Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 461)

plakát

Touha po zlatě (1993) 

dna zápletka na pokračování, dotažená ad absurdum. Pár dobrých dialogů a vtipných scének, ale na Gérarda Ouryho je stín Velkého flámu či Velkého šéfa

plakát

Dívka v pavoučí síti (2018) 

Ona ta literární předloha je ve skutečnosti kvalitnější, než na to film ukazuje. Ale "pohollywoodštění" scénáře si vybralo svou daň. Takže pouze průměr a Claire Foy nic moc.

plakát

Tři mušketýři: D'Artagnan (2023) 

Tvůrci měli tu odvahu zabalit starý známý děj a zápletky do nového hávu, mnohem temnějšího (jaký rozdíl od odlehčené Lesterovy verze !). Ale přitom dumasovský duch je stále přítomen a kdyby A.D. žil v 21. století, byl by byl s touto verzí asi spokojen. Kostky jsou vrženy a osudy hlavních hrdinů předurčeny, ale jak se naplní, to divák neví. S chutí se podívám na "Suite"--- P.S: Teprve následně jsem si přečetl některé zdejší recenze a jsem rád, že nejsem jediný nadšenec této nové verze!

plakát

Dodge City (1939) 

Velmi zdařilý western, který promítalo roku 1973 brněnské kino Ponrepo. M. Curtiz byl neuvěřitelný tvůrce, pro Hollywood natočil kolem stovky filmů, a ještě v 69 letech režíroval tři (!) filmy ročně. S výjimkou posledních let jeho tvorby to nebyly žádné podprůměrné snímky.

plakát

Nová výprava dona Quijota (1973) 

Premiéra v československých kinech v rámci Dnů mexického filmu roku 1975 (v Brně tehdejší kino Družba)

plakát

The Doll (1975) (TV film) 

Miniserie o třech epizodách podle krimirománu Francise Durbridge, vysílala roku 1977 rakouská televize ORF pod názvem "Die Puppe"

plakát

Doktor Judym (1975) 

Thomas Judym se ze světa otcova pití a matčiných nemocí dostal díky své tetě. Byla to osoba, která se velmi ráda pohybovala ve společnosti a zpočátku brala svého synovce jako chlapce na výpomoc a na pochůzky. Zaplatila však také studentovi, aby ho učil a připravil na zkoušky. I když mu umožnila studovat, neměl se ani u ní dobře. Proto sám velmi tvrdě a vytrvale pracoval, takže se mu podařilo dokončit střední školu a odejít do Paříže, kde dokončil studium medicíny. Z pitevny poznal chudobu, a tak se snaží ve své praxi dělat vše pro to, aby pomohl potřebným... Kvalitní přepis Žeromského románu, který promítalo v září 1976 brněnské kino Jalta (později uveden v ČST).