Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce profi, s pestrým obsazením, ale jako celek komedie pokulhává, minimální děj prakticky proplouvá od začátku ke konci s pár zábavnými scénami, které jsou zábavné spíš díky hercům - Gondíková a Slavíková svými psycho výstupy pobaví, zbytek je ale ztělesnění obyčejnosti. Radši bych si dal Kameňák 4, tahle série totiž bavila díky složení ze samých vtipů a dějem se nikdo nezabýval. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mistře, úroveň Kameňáku jste nepřekonal. 40letý Jaroslav Šmíd má krásně vyrýsovanou postavu. Ani 44letý Jiří Langmajer nevypadá svlečený špatně. Troška se v pro něj typickém výběru pěkných lokací tentokrát vydal až do Keni. Nutno podotknout, že těch několik záběrů byly nejhezčí okamžiky filmu. Jo a pak ještě výprask, který udělila Adéla Gondíková Tereze Bebarové. Když to sečtu a podtrhnu, vyjde mi jedna hvězdička. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s jinými filmy z Černého kontinentu mě napadají pro toto dílo názvy jako: "Vzpomínky na vejlet do Afriky", "Hotel Sranda" a hlavně "Producenti musejí být šílení".. Bakelitová komedie plná úmyslně obludných hereckých nevýkonů, uhýkaná jak hyperaktivní osel v říji a s jednou drobnou ošmatávací rolí, kterou si autor evidentně napsal na tělo, aby ji mohl úmyslně kazit a následně opakovat. Tetsuo konstatuje, že v Troškově lidové tvorbě nevystupuje žádná normální postava, jen karikovaní idioti a/nebo kurvy. Má naprostou pravdu, ale když se tak člověk rozhlídne, vidí jich kolem sebe plno, tak proč vlastně nezacílit na obsáhle spektrum zvýrazněním jeho povahových rysů? Nebude nakonec Zdenda nepochopený filmařský génius..? Ještěže jsem si na jiném kanále s trefným přídomkem "Cinema" spravil chuť poslední čtvrthodinou The Last of the Mohicans, jinak bych měl noční můry, kde by mě naháněl nahý se svou mambou obtočenou kolem pasu.. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

"Sestro, skalpel! Odsávat! .... Ale ne odsávat ústy v mém rozkroku, sestro, to jste se spletla, myslel jsem odsávat krev pacientovi!" Troufnu si říct, že jen tahle jediná věta (která navíc není z "étavo filmá") je vtipnější, než celý dvouhodinový spektákl, omylem zařazený do žánru komedie. A propos, k těm dvěma hodinám - nevím, jestli Troška úmyslně vynechává u svých filmů střihače, aby ušetřil na letenku do Afriky kvůli několika málo záběrům, ale 112 minut je fakt priveľa (tady vidím 102 minut, že bych sledoval nějaký director's cut?). Švandrlíkova původní myšlenka byla asi humornější, nicméně Troška ji opět zabil, byť tentokrát nedošel až do údolí totální trapnosti, aby tam znovuobjevoval kameňácké jakoževtipy a babovřeskovou jadrnost. Pro skalní fanoušky tohoto guyského "fajnšmekra" bych jen doplnil, že ani zde nechybí pohled na holou pánskou zadnici, dokonce se okolo ní točí podstatná část zápletky, což samo o sobě by mělo odradit většinu diváctva z protipólu (ne, já se odradit nenechal). Ty, kteří jako já podlehnou svodům luzného rejži, dokoukají jeho další úžasné 4procentní (pardon, 30procentní) veledílo a jsou heteromužského pohlaví, ti mohou být snad aspoň částečně odškodněni pohledem na sympatické figury i tváře Terezy Bebarové a Alžbety Stankové, která od Rebelů zajímavě vyzrála (teď nemyslím hereckou stránku). Dokonalý protipól jim tvoří Sandra Pogodová, která zejména v první polovině filmu odstraší odhadem polovinu těch, kdo to přeci jen riskli i přes své antitroškovské postoje (i tuhle zkoušku odvahy jsem ustál). Nejlepší herecký výkon předvedla ve filmu určitě ta africká "mamba", bez které by vlastně Troška ani neměl co filmově vařit... ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Ach ty předsuidky! Tak jsem čekal patlaninu ala "Kameňák" a hle... Ono skoro nic..... Troška sice krade sám sebe svými pitoreskními postavičkami, ale jak říkám - čekal jsem spodinu ala "Kameňák na druhou či x-tou" a ona tak zcela nepřišla. A chvílemi jsem se docela bavil. Ono asi (doufám) pod "Kameňák" jít nelze, ale jako nenáročný film Doktora beru. A tak za snahu 3*. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu si zahrála i pěvkyně Hana Křížková. Ztvárnila cestující v letadle. (M.B)
  • Ve scéně, kdy na konci filmu stojí doktor Čeněk Dobeš (Ladislav Šmíd) se svou přítelkyní na louce a zhlíží na vesničku opodál, mají před zraky Hoštice u Volyně, známé ze Troškovy filmové série Slunce,Seno.... (korbitch22)

Reklama

Reklama