Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (9)

Babylon 5

Babylon 5 (1993)

Babylon 5 je můj svatý grál a nedovolím ani vlastním děckám ho zkritizovat. Pro mě je prostě Straczynski bůh. Vypracované postavy, skvělý osud prvního velitele, složité propletené vztahy mezi jedinci, národy, rasami, vše se vyvíjí krok za krokem. Na rozdíl od Star Treku (ano jsem treekies) není země kladným hrdinou který přináší mír pro všechny, toleranci a humánní pravidla pro všechny. V průběhu seriálu pošle vesmírné lodě vyvražďovat jiné planety a pouze stanice Babylon 5 se postaví na stranu spravedlnosti a práva. Babylon 5 má pomalejší rozjezd a je třeba si k němu vytvořit vztah a nechat se vtáhnout do děje. Není to seriál pro děti, je dospělejší, bez příkras ukazuje mnohdy krutý a násilný a intrikářský život na vesmírné stanici.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Pro mě naprosto kultovní záležitost a už se nemůžu dočkat slíbených dvou sérií. Toto je seriál který si pouštím několikrát za rok, který mám jako tapetu v compu. Rimmer - který v této inkarnaci bohužel dostal tělo bídného poseroutky. Lister - bezcenný vesmírný povaleč a nemytý šmudla . Kryton - který vypadá jako okousaná tužka s gumou na konci. Kocour - se zubama jak druidská svatyně a Holy - který je užitečný jako automat na kondomy ve Vatikánu. Být vesmírné pako je totiž něco jako postižení.

Firefly

Firefly (2002)

Nejlepší sci-fi seriál všech dob. Co víc napsat. Kdo ho neviděl jako by nežil.

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009)

SGU je moje nejoblíbenější Hvězdná brána - do té doby to byla pouze a jedině ta O´Neilla. A jsem už tak stará že ho miluji už od dob MacGyvera. SGU mě od začátku vtáhla do napínavého příběhu na vesmírné lodi Destiny, kterou nedobrovolně cestují stále dál a dál vesmírem. Lidské osudy, napínavé příběhy z návštěv planet, návštěvy cizích těl na Zemi. Byla jsem přesvědčená že SGU bude mít aspoň 6-8 sérií. Ale stejně jako u Firefly nebo Almost Human nebo Rubicon jsem se krutě mýlila. A pořád mi to je líto, oni šli na konci druhé série do stáze a seriál mohl pokračovat probuzením třeba po třech letech. Nicméně posádka Destiny má mých 5 hvězd.

Daredevil

Daredevil (2015)

Podle mě událost roku 2015. Skvěle propracovaný příběh, který gradoval až do závěrečných titulků posledního dílu. Herce hlavní postavy jsem neznala a bála jsem se, že to nezvládne, ale opak byl pravdou. Žádné klišé, až brutální souboje, temná stránka a hlavně žádný sladkobolný milostný motiv. A excelující Vincent D´Onofrio. Nedočkavě vyhlížím pokračování.

Miranda

Miranda (2009)

Smála jsem se od začátku až do konce. Někdy jsem se i dávila smíchy a "strpčo" při prohlížení zpráv v mobilu u mě zdomácnělo. Miranda Hart je skvělá komička a Tom Ellis je doslova "k sežrání".

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (1995)

Toto je nejlepší zpracování Pýchy a předsudku. Jennifer Ehle je naprosto neuvěřitelná, vůbec jsem z ní nemohla spustit oči, ona se pro postavu Elisabeth Bennet narodila. Colin Firth je naprosto dokonalý pan Darcy, od první minuty kdy se objeví na scéně naprosto dominuje a stačí mu k tomu pouze pohledy a řeč těla. Skvělé zpracování příběhu a naprosté vystihnutí atmosféry 18. století v Anglii. Okamžitě jsem byla vztažena do děje a děsně jsem si to užívala. Tento seriál si tak 2x za rok pustím a stále mě to baví

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995)

Můj nejoblíbenější Star Trek. Proč? Protože je naprosto odlišný od ostatních. Voyager se vyšší mocí dostane až do delta kvadrantu a cestu zpět si musí doslova vybojovat neprozkoumaným vesmírem plným nepřátel, zejména Borgy. Loď je průzkumná a nebyla konstruována pro dlouhé lety, posádka se musí sehrát s makisty a společně postupovat vstříc 70 000 světelných let vzdálené Zemi. Poprvé je kapitánem lodi žena Kathryn Janeway. A je skvělá!! Nevím kde jinde byla představena žena v nejvyšší funkci tak silná, erudovaná, neohrožená a přitom naslouchající a vnímavá k druhým. A možná proto mnoho mužů nepřišlo na chuť tomuto seriálu, protože u některých (ne u všech) se šovinismus zastavil a vlastně projevil jenom u Sedmé z Devíti.

Fargo

Fargo (2014)

Uťápnutý pojišťovací agend Lester se setká s profesionálním zabijákem Lornem, ten zabije jeho bývalého šikanujícího spolužáka. A tím se rozjede úžasný, táhlý a nádherně smutný příběh. Lester zabije manželku, vykroutí se z podezření a jeho život nabere strhující obrátky, najednou měl všechno co kdy chtěl a mohlo to tak i skončit. Ale bohužel musel začít rýpat do Lorneho............ Naprosto strhující záležitost, skvělé herecké výkony, úžasné záběry zimní přírody a ta hudba!!!! Herečku Allison Tolman jsem neznala a považuji jí za velký objev Farga.