Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (598)

plakát

Bude to nahlas! (2008) 

Celý dokument zachraňuje především Jack White.

plakát

Godzilla (2014) 

Hodně dobrý. Rozleželo se mi to v hlavně a fakt super. Spíš než-li konec (zahrnující samozřejmě větší "stavební úpravy" San Francisca) se mi více líbila první polovina filmu, která postupně budovala napětí a atmosféru toho, co se nevyhnutelně blíží. Nejlepší scéna pro mě byl jednoznačně "seskok" (výborný už v traileru), který díky IMAXu působí opravdu pompézně. Godzilla samozřejmě není nic, co by člověk neviděl. Štastné shledání, hlavní hrdina co všechno přežije i stihne být u všeho podstatného a tak dále - to všechno tu je, tak jak se sluší na velkofilm. Vůbec nic ale nevyčítám, maximálně se mi moc nelíbil úplný závěr (to si nechám pro sebe; je to určitě spíš můj subjektivní pohled). Vedle téhle Godzilly vypadá ta Emmerichova jako studentský film.

plakát

(1998) 

Strhující shluk vjemů, jejichž pochopení je podle mého velmi individuální záležitostí. Já třeba nevidím Pí jako úplně šílený film (navíc i vzhledem k nedávnému shlédnutí Donnieho Darka), ale jako film, který je zkrátka natočen přímo pro potřeby ukázky života geniálního matematika. Jasně - tohle není vůbec film pro masy, nebude vysílán v hlavním vysílacím čase, ale není ani nepochopitelný, ani nepříjemný, je prostě jiný - v mnoha významech. Těžko se mi to i popisuje. Jinak vizuálně je to pro mne nejlepší Aronofského film. Prvních dvacet minut jsem byl doslova v transu.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Nechápu. Prostě ne. Donnie je sympaťák a líbil se mi jeho pohled na svět, když byl zrovna při smyslech. To je asi tak jediná konkrétní věc, na kterou si vzpomínám. Jinak nevím nic. Hodnocení osciluje někde mezi odpadem a pěti hvězdičkami. Dám dvě. A vůbec nevím, jestli to dává smysl. Vlastně jo - hvězdičky jsou pro Franka. Konec.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Detektivní záležitosti opravdu moc nemusím a přesto mě True Detective naprosto připoutalo k monitoru. Vlastně ani moc nevím, jestli se to dá srovnávat s "normálními" detektivními/krimi seriály, protože pro mě to byl naprosto jiný (a intenzivní) zážitek. Vedle naprosto precizního vizuálu musím pochválit především hlavní hereckou dvojici McConaughey - Harrelson.

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Fantastický. Je složitý napsat něco dalšího, po všech těch výstižných komentářích, které tu jsou. Za sebe si dovolím pouze opět vyzdvihnout výkony pánů McConaugheyho a Leta - FAMÓZNÍ. Pro mne osobně jeden z nejkrásnějších filmových zážitků posledních let. Nádhera.

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

"Sex mezi mužem a ženou, je intimní věc. Je to určitý projevení důvěry tomu druhýmu, kterým se korunuje vzájemný duševní porozumění."....... ".....Libuško si kurva......"

plakát

Mrňousci (2006) (seriál) 

Skvělá nenáročná a ještě k tomu vtipná záležitost. Osobní favoriti jsou oba pavoučí protagonisté.

plakát

Králova řeč (2010) 

Působivé, ale nedostalo mě to tak, jak jsem si myslel že dostane. Výborný Firth, Rush mě tolik nebral.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Hobit je snadná "oběť" - koneckonců, přišel po Pánovi Prstenů. I já přiznávám, že první díl určitě není nic, co bych si nějak vryl do paměti a vzpomínal na něj, jako na úžasný filmový zážitek. Přesto je to pořád slušná zábava. Druhý díl je ale asi tak o deset tříd výš. Jsem asi holt moc jednoduchý divák a stačí mi málo - navíc jsem to ani nečetl. Já prostě tak nějak nemám co vytknout a dávám plné hodnocení. Asi je ta chyba ve mě, holt jsem se až příliš dobře bavil.