Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dokumentární
  • Drama

Recenze (8)

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Průměrný, oddychový film na letní večer. A ještě k tomu když vezmu v úvahu, že je natočený podle hry, tak obstál celkem dobře. Je jasné, že filmy typu Indiana Jonese, či Mumie jsou jiné kategorie, ale tento snímek si určitě své příznivce najde a za podívání stojí.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Od prvních minut filmu pěkná podívaná, zajímavé akční scény, dobré herecké obsazení , role velmi dobře zahrané, vtipné hlášky a k tomu ti akční veteráni z našeho mládí, kdy jsme je sledovali na VHS. Sylvester Stallone bravurně využil zkušeností z 80 let, kdy točil akční snímky a připravil nám pěknou podívanou, kdy film zhltneme jedním dechem a čekáme na přídavek...

plakát

Svatyně (2008) (seriál) 

Sci-fi s dobrým nápadem, dobré herecké obsazení (a to nemyslím jen Amandu Tapping), ale to provedení je trošku odbyté...i když druhá série se zlepšila, takže uvidíme...Jen jsem nepochopil ten český překlad "Svatyně". V celém seriálu se mluví o "útočišti pro abnormály". Z nostalgie k SG dávám 4*.

plakát

Mý lepší blues (1990) 

Při zhlédnutí tohoto snímku jsem čekal v popředí kvalitní hudbu a na dokreslení zajímavý příběh. Opak je pravdou. Velice zajímavá, místy dramaticky a silná dějová linka jemně podbarvená jazzovou a bluesovou hudbou Vás nenechá v klidu po celý film. Spolu s hereckými výkony hlavních hrdinů (Denzel Washington, Wesley Snipes, Spike Lee) je snímek zajímavou podívanou. Bohužel, po celý film jsem čekal na víc záběrů z podia, kde kapela vystřihne kvalitní bluesové pecky, ale kromě pár scén se film točí kolem osobního života hlavních hrdinů a samotná hudba ustupuje do pozadí. Kdo hledá dějově a herecky plnohodnotný snímek, je toto správná volba, kdo ale hledá hudební film, ať se poohlídne jinde. I přes to si tento kvalitní snímek své fanoušky najde.

plakát

Doktor od jezera hrochů (2010) 

Z. Troška tady trošku šlápnul vedle. Film s takovýmto nápadem (dcera a nenasytná tchýně) by se dal jistě pojmout s daleko větším vtipem a nadhledem. Jen to potvrzuje to, že současná česká komedie se stále ještě nemůže najít. Jediné co snímek vyzdvihlo nad šeď průměrnosti je vynikající výkon paní Holubové. Týden po zhlédnutí jsem marně přemýšlel, o čem film byl, ale postava paní Holubové (tchýně) mě vrátila do děje. Tak díky jejímu úžasnému hereckému výkonu aspoň za 2*.

plakát

Jak ukrást Dagmaru (2001) odpad!

Tady je naprosto vidět jak se dá z ne tak docela špatného filmového nápadu udělat naprostý propadák. J.Soukup to dle mého nepojal moc dobře a herecké obsazení hlavního hrdiny Jaroslavem Sypalem také nepřidalo na kvalitě filmu...V tomto případě je pěkná procházka daleko lepším využitím volného času než zhlédnutí tohoto filmového braku.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Tady platí přesně pravidlo o nošení dříví do lesa... není co psát, aniž by to někdo nenapsal přede mnou...a navíc snímek mluví sám za sebe...K tomu jeden z úžasných a strhujících výkonů Toma Hankse , dále 6 Oscarů a 7 nominací. Co dodat...krása...

plakát

Andrew - člen naší rodiny (1999) 

Naprosto pohodový, rodinný sci-fi snímek, po stránce emocionální velmi silný a vkusně zpracovaný s dobrým filmovým nápadem. K tomu ještě hvězdné herecké obsazení (Robin Williams, Sam Neill, Oliver Platt, Wendy Crewson atd.), skvělá hudba (James Horner) a režie (Chris Columbus). Příběh o robotovi co se chce stát člověkem mě dostal dřív a stejně i dnes. Já dávám za 5*.