Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (168)

plakát

Genndy Tartakovsky's Primal (2019) (seriál) 

Scénárista1:"Když jsem byl malej, přál jsem si, aby Barbar Conan jezdil na tyranosaurovi." Scénárista2:"Já taky." Scénárista1:"Poď o tom natočit seriál." Námět, který by vymyslelo osmileté dítě. Kostrbatá plochá animace. Velikost jednotlivých postav vůči okolí a vůči sobě navzájem se mění častěji než ve filmech o Godzille. Totální absence mluveného slova. A přesto... Výsledkem je atmosferický thriller s horrorovými prvky, kde prokreslené postavy bojují o přežití ve fantasy kulisách. Proč je Primal lepší než drtivá většina současné fantasy tvorby? Protože v Primal všichni drží hubu. Místo kecání posouvají děj. Pusťte někdo Primal tvůrcům Rodu draka, ať vidí názornou ukázku poučky "Show, don´t tell". Kulervoucí první řada.  V druhé řadě přibilo nadpřirozeno, které paradoxně ubralo dost z počátečního kouzla. Na druhou stranu si autoři více pohráli se střihem a konceptem příběhu.

plakát

Pomáhat a chránit (2011) 

Doufal jsem, že takový bude Hot Fuzz. Chtěl jsem, aby takový byl Blinkende lygter. Myslel jsem, že tak bude vypadat In Brugge (naštěstí byli Bruggy jiné a ještě lepší). Rasistické narážky seržanta Boyla mi neustále připomínali autogramiádu z Chasing Amy, kde Hooper X zaníceně rozebírá rasový podtex Hvězdných Válek. Ale dost už bylo srovnávání . The Guard je film, jaký jsem už dlouho potřeboval vidět.

plakát

Londýnský gangster (2010) 

Zasmušilý Layer Cake, navíc se zásadním životním ponaučením: fotbalisti jsou hajzlové a když už je máš na mušce, neváhej! Po většinu filmu jsem měl stejný slastně zajíkavý pocit, jako když Ray Liotta v Goodfellas roztloukl rypák tomu klukovi ze sousedství za to, že mu sáhl na holku.

plakát

Submission: Part I (2004) (TV film) 

Podle některých teologů vznikl Islám i jako ochrana pro ženy... jestli je tohle ochrana, co se asi muselo na Blízkém Východě dít před tím...

plakát

Immortal (2004) 

Atmosferická distopie natočená evropským štábem za evropské peníze. Jev vzácný téměř tak jako žena ronící modré slzy. I přes sběžnou znalost předlohy nejsem schopen plnohodnotně sdělit, o co v tomhle filmu běží... a vůbec mi to nevadí.

plakát

Bitva o planetu Terra 3D (2007) 

Terra se sice tváří jako film primárně zaměřený na mladší publikum, přitom je ale mnohem dospělejší než dějově totožný Avatar. A co na to Cameron? Že si "půjčil" inspiraci a teď mlčí?! No to je mu podobné. K dokonalosti by jen stačilo trochu zapracovat na vědecko-technickém pozadí.

plakát

Spartakus: Bohové arény (2011) (seriál) 

Seriál jménem Spartakus... ale bez Spartaka. Andymu Whitfieldovi nepřeju nic zlého, ale nepřítomnost jeho postavy jsem spíše uvítal, stejně jako omezení digitální krve a třesení kamerou. Ve všech ohledech lepší než Písek a Krev.

plakát

Život není krásný (2008) (amatérský film) 

Zdegenerovaně geniální. Mnozí uživatelé se podle vlastních slov dobře bavili a přesto nakonec pokrytecky dali nízké hodnocení.

plakát

Marat - Sade (1967) 

Esence smýšlení libertina markýze de Sada převedena na filmové plátno. Skvost plný hlubokých myšlenek, chorých mozků a chytlavých melodií v podání Shakespearovy divadelní společnosti. Značka:jen pro náročné.

plakát

My Last Minute (2006) 

Následováníhodný příklad pro všechny kuřáky.