Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (6)

Život Briana

Život Briana (1979)

Pro někoho vrchol stupidity, pro mne vrchol v nadhledu, cynismu a ironie. Navíc kostýmy a výprava zaručují víc než jen pouhý výlet do starověku. Detaily jsou geniální, jako ostatně celý film. A o to by mělo snad jít. Monty Pythons v nejlepší formě.

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Naprosto bezkonkurenční záležitost. Jeden z mála filmů, které mohu vidět stále dokola. Jeho kouzlo je bezedné. Všechny elementy, které tvoří film hrají prim. Dokonale poskládaná stavba, která drží pohromadě jako skála. Vyjmenovávat všechny superlativy ani nemá cenu, komplexnější film těžko pohledat. Tak povedené spojení všech zůčastněných se povede jen jednou za čas, tak vznikají legendy. Tak vzniká kult.

Sestup Orfeův

Sestup Orfeův (1960)

Tenhle film se mi zavrtal podezřele hluboko pod kůži. Marlon Brando dokazuje mistrovskou formu svého talentu. Navíc všechny role až po ty nejmenší jsou zahrány s přehledem a věrohodně. Vynikající atmosféra ponurého města plného puritánů, které nemá zcela vyřešenu svou minulost. Po technické stránce není filmu co vytknout, skvělá režie s kamerou a s brilantními dialogy udělali z tohoto snímku něco nezapomenutelného. Potulný bard s kytarou, jenž probouzí v lidech skryté vášně, jako nezávislý pozorovatel smířený s osudem a unavený ženami se přesto zamiluje a tragedie začíná pomalu, ale jistě klepat na dveře.