Reklama

Reklama

Bude to nahlas!

(festivalový název)
  • USA It Might Get Loud
Trailer

Obsahy(1)

Po Inconvenient Truth prichádza režisér Davis Guggenheim s ďalším, pre zmenu hudobným dokumentom. V ňom sa stretli a spolu si zahrali Jimmy Page, The Edge a Jack White ako traja legendárni gitaristi, reprezentujúci tri generácie a tri odlišné štýly, ktorými nemalou mierou obohatili svet hudby. (Filmárik)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky zúčastněných hudebníků tohle musí být paráda, protože setkání tří generací je rozhodně zajímavé. O něco zajímavější i proto, že za tři roky od vydání filmu se The White Stripes rozpadli. Skvěle zde hrají kytary, hudba zde zaznívá parádní, ale přesto mě dokument nedokázal dostat, ohromit. Jasně, kdyby tam byl někdo z Beatles, jsem odvařený. ()

pools 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky kytar/White Stripes/Led Zeppelin/U2 naprostá povinnost, pro ostatní asi těžko uchopitelný dokument o třech lidech, kteří svým způsobem utvářeli/utvářejí podobu novodobé hry na elektrickou kytaru. Jsou zde hodně patrné rozdíly mezi Jackiem, který vezme cokoliv do ruky, hodí za to distortion a začne do toho vařit a na druhé straně The Edge který signál prožene deseti ampy a pořád mu to nestačí. I tak se mi ale zdálo, že Guggenheim hodně preferuje linie s Jackem a ostatní dává trochu do pozadí.Pro mě srdcová záležitost, pro normální smrtelníky to bude velmi nudný dokument, u kterého stěží pochopí jeho krásu. 8/10 ()

Reklama

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Pokud se to nekomu nebude libit behem prvnich 2 minut, at to radeji vypne, protoze by byl jako kralik, sedici pred vynikajicim kusem masa, avsak k cemu mu bude vynikajici maso, kdyz je pro nej nejlepsi krupava mrkev?! At to pojmete jakkoli, pro me to byl absolutne nejlepsi filmovy/dokumentarni/hudebni zazitek posledni doby a ten, kdo se potomto snimku, zhlednutem od prvni do posledni vteriny bez mrknuti oka, nezamiluje do "electric guitar" je absolutni necita. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Pro fandy alespoň jednoho ze zmíněných hudebníků nutnost.. Nudit se nebudou ani ostatní hudebníci (tedy spíše kytaristé), ale pro jakéhokoliv laika moc nedoporučuju. Vlastně se z filmu ani moc nedozvíme, hlavní je ten pocit, že jste prostě uvnitř, že nahlížíte do myslí nejlepším světovým kytaristům. Bohužel ve výsledku prostě natáhnutá stylová reportáž. Přesto se mi to coby vášnivýmu kytaristovi líbilo. 3-4 ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Dle mého nezvládnuté. A to těžce. Vážně to působí jako krafání o okurce roztáhlé na sedmadevadesát minut. Když je dokumentarista šikovnej, vytáhne perly vždycky. Tady to táhne jen Jack White, protože je prostě jinej a zvlášní. The Edge je k smrti nudnej a v Pageovi to sice možná je, ale nikdo to z něj nedostane. Divák se nic nového nedozví, hodnota nulová a jedna úžasně krásná scéna hned na úvod to nezachrání. Pak už jen Edge čumí do krajiny a říká, že někdy to jde a někdy to zase nejde. Jack White je točen na několik způsobů drsně. Ale je tam alespoň ten milej nápad s jeho "následovníkem". Nedávno jsem viděl Indie Game: The movie - téma, které mě moc nezajímalo a vznikl nádhernej dokument. Zde zklamání. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama