Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi

Recenze (282)

plakát

Protivný sprostý holky (2004) 

Uvědomělá komedie s inteligentními, perfektně vypointovanými gagy a s poprvé (a asi naposledy) sympatickou Lindsay Lohan. A navíc předat nějaké sdělení ve filmu pro teenagery a nebýt při tom přehnaně podbízivý, to vážně není lehké. O moc lépe, než je to provedené tady to asi nejde...i když je s tím spojena jistá schématičnost.

plakát

Mlha (2007) 

Darabont vzal běžné prvky béčkových survival hororů a svým mistrným režijním citem stvořil "áčkové béčko", které vás nenechá vydechnout díky tíživé atmosféře beznaděje a tajemna. Výsledek není úplně dokonalý. Triky jsou okatě počítačové a chování postav taky není docela uvěřitelné, ale čert to vem. Ve svém vlastním vesmíru to ale funguje bezchybně. Není to klasický horor u kterého byste se nepřetržitě báli, The Mist vám poskytne dokonale depresivní filmový zážitek, svět ve kterém vládnou záhadné nepřátelské bytosti a člověk je pouhým žrádlem. Pro mě nejsugestivnější filmový zážitek posledního roku. 90%

plakát

Horrors of War (2006) odpad!

Neskutečně špatný mix hororu a válečného filmu, který se zřejmě lehce inspiroval Mrtvou hlídkou. Režisér ale na rozdíl Michaela Bassetta vůbec neumí pracovat s nízkým rozpočtem, takže jeho film vypadá jako snažení party amatérů, kteří si vypůjčili kostýmy z divadla, a po dvou dnech pobíhání po lese zplodili tenhle takřka nekoukatelný bordel. Úvodní "přestřelka" sice navnadí svou komičností na když už ne horor, tak alespoň neúmyslnou komedii, pak se ale až do finálového souboje skoro není čemu smát a film pouze neúprosně nudí. Masky vypadají jak vyrobené v dětském uměleckém kroužku pro postižené, gore vyjma dvou okousaných mrtvolek úplně chybí a zápletka s německými supervojáky je jak vystřižená z videoher. Tohle fakt nedoporučuju ani lidem, kteří se vyžívají ve filmovém braku. Nedokážu si představit, jak by se u toho někdo ve střízlivém stavu mohl bavit. Draculu 3000 považuju za hroznou sračku, ale chápu, že se některým líbí a radši bych si ho pustil pětkrát za sebou, než znovu shlédnout tohle.

plakát

Uvnitř (2007) 

Úvod vypadá neškodně, během pár minut se ale film rozjede v příjemně brutální thrillerovou jízdu. Dobrý pocit převládá dokud si neuvědomíte, že ten film nikam negraduje, násilí nedosahuje ani zdaleka intenzity toho z Ajovo filmů a děj je příliš jednoduchý a roztahaný.Zrovna tak nikam negraduje ani napětí, celá story se dá shrnout ve dvou větách a i přes krátkou stopáž to ke konci vcelku nudí. Francouzi ani nadále nedohání kvalitu britské a španělské hororové produkce posledních let. Spoléhají pouze na hektolitry krve a opomíjejí atmosféru a příběh, přesto mají co nabídnout. 65%

plakát

Rambo: Do pekla a zpět (2008) 

Jedním slovem nádhera. Tak potěšující masakry plné bezúčelného násilí tu chyběly už minimáloně jedno desetiletí. Sly je pořád ve formě a jeho zasmušilý pohled donutí nejednoho pamětníka zavzpomínat na zlatá, politicky nekorektní 80. léta. Na to že je čtvrtý Rambo v podstatě nezávislý film vypadá zatraceně "závisle". Je bohatý na exploze, ustřelené hlavy, usekané končetiny a jiné lahůdky. Jedinou chybou tohohle filmu je, že skončí ve chvíli když se pořádně rozjede. Kdyby se střílelo ještě o dvacet minut dýl, nikomu by to neublížilo:-))) 80%

plakát

Fuck Me (2000) 

Na porno je zde příliš málo sexu, na kontroverzní thriller příliš málo násilí, popř. sexuálního násilí. Děj nulový, chování postav nesmyslné, "přestřelky" horší než v tom pornu (ehm...resp. si představuju, že kdyby se v pornu střílelo, bylo by to natočené lépe). Překvapivě to nenudí víc než průměrné hollywoodské biografické drama, ale po skončení nezanechá žádný chuťový ocas, který by mě donutil po závěrečných titulcích přemýšlet, co se tu vlastně sakra těch 80 minut řešilo. Hvězda tak maximálně z úcty k oku lahodící Karen Lancaume, která před pár roky spáchala sebevraždu.

plakát

Blood: The Last Vampire (2000) 

Animace je úžasná a fungujou zde i klasické hororové postupy, povědomé spíš z vlkodlačích než z upířích filmů. Na ploše 3/4 hodiny se to ale nějak není schopné pořádně rozjet. Znatelně chybí aspoň minimální charakterizace postav a to zvlášť u hlavní hrdinky, která je těžce nesympatická a rozhodně by potřebovala i nějaké jiné projevy než jen pouhé likvidování upírodlaků a nenávistné pohledy, které ochotně vrhá na všechny postavy kolem ní.

plakát

Terror Firmer (1999) 

Hodně slušná tromácká zábava s kýblem moči, cisternou krve a tankerem zvratků. Kvalit posledního Toxieho nebo novinky Poultrygeist nedosahuje jenom kvůli přestřelenej stopáži. V praxi a Troma filmech to znamená hromadu hluchých míst a vtipů. Jinak je třeba Kaufmanovi a spol poděkovat za nadstanardní přísun prasečinek všeho druhu... blicí maraton v autě byl celkem humáč, a to já neříkam u každýho druhýho filmu. Takže poklona:-)

plakát

Armáda démonů: Matka slz (2007) 

Těžké rozhodování mezi 3 a 4 hvězdami. Ve srovnání se starými Argentovkami je to jen průměrný kousek, i když mistrův nejlepší od Opery, na druhou stranu v současné hororové produkci jde určitě o nadprůměr. Ve prospěch filmu mluví lahůdkové gore, několik moc napínavých momentů, pěkná hudba a úžasný závěrečný titulkový song...technickou stránku kazí jen občasné nevzhledné digitální omalovánky a taky mě trochu mrzí, že Argento upustil od svého výtvarného trademarku a podává nám kousek, který vzhledově nemá daleko k televizní produkci. A finále je příliš rychlé, rozhodně bych uvítal větší masakr. 70%

plakát

The Quiet (2005) 

Průměrné psychologické drama, které do teenage filmů vnáší jisté inovativní motivy, ale zbytečně dojíždí na nedopilovaný scénář, který nejde v psychologizaci postav dostatečně do hloubky. Herci také příliš nevybočují ze standardu. Nebudu zastírat že jsem na to koukal jenom kvůli Elishe a její kozaté kamarádce.