Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

Noční jezdci (1981) 

Pravděpodobně nejlepší CZ/Sk "western" před Je třeba zabít Sekala. Zapomenutý klenot, několik zajímavých menších rolí dnešních hvězd...Po důkladném zvážení jsem dal maximum hvězd, i pro zvolené téma, tak smutně málo známou část našich dějin.

plakát

Ichi, slepá samurajka (2008) 

Pravá japonská krvavá romantika. Absolutnímu hodnocení přeci jen brání fakt, že nejde o originální příběh. Zpracování je však excelentní a pro milovníka samurajských filmů jasná volba.

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

Byl jsem nadšen z konečně celkově kvalitní, ač zároveň moderní pohádky. Úleva od věčně recyklovaných "tradičních" titulů byla veliká, po x letech tuzemským tvůrcům vyšla snaha. Bravo! Uměřené herecké výkony, příběh klasický, hudba kvalitní a opět aktuální propagace určitých hodnot navrch.

plakát

The Butterfly Circus (2009) 

Nádhera a nestydím se že jsem u toho brečel. Jsem moc rád že Nick našel svou víru a dokáže ji tak skvěle posílat dál. See You later, bro Nick :)

plakát

Skladiště 13 (2009) (seriál) 

Supr relax pro fanouška sci-fi či mysteriózních seriálů. Zábava a humor převažuje na hlubokými myšlenkami,ale i takové seriály jsou třeba..Co dělat jiného než si po náročném dni popřát díl něčeho takového?:)

plakát

Valdez přichází (1971) 

Kvalitní lahůdka pro náročnější milovníky žánru. Dokáže několikrát překvapit. Svižná povídka, kde se nic zbytečně neprotahuje.

plakát

Tajemství proutěného košíku (1977) (seriál) 

Málokterý serál dokázal tak vkusně smíchat "dospěláckou" realitu s poetikou dětsví. Líbilo se mě jako dítěti, líbilo se mě to jako dospivajícímu kdy jsem pochopil více některé náznaky a líbí se mě velice i jako rodiči co už má taky děti. Nepatřím rozhodně mezi ty vzdychající po dřívější době,ale jen málokterý současný seriál s dětmi dosahuje této kvality. Důvodem jest zajisté paní Zinnerová.

plakát

Pozor, vizita! (1981) 

Klasika CZ filmu, zlatý fond, doporučuji každému kdo se soustředí na domácí produkci.Je to víc než jen vynikající komedie, je to i folozsofické zamyšlení nad tím, co kdo máme v centru našich životů...

plakát

Chuck (2007) (seriál) 

Velmi kvalitní zábava, sem tam i z hlubší myšlenkou. Základem je ale inteligentní parodie a ironický přístup k ačním filmům, špionážním tématům , motivům okolo krásných žen i celé postmoderní společnosti. Promě ideální relax po pracovním dnu.

plakát

Harry Brown (2009) 

Depresívní atmosféra tvořená někdy i zdánlivě přehlédnutelnými detaily a excelentní výkon M.Caina vítězí nad prvky příběhu které už přeci jen známe ze starších filmů. Tohle je ale temnější, krvavější a jen slabý třpyt světla optimismu narušuje všudypřítomný hmatatelný pocit hnusného zla v tomhle dramatu.