Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (181)

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Povedený, spíše konverzačně laděný, fiktivně historický seriál. Má vše, co silný příběh má mít. Kladné i záporné hrdiny, trochu akce, špetku vtipu, erotično, závoj tajemna a pomalu se rozplétající děj. Příjemně ztrávený čas.

plakát

Ostrov v ohni (1969) 

Na můj vkus příliš roztěkaný styl režiséra, který se na jednu stranu snažil realisticky zobrazit bídný život afrických otroků s jejich kulturní tradicí (extatické tance, karnevaly...) a aroganci egoistických bělochů na straně druhé. Nesdílím nadšení většiny zde přítomných, podle mě za zmínku stojí sekvence s Marlonem Brandem, ve kterých naprosto přesvědčivě exceluje, v podstatě je to jediný herec, který stojí za povšimnutí, na něm celý film stojí a padá a to je málo. Stejně jako režie mi i scénář přišel šitý horkou jehlou, příliš mnoho děr, nejasností a hluchých míst. A abych přidal poslední hřebíček do rakve, tak ani svatý Ennio se zrovna moc nepředvedl. Nechtěl jsem nikoho odradit od shlédnutí tohoto snímku, protože už jenom Marlonovo mistrovství stojí za to se na Ostrov podívat a věnovat mu tak skoro dvě hodiny času, ale bohužel v záplavě dnešních, ale i včerejších historických výpravných dramat nemá šanci získat kultovní statut.

plakát

Mechanik zabiják (2011) 

Bohužel slabota, těšil jsem se, opravdu. Ale...v paměti nezůstane zhola nic. Vše dotažené jen do půlky, ať už se jedná o akci, dialogy apod. Možná, že se drží původní předlohy a právě možná proto je to nemastné neslané.

plakát

Moji přátelé II (1982) 

Typický italský humor, někdy skoro až na hraně, přesto si udržující svůj nezaměnitelný styl. Někdy až "montypythonovský". Několik gagů už zůstane navždy nesmrtelných. Přesto jsou tu hluchá a nepříliš zajímavá místa, těch je tu však pramálo a tak nezbývá než tuto zapomenutou perlu vřele doporučit.

plakát

Pohraniční pásmo (2000) 

Jednoduchý příběh, rozbitý na kousky a mistrovsky slepený v originální novotvar. Výborná režie, skvělý herci a stylová hudba, která mi občas připomínala naší folkovou scénu komunistické éry. Obecně vzato jsem se v mnoha bodech téměř sžil s postavami a není to náhoda, nýbrž dědictví doby minulé. Stejně tak musím přiznat nepochopení z mé strany u několika scén, ale to přikládám jiným výrazovým prostředkům asijské kinematografie. Takže ještě jednou: velmi kultivovaný snímek, který lze jen doporučit.

plakát

Hra na pláč (1992) 

Realisticky natočené drama o svědomí, výčitkách, hanbě, ale také o uvědomění sebe sama. S perfektní režií a hereckým obsazením. Zvláštní film se svou zvláštní atmosférou.

plakát

Válka policajtů (2004) 

Nekompromisní syrovost a jedna z nejlepších kriminálek.

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Jeff Bridges jako digizenový guru? Dobrý. Daft Punk? Výborný. Audiovizuální orgie? Ano. Adrenalin? V míře. Žánrová pochoutka pro nejednoho mlsouna. Tak kde je problém? No, kde asi? Ve mně...

plakát

Správci osudu (2011) 

Jestli měl někdy někdo dostat Nobelovu cenu za literaturu, tak jednoznačně Philip. K. Dick. Málokterá látka nás donutí k zamyšlení o nás samých a naší realitě, jako ta od tohoto "acidového paranoika". Znáte to, když vám něco prostě sedne, tak vás neodradí ani sebevětší detaily a jste nadšeni. Proto ten plný počet. Navíc já shledávám tento snímek takřka za dokonalý. Žádné bombastické scény, žádné komplikované filozofování. Komorní atmosféra, kde je vše vysvětleno. Někomu se může zdát, že to vše už tady bylo a lépe zpracované. Nepopírám tuto skutečnost, avšak já se náramně bavil, nepostrádal jsem nic. A fakt, že Matt Damon byl pro mne přijatelný, mi dává za pravdu. Skvěle zrežírovaný snímek na skvělé téma. A od debutujícího režiséra, který si sám napsal scénář. Bravo.