Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 461)

plakát

Byl jsem lynčován (1936) 

Tento film jsem viděl několikrát (poprvé v 60. letech minulého stol.), pokaždé v TV. Byl mým prvním setkáním s nezapomenutelným hercem Spencerem Tracym, který velmi sugestivně ztvárnil postavu Joe Wislona, jenž se z uhlazeného a spořádaného muže stává cynickým a zatrpklým člověkem, toužícím po jediném - pomstít se těm, jež změnili navždy jeho život.(Joe: "Dav nepřemýšlí. Nemá žádný vlastní rozum.")

plakát

Café society (2016) 

Film má své plusy a mínusy. Plusy: skvěle Woodyho dialogy, ironické komentáře a postřehy, Jesse Eisenberg se svojí empatií nehraje Bobbyho, on JE Bobby. Mínusy: film postrádá gradaci děje, plyne odnikud nikam, zachycuje dramatické i humorné okamžiky v životě svých hrdinů a potom (chtělo by se říci najednou) končí. Ale resumé pro všechny fanoušky W. Allena: Mistr je stále ve formě a nemá nouzi o dobré nápady.

plakát

Call to Danger (1973) (TV film) 

Pilotní díl napsaný Laurencem Heathem, editorem příběhu a producentem seriálu Mission Impossible který do svého scénáře vnesl několik typických prvků z tohoto seriálu. (únos, který film otevírá, se hodně podobá únosu v Impossible Missions Force ). Film je dobrá zábava se svižným tempem. Obsahuje vychytávky, napětí, načasování na zlomek vteřiny, postavy v utajení a rafinované úniky, ale má také humor , který M:I chybí.

plakát

Camelot (1967) 

Pro mě jeden z nezapomenutelných zážitků při 70 mm filmové projekci tohoto muzikálu s písněmi autorů My Fair Lady  Lernera a Loeweho.  Pozoruhodný je i pěvecký výkon herců, kteří (narozdíl od A. Hepburnové v M.F.L.) nazpívali všechny party sami (dojemný je zejména Franco Nero jako Lancelot).

plakát

Camilla (1976) (seriál) 

Vysílala ČST roku 1979 , s výborným dabingem role G. Masiny Libuší Švormovou

plakát

Camp X-ray (2014) 

Amy Cole (K. Stewartová) vstoupí do armády, aby se stala součástí něčeho většího než je ona sama a maloměsto, z něhož pochází. Ale skončí jako nová stráž na základně Guantanamo, kde je vystavena tvrdým podmínkám každodenního drilu. Obklopena nepřátelskými džihádisty a agresivními příslušníky vlastní jednotky, navazuje - zprvu proti své vůli, neobvyklé přátelství s jedním ze zadržených vězňů, Alim (P. Moadi). Vynikající herecké výkony dvojce hlavních protagonistů jsou hlavní devizou tohoto zajímavého dramatu

plakát

Cantinflas (2014) 

Nejznámějšího mexického komika Mario Morena poznala většina filmových diváků teprve z velkofilmu Cesta kolem světa za 80 dní, při jehož natáčení se spojil s producentem a režisérem M.Toddem. V té době však měl za sebou již desítky filmů, natočených ve své vlasti a angažoval se i v odborové unii mexických filmových tvůrců. O tomto i o jeho soukromém životě vypráví životopisné drama mexického režiséra S. del Amo. s výborným španějským hercem O. Jaenadem v titulní roli. Malý bombónek pro všechny filmové fandy !

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Za akci **** , za dějovou zápletku * 1/2 , tedy výsledné *** . Děj je značně nepřehledný, pro to, kdo je "good Guy" a kdo "bad guy" se lze někdy jen domýšlet. Solidní herecké výkony dělají z filmu snesitelnou podívanou. Ale vidět podruhé? Naprostá ztráta času.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Pár dobrých hlášek, triky na povinně dokonalé úrovni a super Samuel L. Jackson. Tolik asi na straně kladů, Superakční nájezdy kamery, schémtické scény honiček, nepřirozené (i místy nelogické) dějové zvraty (co se stalo s identitou kočky jsem nepochopil vůbec). Tolik na straně záporů. Na 124 minut filmu to až tak úplně nestačilo, chtělo to buď přidat děj (náznak pro možný sequel je velmi neurčitý...) nebo ubrat stopáž.

plakát

Captive State (2019) 

Jistě, úrovně Planety opic film nedosáhne a ani dosáhnout nemůže. Ale přesto film výborný, nutící k zamyšlení nad osudy lidstva tváří v tvář (ne až tak naprosto nepravděpodobné) konfrontaci s jinu civilizací. Protože jsem váhal nad možným výkladem závěrečného vyznění dějové zápletky, našel jsem podrobný "vysvětlující" obsah filmu na Wickipedii, který doporučuji všem, kteří nejsou zcela moudří ze zakončení filmu. Celkově ale nadprůměr v žánru, kdy zdánlivá "neakčnost" je naopak předností