Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (9)

Sherlock

Sherlock (2010)

Pro mě nejlepší seriál ever. Stojí to převážně na hereckých výkonech všech představitelů, hlavně Cumberbatche s Freemanem, kteří teda předvádí úžasný koncert. Jim zdatně sekunduje Scott coby výtečný Moriarty. Ještě se mi nestalo, že bych se u něčeho smála takovým nadšením z toho, co vidím. Reichenbach Fall to dokázal a drží se pro mě na špici, Scandal v závěsu. I slabší díly (ach, ty prostředky sérií...) jsou vysoce nad průměrem toho, co jsem kdy viděla. Očekávám netrpělivě třetí sérii a hluboce smekám. Kam se hrabe momentální filmový Sherlock.

Fullmetal Alchemist: Bratrství

Fullmetal Alchemist: Bratrství (2009)

Pěkně jsem si počkala, než jsem zhlédla všechny díly, než jsem se rozhodla ohodnotit. Je faktem, že tohle hodnocení jsem měla vyřešený už někdy kolem půlky, ale co. Parádní příběh se skvělou humornou i dramatickou složkou. Spousta malých odkazů napříč všemi díly. Propracované postavy, hudba, setting. No, na to, že to je moje první pořádný anime, tak nasadilo laťku pěkně vysoko. 64 dílů. Napadá mě jeden jediný, co tam byl zbytečný. No, jsem fakt nadšená. Co teď?

Firefly

Firefly (2002)

Výborná kombinace Sci-fi a westernu. Kultovnost je téměř zaručena, už jenom tím, že jej zrušili. Na jednu stranu je to ohromná škoda, protože je to seriál opravdu kvalitní, dle mého, na stranu druhou je to možná dobře, protože se aspoň nestihl dostat do šedivých vod průměru, nedej bože podprůměru. Skvěle obsazené postavy a příběhy, sic často jednodušší, jsou chytlavé a zábavné.

Wallander

Wallander (2008)

Nepropadla jsem Wallanderovi zcela. Nevím ale, co bych mu vytkla. Výborné úvodní titulky. Neuvěřitelně uvěřitelně zahraný hlavní hrdina (Branagh předvádí dle mého naprosto perfektní výkon). Nádherná kamera (právě za tu a jedině za ni je poslední hvězdička). Zajímavé zápletky. Ačkoliv jsem z nějakého důvodu měla u prvního dílu neustále pocit, že už jsem to někde viděla a věděla jsem, co se bude dít (a ono se opravdu dělo). To mi ze zážitku trochu ubralo (přišlo mi to utahané). Následující díly mi to ale vynahradili mnohonásobně. Rozhodně stojí za 5.

Broadchurch

Broadchurch (2013)

Výborný seriál zavánějící Wallanderem. Skvěle napsané i odehrané postavy, stejně tak scénář. Jenom k tomu zločinu bych měla výhrady, které jsou ale zatím trochu zmírněny tím, že nevím, jak se to celé vyřeší, pak by možná žádné nebyly. Zatím po pěti dílech velká spokojenost. Update po posledním dílu: paráda, stále ve stejných dobrých šlépějích. Jenom bych tomu vytkla to rozvrácení městěcka, jež se zdá naprosto dokonalé, po smrti Dannyho se to ale úplně zvrhne. Ale zvrhne se to zase docela zajímavě, tak co. A forma řešení případu na celou sérii se mi moc zamlouvá.