Reklama

Reklama

Epizody(6)

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.
Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (428)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Spartacus je naozaj božská miniséria, ktorá je plná dych vyrážajúcich scén, hotové orgie pre filmové oči. A tento prequel vôbec nevybočuje z nabrúsených kvalít, ba naopak, drží si ultravysoké tempo po každý diel a len potvrdzuje geniálnu kvalitu skvelého seriálu. Tá úplná voľnosť bez cenzúry holt nemá chybu a ide pocítiť každou minútou, kedy sa gladiátori rozsekávajú na kúsky alebo sa v dome Batiata odohráva jedna z x 'porno' scén. Príbeh stúpajúcej slávy Crixa a všeobecne života krvilačných otrokov je skvele naaranžovaný, vyzerá to veľmi pohľadne a maskéri odviedli kus práce. Spartacus je zvláštnym žánrom, mix histórie, akcie a drámy v jednom, čo z neho robí nevšedný pohľad. Chválim slovenský dabing, ktorý nešetrí nadávkami, dokonca to skoro až preháňa. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Vynikající prequel který v několika ohledech předčí i původní seriál. Vrací se Batiatus s Lucretií. Stejně tak jako i Ashur, Crixus, Oenomaus a mnoho dalších starých známých. Ale na Spartaka tu budete čekat marně. Místo něj se nám představí Gannicus. Mě je skoro sympatičtější než Spartakus sám :) Můžete opět čekat intriky, krev a nelítostné souboje v aréně. Co se týče erotiky tak ani tady nebudete ochuzeni. Tato série byla natočena před Spartakus: Pomsta. Proto je lepší jí tak shlédnout. Pomsta a Válka zatracených pracují s událostmi z tohoto prequelu. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Prequel k seriálu Spartacus: Blood and Sand, Spartacus: Gods of the Arena, nás zavede do doby, kdy byl v Batiatově ludu šampion Gannicus a Oenomaus se teprve uzdravoval po těžkých zraněních utržených v aréně Stínem Smrti. Batiatus a Luctetia spřádají své intriky, nejen proti Batiatově otci, ale i proti vysoko postavenému Tulliovi, který rozhoduje, kdo se bude účastnit významných her včele s prvními zápasy v nově postavené aréně. Je zde spousta postav, které jsou i v Blood and Sand. Je zde natočena spousta věcí o kterých se mluví v Blood and Sand. Prequel je v tomto ohledu opravdu vydařený. Poslední díl je zakončen parádní dvacetiminutovou bitvou v aréně. Jediný na co bych upozornil diváky, kteří ještě neviděli Blood and Sand, je že tvůrci začínají a ukončují seriál událostmi, kterými končí Blood and Sand, což mi přijde celkem zbytečný a prozrazuje to finále první série. (Stačí přeskočit v prvním díle hned na začátku 2 minuty a v posledním díle poslední 2 minuty). Seriál je plný intrik, neskrývaného sexu ( jak mužů s ženami, tak mužů s muži a žen s ženami), vulgární mluvy a napěchovaný skvěle natočenými souboji plnými brutality a hektolitry počítačové krve, která zvýrazňuje masakry odehrávající se na obrazovce. To vše doprovází skvělý soundtrack. Pro mě je to vynikající seriál, který se s ničím nepáře a to je dobře. Za mě jasných 100% :) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

První řada byla asi málo gay, tak ve druhé bylo nutno přidat více dokonale depilovaných, naolejovaných hýždí melírovaných gladiátorů, odhalit vítěze největšího péra na place a před natáčením donutit ty kopyta udělat ještě více sklapovaček, aby perfektně výrysovaný abdomen vypadal po solárku fakt žužu neodolatelně. Doufám, že ve třetí řadě bude mít hlavní hrdina čivavu. Docela by mě zajímalo, jak by to dopadlo, kdyby měl tehdy Kirk Douglas k dispozici pořádného Kettlera a hrst anabolik. Nechci tomu však příliš křivdit! Zábavné to bylo náramně a na své si přijdou i milovníci babochlapské Princezny bojovnice, která opět neváhala vytasit své povislé kozy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Okoukalo se mi v této prequelové sérii stále více stupňované násilí. Tentokrát už to zašlo příliš daleko - stalo se to směšným a nechutným zároveň. Boje v aréně nebo na cvičišti byly až stereotypně otupující. Plnočelné nahoty je taky nadbytek. ____ Gannicus nedokáže utáhnout sérii na svých vysvalených bedrech. ___ Fanfaron, hejsek a pijan, kterého bavilo bojovat v aréně, náhle prozře a zjistí, že je zamilovaný, což ho do detailu změní. Tahle romantická léčba charakteru je příliš kách, abych ji věřila. ___ Navazující Spartakus, který je také fiktivním hrdinou, protože s historickým předobrazem toho nemá moc společného, má motivaci mnohem uvěřitelnější. Nejprve bojuje, aby dostal zpět, co měl, pak, aby se pomstil za otroctví a zradu. Jsou si tedy s Batiatem důstojnými nepřáteli, zatímco Gannicus je pro Batiata jen vzácné zvíře, které mu vydělává peníze. ____ Tahle série je zajímavá pro dovysvětelní některých motivů v sérii navazující. Takže ji beru nanejvýš jako takové krvavě vysvětlivky pod čarou. /12. 6. 12./ ()

Galerie (118)

Zajímavosti (6)

  • Objevují se zde postavy, o kterých divák mohl zaslechnout v úvodní sérii, ale nikdy je neviděl. (-OverLord-)
  • Divák se zde setkává jak s dobře známými postavami, tak i s těmi, které během první série přišly o život. (-OverLord-)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama