Reklama

Reklama

Rupert Wyatt se opět vrací k žánru sci-fi. Tentokrát nám vypráví příběh o lidech, kteří chtějí zažehnout jiskru odboje proti mimozemské rase, která převzala kontrolu nad vládou Země. Odboj ale nestojí jen proti vetřelcům z jiné planety. Bojovat musí především proti těm, kteří s nimi spolupracují. Podaří se zrealizovat plán, jenž ostatní přiměje uvěřit, že je možné vzít si Zemi zpět? (Martrix)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (101)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Podivní brouci kolonizovali Plzeň a k nám do (nejen) plzeňských kin se to ani nedostalo. Narozdíl například od loňského Wolfensteina to ale není žádná škoda, jelikož je to nudný průměr. Ne, že by nějak zásadně selhal režisér (Rupert Wyatt je u mě celkem vysoko), ale na papíře to zkrátka zřejmě působilo lépe. Nevyhnu se přirovnání, ale přijít to v roce 2005 před explicitnější Válkou světů, třeba by to byl větší trhák, takhle si John Goodman již podruhé v podobné nejednoznačné roli (Cloverfield Lane) klepe do trenek a divák se docela nudí. Navíc celý konflikt není dostatečně prokreslený, cgi nevypadá nijak zle, ale evidentně se cílilo na to, aby bylo co nejméně vidět a vizuálně se taky není na co koukat, jelikož je tu všechno vyblitě šedé. Snad tento propadák nepohřbí kariéru dalšího nadějného tvůrce a příště bude mít šťastnější ruku. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Myšlenka snímku Captive State je sice fascinující a svým způsobem i originální, avšak samotné zpracování je naprostou katastrofou. Je to dáno především tím, že mimozemští uchvatitelé zde skoro vůbec nejsou. Od snímku jsem totiž očekával, že nám ukáže svět, kde je lidská rasa "zotročena" mimozemskou rasou, která výměnou za přírodní zdroje a donášení na nepřizpůsobivé občany nabízí relativně klidný život. Ve finále jsem ovšem dostal snímek, kde je hlavní devízou nudné nahánění nějakých lidí nějakými lidmi. A to prosím na stopáži čítající 109 minut. Lahůdka. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Chicagští Plzeňáci jsou už úplně jiného etnického složení než před 100 lety, vývoj holt nezastavíš... Ale k filmu: Spíš než o klasickou sci-fi se jedná o temný, spletitý a paranoidní špionážní thriller z blízké budoucnosti, ve které je naše matička Země obsazena hmyzoidní mimozemskou rasou, se kterou velká většina lidí bezostyšně kolaboruje a malá menšina se snaží o odboj. Filmu lze možná vyčíst poněkud přepálenou stopáž nebo dost pitomou podobu emzáků i jejich termitích kosmických lodí, ale rámec příběhu a jeho zpracování je nadprůměrné a některé detaily se hodně povedly (třeba "matrixovské" štěnice). Šel bych určitě na čtyři nebýt kinklající se ruční kamery, na tuhle moderní zhovadilost si prostě zvykat nehodlám. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prepadák. Nerozumel som tomu. Jeden z tých filmov, ktoré v zásade nie sú bez atmosféry, nehrajú v nich blbí herci a deje sa v nich toho strašne veľa, ale zároveň sa od prvej minúty strácate v košatom deji a postavách a je vám to celé čoraz viac ukradnuté, máte toho po krk a plné zuby a netrpezlivo odratúvate minúty do konca. Závidím divákom, ktorým sa to páčilo. Dokonca aj John Goodman tu bol značne o ničom a to už je vážne čo povedať. Dám až 40% (za temnú atmosféru a nie úplne márny a vcelku originálny pohľad na mimozemskú tému, v tom smere, čo by sa stalo, ak by sem neprileteli zabiť nás, ani zničiť nás, ale vládnuť nám a vydávať to za plus), ale nedám ich rád. A nie, nie je to Gary Oldman, ale Ben Daniels (seriál Exorcista). ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Nedokázalo si to upoutat mou pozornost. Každej pořád někam běžel, řešil nezáživný věci a mimozemšťani tam byli tolik času, že bych to spočítal na jedné ruce, na které by mi šest prstů chybělo. Že to mělo být komorní sci-fi drama z dob po kolonizaci lidstva mi nevadí, vadí mi, že to nemělo žádnou duši, atmosféru a ani půl zajímavé scény. 2* a.k.a 20% ()

Galerie (117)

Zajímavosti (5)

  • Počas záverečných scén, kedy boli zobrazené povstania v ďalších svetových mestách, predstavené bolo aj mesto Karáči, ležiace v Pakistane. V skutočnosti však išlo o Dháku v Bangladéši, kde sa konala každoročná náboženská púť. (Enceladus)
  • Film se odehrává v Chicagu, ve čtvrti Pilsen. Ta byla v 19. století pojmenována českými imigranty po české Plzni. Od roku 2006 je zapsána v Národním databázi historických míst USA, což je vládní seznam míst považovaných za hodné uchování pro svůj historický význam. (Saur.us)

Reklama

Reklama