Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (8)

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007)

Tento film je skvěle zpracovaný. Nejvíce mě zaujala hudba. Orchestr zní v pozadí písní skvěle a různé kombinace nástrojů dodávají filmu náležitý ráz. Melodie písní jsou chytlavé a texty písní jsou zajímavé a . Dále zpěv. Pokud vím, žádný z hlavních rolí (Johnnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman a Sacha Baron Cohen) nejsou profesionální zpěvácia i přesto byl jejich zpěv čistý a měl skvělou barvu, která se na vyjádření dané role skvěle hodila. Herecké výkony byly mistrovské. Nejlepší byl samozdřejmě Johnny Depp, který je už známí svou schopností vžít se do jakékoliv role a zahrát ji tak, jak to nikdo jiný nedokáže. Roli Sweeneyho Todda navíc zahrál z jeho pohledu, který by ostatní asi ani nenapadl a to jako částečnou oběť a né jako masového vraha, který jen touží po co největším počtu zabitých. Dále zde hrálo spousta nových herců, o kterých ještě nikdo neslyšel a hned jejich první role se jim náramě povedla (Jamie Campbell Bover a Ed Sanders). Ostatní herecké výkony byly také skvělé. Režie pod vedením Tima Burtona se mi líbí a pro tento horor se skvěle hodí. Navíc Burton se obvykle zaměřuje i na hudbu a tahle kombinace hororového muzikálu je skvělý nápad a udělat film v tmavých barvách ve stylu starého Frenkenstaina ještě lepší. Muzika od Stephena Sondheima byla skvělý výběr. Prostě skvěle natočený film na který stojí za to se podívat.

Čokoláda

Čokoláda (2000)

Tenhle film je skvělý. Určitě vás očaruje svím romantickým nádechem s všudypřítomnou čokoládou. Herecké výkony jsou dokonalé, viděla jsem ho když mi bylo asi 8 a jediné co jsem si z toho pamatovala bylo: Pak že nevím na co je pánev!!! Teď se mi líbí ta scéna jak tam Roux donese tu krůtu nebo co to je a ani nevím proč. Když se nudím pustím si tento film, je to jeden z mála filmů na který se můžu dívat pořád dokola a vůbec mi to nevadí. Takže pokud jste ještě neviděli, určitě se mrkněte!!!! PS: Pro ty, co nemají silnou vůli doporučuji si ke sledování tohohle filmu vzít ještě aspoň tabulku čokolády nebo tak něco;-D

Alenka v říši divů

Alenka v říši divů (2010)

Hodně šílený film, který rozhodně není určený jen pro mladší diváky. Je sice natočený částečně podle knížky, ale je daleko lepší, protože má narozdíl od knížky sjednocený děj. 3D bylo super, český dabing už byl horší, ale šlo to. Rozhodně je to lepší v anglické verzi. Herecké výkony naprosto dokonalé, ať už Johnny Depp v roli napůl šíleného Kloboučníka, což byla náročná role, nebo Helena Bonham Carter v roli krvelačné královny, která má oblibu sekat všem hlavy, což taky nemuselo být jednoduché zahrát takovou potvoru :D. Některé postavy mě tam prostě rozčilovaly (nejvíc Alenka, protože no prostě proto...., potom ta myš, nebo spíš plšice...), ale některé jsem si naprosto oblíbila jako napůl šíleného Kloboučníka nebo kocoura Šklíbu a podobně. Zajímavé bylo to, že ve většině pohádek bývá, že jsou kladné postavy a záporné. Tady bylo ale ve všech něco kladného i záporného a sice vyhrála Bílá královna, ta ale nebyla naprosto kladná, ale stejně byla rozhodně hodnější než ta Srdcová, která taky nebyla úplně záporná, jak se na konci ukázalo. Film mě rozhodně zaujal, koupila jsem si i knížku, protože jsem si myslela, že se tam dozvím víc, no ale ta byla dost chaotická... Ve filmu nechyběl humor, který jste našli skoro všude (ať už ten normální, nebo ten pravý Burtonovský), akce tam bylo taky spousta, dokonce se tam objevila i částečná romantika, nechybělo ani napětí a dokonce to bylo i trochu smutný a nechutný. Prostě Burtonův styl, ikdyž trochu potlačený Disneym. Mě nezklamal a moje kamarádky taky ne, naopak jsem si ho dost oblíbila.