet a bohužel mě nenapadá nic, kvůli čemu bych měl zrovna Drsné časy vyzdvihovat, kamera je ze začátku dost nepříjemná, Longoria Parker jak jinak než otravná a Freddy Rodriguez působí ve spojení s Balem jako nutné zlo. Na jedno zhlédnutí stravitelné, ale podruhé už to nejspíš nikdy neuvidím. A když budete chtít za každou cenu vidět šíleného Balea, vždy je tu Americké psycho...

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

No dobře, asi mě to bavilo více než jednička, především kvůli výbornému konci, ale je z toho cítit kalkul. Slizký kalkul a já doufám, že můj oblíbený režisér svižných gangsterek z podsvětí Londýna dostane rozum, posbírá poslední vydojený peníze z literární klasiky a začne točit opět osobité filmy, kvůli kterým ho milujeme. P.S.: Akční scény překvapivě dobré (obzvlášt úprk lesem) a velké zklamání co se týče využití a zapojení postavy nádherné Noomi Rapace do děje.

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Láska na první pohled. Asijské animované tvorbě jsem se vždy z nesmyslných důvodů vyhýbal a čas si udělal pouze na skvosty od všemi (a právem!) uznávaného Hayao Miyazakiho nebo klasiku Ghost in the shell, ale většina anime pro mě zůstala neprozkoumána. Jsem rád, že jsem začal právě u seriálu Death note, který si mě získal už prvním dílem. Bavilo mě sledovat celých 37 dílů Lightův vývoj od zprvu racionálně infantilního a nadmíru inteligentního studenta po chladnokrevně vypočítavého poloboha. Tvůrci odvedli na Death note ohromný kus práce, propletené vztahy jednotlivých postav, desítky zvratů a vedlejších postav a především geniální boj mezi Lightem Yagamim a geniálním detektivem "L". Možná bych se Arakimu a Hiraovi dalo vytknout někdy až přehnané komplikování děje a v určitých epizodách moc zbrklé přidávání nových postav. V určitých pasážích seriálu divák tápá, kterým směrem se děj a hlavní zápletka zrovna ubírá a rozřešen příjde až s Lightovým vysvětlením jeho postupu a myšlení. Přesto považuji Death note za jeden z nejlepších seriálů, co jsem měl zatím možnost vidět a děkuji, že právě tato droga mě donutila prozkoumat krásný žánr japonského anime a těším se na další kousky. Momentálně se chystám na Monster a Hellsing. Doporučuji.

plakát

Avengers (2012) 

Ačkoliv jsem nikdy nebyl velký fanoušek komiksových hrdinů a Marvelu obecně, tohle byl krásný dárek a Whedon jako režisér mě velmi mile překvapil. Abych byl upřímný, nikdy jsem moc nevěřil, že by se režisérovi podařilo vytvořit z osobitých hrdinů ucelený tým, který by fungoval dohromady a jednotlivé postavy nevyčnívaly, a to se mu skutečně povedlo. Očekával jsem, že většinu prostoru pobere Downey jr. se svým za každou cenu vtipným Tony Starkem, ale nestalo se tak a pomyslným hrdinou číslo jedna se zcela zaslouženě stává mírně nevýrazný, ale jistě skvělý herec Mark Ruffalo se svým mnohem výraznějším Hulkem. Nepamatuju si, že by někdy film od Marvelu byl nacpaný akcí k prasknutí. Avengers jsou pro mě zatím nejhezčím překvapením roku. Chemie mezi postavami funguje, triky více než solidní, příběh na blockbuster obstojný a pro fanoušky komiksů a Marvelu kult. Ano, je to jednodušší a prostější než X-meni, ale film jsem viděl 2x během jednoho týdne a filmu se nemůžu nabažit. BR verze bude doma co nevidět. Rozhodně doporučuju!

plakát

Bitevní loď (2012) 

Berg mě přesvědčil o dvou věcech. Když se seženou peníze, film se dá splácat prakticky o čemkoliv, nikdy by mě nenapadlo, že budu koukat na film podle stolní hry, který navíc bude místy vypadat dost efektně. Bohužel Berg není ani zdaleka tak dobrý řemeslník jako Bay a Transformeři jsou zkrátka ve všem lepší a Bitevní lodi tak zůstává jen marná stylizace, která zůstává nenaplněna. Přesto musím pochválit jak jinak než nasraného Neesona a poněkud vlastenecký závěr vzdávající hold válečným veteránům. Ovšem s AC/DC to není zas takové utrpení a na mé tváři si závěr vykouzlil upřímný úsměv. Bohužel to je tak asi vše. Podobně jako John Carter i Battleship řadím mezi ty "slabší" ochutnávky letošní blockbusterové sezony.

plakát

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 

Měl jsem velké obavy, jestli Prušinovský převedení konceptu na velké plátno zvládne a povedlo se! Dlouho jsem přemýšlel, co by se filmu dalo vytknout, ale vážně mě nic nenapadlo. Obsazení Krobota byla chytrá volba, nevrlému Hnátkovi a celému Okresním přeboru dodává naprosto nový rozměr. Hlavní dějovou linku kolem Pepika obohacují vedlejší postavy a celé Houslice dobře známé ze seriálu. Nemyslím si, že by některé postavy Prušinovský vyloženě odflákl. V současném dezolátním stavu českých komedií/tragikomedií svěží zpestření. P.S.: Pro fanoušky seriálu ve filmu čeká spousta perfektních scén a gagů "Tohle není hra pro tebe, jdi hrát automaty" :)