Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 179)

plakát

Rapl - Série 2 (2019) (série) 

Slabší, než první série, ale protože je to stále vysoko nad většinou krimi seriálů produkovaných hlavně na komerčních kanálech dávám i druhému Raplovi za čtyři.

plakát

South Park: Post COVID (2021) (TV film) 

Humoru tu opravdu mnoho není, protože děj se odehrává v budoucnosti, v té budoucnosti, kterou nám všichni možní aktivisté připravují. Bohužel asi tak nějak to bude vypadat. K prasknutí přeplněné domovy důchodců, které musíme chránit a uměle tak prodlužovat délku života na úkor jeho kvality a samozřejmě na úkor kvality života mladých. Ještě to není úplně natvrdo, ikdyž i o transgender problematiku se to také trochu otře. Výborný speciální díl lehce navazující na Pandemický speciál.

plakát

Cenzorka (2021) 

Některé metalové kapely čelily dokonce u soudu podezření, že jejich hudba a texty jsou inspirací pro rituální vraždy či sebevraždy. V tomto poměrně originálním kousku jsou paradoxně pranýřováni cenzoři nikoli tvůrci, že pouštějí do kin krváky, kterými se inspirují sadističtí vrazi. Jsem proti jakékoliv cenzuře, ale kdybych každý den musel sledovat krvavé horory tak by mi z toho asi taky hráblo, jak se to stalo Enid. Musím říct, že se mi děj odehrávající se na pomezí reality a fikce docela líbil.

plakát

Deník strojvůdce (2016) 

Začátek excelentní! Proto jsem doufal, že to bude v duchu Kusturicových skvělých absurdit. Pak přišla hlušší místa, ale závěr to celé vylepšil. Mašinfírové - zabijáci jsou hodně dobří.

plakát

Jsem vrah (2016) 

Ambiciózní policista Janusz Jasinski spolu se svým týmem pátrá po sériovém vrahovi žen. V touze za úspěchem leccos vědomě i nevědomě přehlíží, ale vrah musí být dopaden, ikdyž důkazy chybí. Navíc děj se odehrává v době, kdy mít v socialistické zemi sériového vraha je něco nepředstavitelného. Poláci to prostě umí.

plakát

The Deep House (2021) 

Stačí jen dvacet minut trpělivosti a odměna se dostaví. To potápění v zatopeném domě je fajn, jen škoda že těch děsivých scén nebylo více. I tak tísnivá atmosféra z bezvýchodné situace je působivá. Určitě jsem viděl jeden z lepších hororů letošního roku.

plakát

Cesta časem (2017) 

Zdá se to jako varování před klimatickými změnami, abychom pokorně přijali New green deal. No a stará, známá věc, že když cestujete do minulosti za žádnou cenu nesmíte nic měnit, nemusí se to vyplatit. Silný závěr! Sofia "Saga" Helin - moc hezká.

plakát

Finch (2021) 

Děsivá i atraktivní postapokalyptická vize, kdy slunce sežehlo na Zemi téměř všechno živé a pohybovat se venku lze jen ve skafandru nebo ve stínu. Písečné bouře a tornáda jsou na denním pořádku. Robot Jeff svými více či méně zdařilými vtípky připomněl Johnyho Pětku. Škoda, že z toho na konci udělali takový doják.

plakát

Dogani (2011) 

Kam se hrabe Oliheň! To bylo natočeno na efekt, skvělé, ale jen účelové. Dogani jsou jiné kafe. Drama zneužívaných dětí leze na nervy, protože spravedlnost je tu nejen slepá, ale i hluchá!

plakát

Ada (2021) 

Maria a Ingvar žijí šťastně kdesi na samotě obklopeni krásnou přírodou a svými ovečkami. Něco však přece jen chybí. Děti! A tak když přijde na svět Ada, zdá se být všechno v pořádku. Ada je ale trochu jiná, než ostatní děti. Fantaskní příběh, který vyžaduje velkou trpělivost, protože dost často se skoro nic neděje. Ale vyplatí se počkat. Závěr překvapivý.