Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem tak dobrý film. Poklidné sci-fi o mírumilovných obyvatelích ( ehm, války mají ovšem také za sebou) se nakonec zvrtne v třeskutou akci opravdu jak ze StarWars. Při sledování se vybaví všechno možné: Skleník B.Aldisse, Divoká planeta, pozdější Avatar, ale i Nemo, Mravenec Z...od každého je tu něco. A samozřejmě i věčně inspirující Vetřelec. Vhodně zvolená hudba je místy jak od P.Glasse, což je velmi příjemné. Grafika sice nijak zvlášť neohromí, ale pokud se necháte vtáhnout do děje, rychle si na ni zvyknete. Příběh stokrát vyprávěný o věčné rozpolcenosti lidstva ohledně toho, co je vlastně dobré, neurazí, protože naši temnou stranu bychom si měli připomínat neustále. Lidská hamižnost nezná hranic, naštěstí se ale vždy najde někdo, kdo se proti ní snaží postavit... ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Letové a bojové sekvence za jasných 5 hvězd - za takové scény by se nemusely stydět ani Star Wars. Ale ta animace postav - bída. Chůze divná a vzhled figurek velice laciný. Nijak originální příběh, zato však originální prostředí... budiž! Tři a půl hvězdičky - pohodička. Znovu už to ale vidět nemusím. ()

Reklama

Sandstorm 

všechny recenze uživatele

Podobný námět a hlavní myšlenku už jsem někde viděl. Že by v Avataru? Ano. A jak je to možné, když tento neznámý animák vznikl dříve, než Cameronův 3D (s)hit ? Starý lišák Cameron totiž obšlehnul film za miliony dolarů a já pak nemam plagiátořit seminárky! Dost o Jimmym...tomuhle filmu chybí lepší animace, ale to je kompenzováno originalitou příběhu, takže s místním hodnocením souhlasím 70% ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

There´re always alternatives. Těžko formulovat pocity z tohoto filmu. Ač dětský, jednoduše animovaný, s primitivním scénářem, tak neskutečně akční, nemoralizující, zábavný, zdařile gradující, atmosferický a v neposlední řadě též neskutečně ozvučený. Houslový motiv na konci filmu jsem si pustil asi desetkrát za sebou a stále jsem se nemohl nabažit. Bravo! ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Sice pěkné, ale nedávalo to moc smysl. Proč se sakra obě rasy nepokusily dohodnout na finálním řešení hned na začátku??? Jo vlastně protože by ten film vůbec nemusel být natočen. Terrianská naivita (nebo spíš naivita poselství, které se tvůrci do filmu snažili vložit) v závěru mě ale pobavila. Nikdo, kdo trochu zná historii lidstva si nemůže myslet, že lidem bude takový stánek stačit! Ihned by mohlo vzniknout pokračování s názvem War for Terra, protože válka by byla za podobných podmínek nevyhnutelná. Pro lidi je totiž charakteristická jedna moc pěkná vlastnost a totiž, že vždycky chtějí víc, a nikdy, skutečně NIKDY, nemají dost. Uvidíme se u pokračování... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama