Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (93)

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Po dlouhé době film, který mě nepřestával překvapovat a který se úspěšně vyhýbá předvídatelným filmovým klišé. Frances McDormand dokáže u diváka vzbudit sympatie ke své postavě, která vlastně není moc obdivuhodná - pije, mluví sprostě, jako matka dost selhává a jen málokdy je schopná projevit vůči ostatním trochu empatie. I tak jí ale fandíme a doufáme, že to s ní nedopadne úplně špatně. Film jako takový je neskutečně zábavný, plný absurdního humoru a podkreslený skvělou hudbou.

plakát

Komorná (2016) 

Plakát je lepší než film. Vlastně, když o tom tak přemýšlím, tak na tom plakátu je celý film nakreslený. Čekala jsem trochu víc... Místy krásné poetické záběry střídají scény, u kterých není jasné, jestli jsou (trapně) vtipné schválně.

plakát

Teorie tygra (2016) 

Ve své kategorii vydařený film postavený na výborném hereckém obsazení a rolích, které tu většině herců padnou jak ulité. Výborná byla Iva Janžurová, u které byla ta zásada malého dvorku a dlouhého biče zastávaná vůči manželovi o něco více uvěřitelná než u Elišky Balzerové. Sice evidentně nejsem cílová skupina, ale i tak jsem si film užila (když jsem přimhouřila oči nad některými přepjatými stereotypy chlapy vs. ženský, které ale asi patří k věci).

plakát

Lída Baarová (2016) 

Zklamání.. Scény, které měly pravděpodobně působit vášnivě nebo dramaticky, vyvolávaly v celém kině smích. Ve filmu je řada klišé a co se týče kvality, je hodně nevyvážený. Začátek vypadal ještě slibně, ale pak to šlo spíš z kopce.

plakát

Iracionální muž (2015) 

Odlehčená verze Zločinů a poklesků. Škoda, že se Allen v posledních filmech (snad až na Jasmíniny slzy) vzdal snahy jít do hloubky. V Iracionálním muži jsem měla i při vážných scénách pocit, jako by všechno byla jen hra... Nicméně Joaquin Phoenix si s postavou Allenovského typu poradil výborně... ty deprese jsem mu docela věřila.

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

Nechápu ty pochvalné komentáře... Je to sice milý, slušně natočený film, ale jinak nic zvláštního, prostě klasický romanťák pro pohodový večer s vaší polovičkou. Když nebudete čekat víc, nebudete zklamáni.

plakát

Divočina (2014) 

"Into the wild" for beginners :-) Nasazování batohu v začátcích cesty mě opravdu rozesmálo a soucítila jsem s Reese pro ty špatné boty... Vlastně to všechno bylo dost věrohodné včetně těch jejích podlitin a odřenin od batohu (jen si holka mohla v tom hicu vzít nějakou čepici, aby nedostala úpal). Když se k tomu přičte krásná krajina, skvělý střih a píseň El Condor Pasa, která je mimochodem přesně v rytmu kroků unaveného poutníka, je z toho dokonalý film pro ty, co mají rádi filmy a chození po kopečcích...

plakát

Jeden den (2011) 

Na rozdíl od úžasné komedie Příští rok ve stejnou dobu v tomhle filmu ten podobný nápad tak dobře nefunguje. Kolísá to mezi trapně teenagerskou komedií a přeslazeným romanťákem s rádoby hořkosladkým koncem. Pár vtipných momentů zachraňuje celý film.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Nejsem si jistá, jestli mohl být film ještě zběsilejší a jestli tam tvůrci mohli nacpat ještě více z požitkářského života, ale asi ne. Možná, kdyby slevili z těch tří hodin, mohl by film upoutat. Takhle je spíš únavný. Ale nedá se říct, že bych se nebavila.

plakát

Philomena (2013) 

Naprosto přirozená Judi Dench v roli, která jako by jí byla šitá na míru. A vedle ní Steve Coogan, který svým vtipem a charismatem dodává filmu šmrnc. Na to, jak je ten příběh jednoduchý, až banální, jsem se ani chvilku nenudila... vlastně jsem se výborně bavila.