Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (598)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

"Dětinštější" sourozenec Pána Prstenů. Nenudil jsem se, ale ani mě to nijak extra neodvázalo. Navíc mám prostě problém s tím, jak to vypadá neuvěřitelně uměle - ať mi nikdo netvrdí, že s takovým rozpočtem by se nedaly opět udělat parádní masky stejně, jako v "lotrovi". Výborné jsou dvě scény - bitva těch obrů (už sem zapomenul jakých přesně) a cokoliv s Glumem (tam na mě dýchla nostalgie). Hrozné naopak pokusy o hudební vložky. Celkově je to celkem sranda - vlastně to asi dopadlo tak, jak mělo.

plakát

Gravitace (2013) 

Dokonalou úvodní dvacetiminutovku s božím Georgem, vystřídá nudný zbytek s hroznou Sandrou.

plakát

Mama (2013) 

Tak nějak napůl - něco je skvělý ("fotografování" strašidelné mamky, náznaky, že obě holčičky z lesa nepřišly samy atd.) a něco naopak ne (konec). Není to špatné, ale prostě to mohlo být ještě lepší. Osobně bych bral, kdyby "mama" nebyla během filmu tolik na očích.

plakát

Zpráva o Europě (2013) 

Europa Report není podle mého úplně pro každého. Akce v podstatě žádná, děj prostý a souhlasím s tím, že onen "dokumentární styl" jakým je film točen nemusí zaujmout. Nicméně nesouhlasím s tím, že je tahle cesta ke čtvrtému měsíci planety Jupiter nějak nudná. Atmosféra je budována velmi zručně a scény přímo z Europy jsou prostě výborné. Za sebe říkám - paráda.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Ani po Muži z oceli, ke kterému jsem přistupoval vlastně bez jakéhokoliv očekávání, nebudu fanouškem supermana. Přesto musím říct, že nemám moc co bych filmu vytýkal. Občas mi přišlo, že se děj posunuje strašně rychle dopředu (trochu na úkor bombastické akce), ale to je teď tak všechno co mě napadá. Fakt nechci být hnidopich a hledat chyby v psychologii postav nebo v čemkoliv jiném - já sem si to prostě užil. Navíc ta akce je prostě nadpozemská! Naprosto intenzivní.

plakát

Bronson (2008) 

Pro mě osobně takřka dokonalé. Skvěle natočené, s trochou černého humoru a především naprosto a totálně dokonalým Tomem Hardym. I kdyby ten zbytek stál za starou belu - kvůli Hardymu bych těch pět hvězd stejně napálil. Jeden z nejlepších filmů co jsem za poslední dobu viděl.

plakát

Záskok (1997) (divadelní záznam) 

"Vítej Karásku!......Chyběls nám tu chlapče zvědavá!"

plakát

John 5: The Devil Knows My Name (2008) 

Netradiční pohled na precizní hru Johna 5. Vizuální stránka je zajímavá, ale že by mě nějak extra nadchla - to zase ne. Hodnotím, jak už jsem napsal, naprosto precizní hru hudebníka, který velmi zajímavě spojil metal s prvky country a bluegrass a kterého já osobně považuji za jednoho z nejlepších na světě ve svém oboru. Velký kytarista, velký vzor. Pokud neznáte - doporučuji!

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Na těch čistých pět hvězd to u mě úplně není, mám přeci jen radši druhý díl. I tak ale - skvělý film, skvělá zábava, skvělý Fassbender i McAvoy.