Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (39)

plakát

Llamas with Hats (2009) (seriál) 

První tři díly super, ale pak to šlo dost strmě z kopce, tam mi už nějak podstata unikala (asi)..

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) 

Kdo čekal, že seriál bude 100% sedět na předlohu knihy, je naivní. Nikdy to tak není a v tomhle případě, kdyby to tak bylo, tak sedíme u seriálu ještě za rok. Knížku jsem četla dvakrát, byla zdlouhavá, ale pro mě dokonale čtivá a vlastně to, jak byla obsáhlá jsem si užívala, nechtěla jsem ji dočíst :)) a ano mrzí mě, že seriál (resp to, co zatím vyšlo) není natažen do více dílů. U sledování mám pocit, že kdo knížku nečetl, je ochuzen o spoustu dokonalostí tohoto příběhu, protože prostě z toho, co v seriálu je, není možný, aby mu docvaklo (ale třeba to ude dovysvětleno v příštích dílech - uvidíme). Většina změn mi nevadila, ale bohužel pár změn se týkalo dost podstatných částí děje (SPOILER: třeba to, co Ye Wenjie řekla seriálovýmu Luo Ti a kompletně to zazdilo teorii Temnýho lesa, to mě teda fakt nasr....). Nicméně zpracování seriálu mi nevadí a i tak musím říct, že mě baví.

plakát

Díra (2019) 

Spoiler! ...takže to dítě jako žilo x měsíců na samým dně, kde na něm nikdy nezbylo jídlo a je tak fresh? Nebo jako dostávala sváču mimo? A proč ona má bejt nějaký to poselství? Jako důkaz, že ji tam odtud někdo poslal? Dyt na tu platformu mohla v klidu vlézt sama přece..  Je tam nějak moc otazníků, který mi brání v tom tomu dát víc hvězd. Film by měl dávat smysl.

plakát

Onimuša (2023) (seriál) 

Konečně po dlouhý době pěkná manga animace. Sorry jako, ale pro mě je to jeden z podstatných aspektů u manga.  Jsem milovník těch starých (Ninja scroll, Vampore Hunter D, Highlander,...) a v Onimushovi v vidím trichu něco z Ninja scroll. Výrazy v xichtech, záběry na detaily.  Navíc téma samurai me baví asi nejvíc, takže... Za mě stoji za kouknuti.

plakát

Narozeni v Gaze (2014) 

Vzhledem k situaci v Izraeli / Gaze jsem chtěla mít objektivnější pohled na věc, bohužel tento dokument je dust jednostranný. Ukazuje pouze postižené děti a ubohé civilisty. Proč režisér nešel přímo do hnízda Hamasu a nenatočil něco tam?  Možná by pak ani tento dokument nevyšel.

plakát

OA (2016) (seriál) 

Tenhle seriál jsem měla dlouho na seznamu toho, co chci vidět a rozhodně nelituji toho, že sem se na to podívala, ale.... Mělo to slušnej potenciál a zazdilo ho to enormním množstvím toho, co bych nazvala, že bylo  'už MOC'. Kdyby to bylo realističtěji podané, byla by to topovka. A realističtěji nemyslím míň spirituálních fantasmagoria science fiction prvků (který miluju!), ale realističtější průběh děje. Mám ráda tyhle typy filmů/seriálů (třeba Donnie Darko) a tady byl fakt skvělej rozjezd, ale 2. série to prostě rozbila. Vlastně vůbec nemusela bejt a bylo by to lepší. Nebo dodělat 3. (třeba se dočkáme?), prostě 2 série jsou moc a málo. 2. série se snaží toho dost vysvětlit, ale skončíte s více otázkami než na konci 1. Kdyby to byly dva různé seriály bylo by to lepší. Spoiler >> Všechno to kolem záhadného domu (od toho vyšetřovatele až po bylinky rostoucí z uší děcek naložených ve vodě) tam bylo navíc. Nechápu,  jakou hlubší myšlenku nám to mělo sdělit. Jediné, co mě napadá je, že "Každý další paralerní vesmír je víc na ho*vno." A to mi prostě od takového filmu, který vám celou dobu servíruje, že máte čekat něco epesního, nestačí.

plakát

Dva a půl chlapa - Série 12 (2014) (série) odpad!

..ten poslední díl byl ten nejhorší poslední díl ze všech nejhorších posledních dílů... Fakt dno.

plakát

Průměrňákovi (2009) (seriál) 

Můžete mi někdo vysvětlit, jak tohle může mít 75%???

plakát

Love, Death & Robots (2019) (seriál) 

Já nevím, ale po tom, co jsem o tom slyšela a četla, mě to hodně zklamalo. Tu a tam nějaký ten díl neurazí, ale, že bych z toho šla do kolen?  Miluju animaky pro dospěláky, ale baví mě klasická a ještě spíš ta straší manga animace (ninja scroll, vampire hunter D, etc). Dívat se na ty novodobý animace, jako třeba s tím mega krabem, to je pro mě utrpení.  A ty příběhy? Jako občas si tam rejpnou do něčeho hlubšího k zamyšlení, ale... Nic z čeho by se mi prostě postavily chlupy úplně všude.