Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 181)

plakát

Pavel Vítek: Mám svůj den (2022) (koncert) 

Dost dobře nechápu, proč takovému "béčkovému" zpěvákovi je věnována taková pozornost. Určitě existuje spousta lepších, kteří by si to zasloužili víc. Jediná hvězda za energií překypujícího devadesátníka Josefa Zímu.

plakát

Vesper Chronicles (2022) 

Sci-fi určené nejspíš odrostlejší mládeži se mi celkem líbilo. Dějově trochu chudá, ale vizuálně hezká postapokalyptická vize mě ale uklidnila. U nás ani jinde ve světě žádní oligarchové přece nejsou a že by někomu z laboratoře unikly nějaké viry je nemožné, že?

plakát

Moloch (2022) 

Průměrný a ne příliš originální horor, jehož atmosféra zhoustne až v samém závěru, který celkový dojem trochu vylepšuje. Do té doby spíš nuda, ikdyž jisté tajemno je zachováno až do konce.

plakát

Blondýnka (2022) 

Norma Jean a Elvis (nedávno viděný) měli hodně společného. Oba byli manipulovatelní svým okolím, bulvár jak už to u celebrit bývá si na nich rád smlsnul, oba propadali depresím, které zaháněli prášky až se na nich stali závislými. A v lecčems byl podobný i jejich tragický konec. Film o Elvisovi byl zábavnější, ale i Blonde mělo svou sílu. Navíc oba herci v hlavních rolích podali velmi uvěřitelný výkon. Už už jsem sahal po stejné známce, ale scéna s JFK jednu hvězdu ubrala. Tohle nebylo nutné!

plakát

Telefon pana Harrigana (2022) 

Bylo zaděláno na dobré mysteriózní drama (horor opravdu ne), ale právě ve druhé části kdy měla ta tajuplnost vrcholit ve spojení se záhrobím se vše nějak rozmělnilo a pokazilo. Do smrti pana Harrigana mě to paradoxně bavilo víc.

plakát

Půlnoční klub (2022) (seriál) 

Vlastně je to typický Flanagan. Strašením šetří a věnuje se více psychologii postav. Je tu opět strašidelný dům a zdálo se, že všechno bude ještě ponurejší, protože se jedná a skupinu nevyléčitelně nemocných mladých lidí, kteří se o půlnoci scházejí, aby si vyprávěli své historky. Bohužel tentokrát pan režisér zvolil spíš romanticko-dojemnou linii, než tu hororovou. Zatím to nejslabší, co jsem od něj viděl. Dokonce si neodpustil ani svézt se na současné duhové vlně.

plakát

Bullet Train (2022) 

Pro jedny to bude trapná kravina a šílenost a budou mít pochopitelně pravdu. Pro ty druhé to bude splňovat základní funkci filmu, totiž že má bavit. Stačí přistoupit na všechny ty absurdity a garantuji, že se bavit budete. Děj je nepodstatný, stačí s úsměvem sledovat ty náhodné či osudové události cestujících ve vlaku na trase Tokio - Kjóto.

plakát

Athena (2022) 

Nemá cenu neustále opakovat, že Evropa si nasrala do vlastního hnízda. Tento znepokojující film o francouzské občanské válce je zatím fikcí, ale brzy se může stát realitou.

plakát

Elvis (2022) 

Král rokenrolu určitě posunul populární hudbu a její pódiovou prezentaci o kus dál, to je nesporné. Byl ale také zřejmě lehce manipulovatelný a lidé, točící se kolem něj toho dokázali využít. Působil jako loutka, která na slovo poslouchá nejprve matku a pak manažera, který jej dokázal vysát fyzicky i finančně. Skvělý, téměř k nepoznání Tom Hanks v roli hamižného plukovníka Parkera i Austin Butler v titulní roli.

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Páni Svěráci jsou delší dobu za zenitem. Je to už třetí film v řadě, který mě nepotěšil. Jestliže prakticky jediný solidní fór zní: " Jsme rádi, že den začínáte sraním (s ranním) vysíláním rozhlasu, tak je něco špatně. I další vtípky jsou založené na dvojsmyslech, ale jsou takové násilné. Pak už se mi líbila jen pozpátku puštěná scéna Mária a Venduly, no a samozřejmě její, tedy Venduliny přednosti. A to je na slavného otce i syna málo. Snad jim pomůže duch svatý.