Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (93)

plakát

Ona (2013) 

Chytré a vtipné... ale proč jsem měla na konci pocit, jako by nápady docházely?

plakát

Cirkus Bukowsky (2013) (seriál) 

Mohl by snad být Bukowsky ještě větší sympaťák? Bylo by vůbec možné mu fandit víc, když se tak chudák protlouká všemi těmi trabli? Začátek rozhodně vypadá velice nadějně, tak uvidíme, jak se to rozvine dál.

plakát

České století (2013) (seriál) 

Bezesporu odvážný počin. V prvním dílu Huba krásně odkoukal pohyby a gesta našeho tatíčka Masaryka. V tom druhém oceňuji především to, jak autoři poukázali na řadu protichůdných názorů a faktorů, které hrály roli v událostech kolem Mnichova. Místy je seriál trošku utahaný a nudný a nechápu především proč je tak špatně ozvučený - lidem je někdy opravdu špatně rozumět. Uvidíme, co přinesou další díly. Zatím 70%

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Film plný skvělých efektů, akčních scén, nudných vyznání přátelství, lásky nebo cti a velice povrchního děje, který se za více než dvě hodiny téměř nikam neposune, takže všechny postavy zůstanou hezky na svých místech, kde mají být, aby se mohly objevit v dalším trháku. Zisků lačné producenty i řadu fanoušků to určitě potěší, ale je to trochu škoda, protože celý film je pak jen nataženou epizodou seriálu v poněkud hezčím provedení.

plakát

Star Trek (2009) 

Naprosto chápu, že tenhle film je určen jen pro vyvolené - fanoušky Star Treku, kteří viděli vše od prvních seriálových dílů, přes všechny ty filmy až po tenhle - a já jsem se jim jaksi vkradla do jejich svatyně a nemohla jsem, než se vysmívat jejich bohům. Jenže co může nezasvěcený dělat jiného, když už si ten film - možná jaksi omylem - pustí a má pocit, že je většina replik pronesena s ironií či sarkasmem a celý film je spíše fraškou než vážným dramatem, kterým by přece vesmírný boj měl být? Dějová linie filmu je navíc velice chatrná. Ono "náhodné" setkání na jakési ledové planetě, které bylo vlastně klíčovým momentem celého filmu, bylo - alespoň z pohledu neobeznámeného diváka - úplně nepravděpodobné a velice uměle vykonstruované. Herecké výkony pod těmi maskami moc nedokážu zhodnotit :-D ovšem vizuální efekty špičikové. Výsledné hodnocení *** Možná se jednou odhodlám shlédnout více startrekovských filmů a přehodnotím to.

plakát

Zápisník jedné lásky (2004) 

Film, který se vám neustále snaží namluvit, že je něčím víc než je, tedy kýčovitým slaďákem toho nejpředvídatelnějšího rázu: jak vyřešit klasický trojúhelník chudý muž-bohatá dívka-bohatý muž, je nad slunce jasnější. Způsob vyprávění má pravděpodobně za cíl zastřít kýčovitost tohoto hlavního příběhu, ale samotné zobrazení idylického sanatoria i Alliiny nemoci je rovněž naprosto naivní a na konci má člověk skoro chuť nad tou banalitou zaplakat. Ale pořád zbývá možnost prostě sledovat Goslinga, který tu dostal roli zamilovaného sympaťáka, nebo - v případě mužského publika - celkem půvabnou McAdams s retro lokýnkami. Na dvě hodiny je to ovšem trochu málo.

plakát

Smrtelné lži (2012) 

Richard Gere coby Robert Miller je tu jako druhý Gordon Gekko (Wall Street), ovšem s větší přetvářkou a také mazanější, takže si na něj jen tak nepřijdou. Poměrně tuctový film, ale Gere tu hraje v roli, která mu - jak již několikrát prokázal - velmi dobře sedí. Čtvrtá hvězdička je výhradně za Gera (kvůli kterému jsem se obtěžovala na ten film vůbec jít ;-)).

plakát

Zabíjení (1956) 

Propracovaná zápletka a vygradované napětí - po všech stránkách výborné, jen ten konec člověka naštve. Proč si probohoa člověk, co vymyslel geniální zločin, nezvládne koupit pořádný kufr? :-D Pátá hvězdička je tu za skvělý výkon Coleen Gray coby největší mrchy pod sluncem.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Tak se nemůžu rozhodnout, jestli jsem právě viděla výjimečný, komplikovaný film nebo jestli šlo jen o jeden velký kýč plný filmařských klišé. Zatím se přikláním k tomu prvnímu, ale bude to chtít další zhlédnutí. Už teď jsem si ale jistá, že jde o jeden z nejodvážnějších filmových počinů, co jsem v poslední době viděla.

plakát

Argo (2012) 

Skvělá zápletka je tu jen umocněna tím, že je vlastně založena na skutečnosti. Affleck pracuje výborně s napětím, které se v určitých momentech stupňuje až téměř k nesnesitelnosti. Bezvadný střih, kamera mírně rozostřená, v davech šíleně poskakující, obličeje často přesvícené nebo naopak snímané v pološeru, dobové oblečení, velké brýle a dlouhé vlasy, to vše přispívá k větší autenticitě, až se téměř zdá, že jde o dokumentární film. Pěkně je zpracovaný i úvod, ve kterém je velice srozumitelně nastíněno pozadí konfliktu v Íránu.