Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (99)

plakát

Česká 30 (2012) (pořad) odpad!

Naprosto zbytečný pořad, trapný už svou vizáží, raději se na ty filmy podívejte. I když nemalá část za to většinou nestojí.

plakát

Černá labuť (2010) 

Psychický rozklad osobnosti, v jejímž okolí jsou lidé, co lze označit za složité i bez šíleného (nad)pohledu hlavní hrdinky, okořeněný lechtivými záběry. Je to Aronofsky (podle toho mála, co z něj znám), je to krásný a rozložilo mě to na atomy, který se poskládaly tak blbě, že ještě ráno jsem byl na sračky, ale že bych musel koukat jak Mila Kunis vylizuje Natalii Portman kundu, to teda jako nemusim. Možná je to přesně to "koření", bez kterého by film přece jen nebyl tak jedovatý, ale mě to prostě (maličko) vadilo.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Děti, v poslední době mizejí videa Kryla z internetu, připadám si, že horší dobu na narození a věk, kdy jste jediný středobod vesmíru, okolo kterého obýhá daleko více objektů, než okolo Koperníka a Gagarina dohromady, jsem si vybrat nemohl. Ale moh - pokud tento film nekecá (zeptám se zasvěcených), byla ta tupá bezvýchodná prdel (Czechoslovakia) fakt pěkně na hovno. Děsivé i v podstatě, že šlo jen o to držet hubu, krok, nic si nemyslet... (vycházím z Krylových písní a Werichova :"Tak jsme chtěli socialismus s lidskou kůží, máme socialismus s husí kůží a pracujeme na socialismu s hroší kůží"). Všechno je krásně prvoplánové a uhodnutelné (dokonalí bráškové Čabadajové, jeblej tatínek, zázračná rozhřešení z jeho úst...), ale zároveň mrazivé, z pohledu dneška. Né, nepřestanu si stěžovat - je možná dobře, že skvosty popisující dobu jsem prozatím vynechával (Sorry, i Pouta), protože jinak by efekt takový nebyl... . Film se drží vysoko nad průměrem hlavně tím, že ač je k tomu tisíc možností, nikdy se nezhoupne k obyčejné teenagerovské hovadině, kde jde hlavně o to si zašukat a vožrat se a popisu takových scén je věnována většina podobných filmů. Rozhodně zajímavá exkurze, která mě přesvědčila, že jde natočit dobrý mainsteamový film, u kterého se mohu bavit i já. Nebýt toho uřvanýho Dylana, jen jediné písničky (ještě coveru) od Kryla a dost trapný foukací harmoniky, vůbec bych o pěti nepochyboval. Sáhnu-li k %, pak 89%, ale dělam to nerad. P.S.: Jestli si myslíte, že je ve mě něco špatně, já se začínám bát taky (nedavno jsem prozíval nízkorozpočtové Psycho) a za chvíli se fakt začnou líbit jednoduchosti!!!

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Když se jmenujete Martin Scorsesse a jste jeden z nej režiséru, jaký kdy chodili po Zemi, neměli byste toho takhle zneužívat...

plakát

Fascinující proměny přírody (2009) (seriál) 

Možná příliš uvádí již mnohokrát řečené informace, nic to však nemění na tom, že jde o opravdu skvěle natočený cyklus.

plakát

Hodinu nevíš... (2009) 

Maminko, slibuji ti, že až jednou budu točit filmy, určitě budou hodně barevný a když už jim hrábne, tak aspoň s hercema, který si to mohou dovolit. Tahle nemocnice totiž byla stráášně prázdná, místo lidí chodily tu stíny tiché a neschopné a děsně emo atmosféra sice fungovala, jenže je to to jediné, co si budu za pár dní z filmu pamatovat. Škoda, "České psycho" bylo vlastně docela blízko.

plakát

Panika v městečku (2009) 

Huhů, děti. To není surrealismus, jak tady dokola píšete, to je něco jako dadaismus. Dyž už musíte všecko mermomocí škatulkovat...

plakát

Pouta (2009) 

O tílko pod košilí nejlepší český thriller, jaký jsem kdy viděl.