Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (440)

plakát

Medvěd (2022) (seriál) 

Dvě série, každá jiná, každá skvělá. Vstup nám dává nahlédnout do provozu vytíženého bistra. Klidné povahy trpí. Kdo má ale zkušenost z branže ocení zasvěcenost jednotlivých detailů a hlavně genius loci, díky kterému pochopíte, proč takhle složitou a nevděčnou branži lidé dělají a jaké oběti musí přinášet. Po konci druhé série je pět hvězd málo.

plakát

Vlkochodci (2020) 

Pochopitelně nejde nesrovnávat s předchozí Písní moře a hlavně Tajemstvím Kellsu, které je Vlkochodcům tak nějak nejblíž. Spoustu jsme toho už viděli v předchozích filmech a třeba hudba je tu nejslabší. Ale víte co, ono to vůbec nevadí, protože pokud jste správně naladěni, s radostí se zase ponoříte do keltských bájí a pověstí, mechových závrtů, lesních jezírek a zeleného ticha. Je moc dobře, že se takové animáky dělají.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Asi se neshodnu s většinou lidí v názoru, že poslední díl je vyvrcholení celé série. Dle mého názoru seriál slušně graduje od začátku ale vrcholí zhruba uprostřed druhé poloviny. Pocitově je tak poslední díl nejslabší, nejméně originální a závěr je plný západního patosu. Ale asi si to lid žádá :-). Na plný počet je to i tak.

plakát

Kačeří příběhy (2017) (seriál) 

Naprosto otevřeně říkám, že první zkušenost byla hrozná. S původní sérií to nejde srovnávat, tak jako u mnoha jiných legendárních seriálů. Naštěstí tvůrci toto pochopili a udělali vlastně uplně nové kačery, jedoucí na uplně odlišné vlně. A víte co? Já si to po nějaké době zamiloval.

plakát

#martyisdead (2019) (seriál) 

Je to fakt bomba, ale tím, že se bavíme o díle jiného formátu, než ochotnické seriály, musíme již srovnat s plnohodnotnou světovou tvorbou a tam to na plný počet není. Přesto dávám pátou hvězdu za sociální přesah. Pokud mohu svůj názor, nastávající generace teenagerů už bude fígle pedofilů dobře znát a jen tak jim nenaletí. Budou ale daleko víc nebezpeční sami sobě a typická dětská krutost v tom hraje velkou roli. Myslím, že je fajn na to poukazovat a Pavlovi Soukupovi děkuji. Chtělo by to více propagace.

plakát

Zmlsané dějiny (2018) (pořad) 

Forma mi fakt nevadí, přijde mi zábavná i když humor někdy lehce přes čáru. Na druhou stranu, je to přece jen komerční pořad, který má přitáhnout co nejvíce pozornosti a to se mu určitě daří na výbornou. Snad by jen zasloužil větší propagaci (viz počet hodnocení).

plakát

Zelená kniha (2018) 

Předvídatelné, zábavné, výchovné. Plný počet. Díky.

plakát

Gilmorova děvčata (2000) (seriál) 

Sory jako Lorelai bych za máti fakt nechtěl jak už tu někde zaznělo. Vlastně každý v tom seriálu je nějak pošahaný. Ale hlavně proto je to taková zábava. Jinak asi nejlépe napsané dialogy ze všech seriálů a že jich je!

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Audiovizuál absolutně hodný své předlohy. Že dnes vzniká takový film je jistě s podivem.

plakát

Duna (1984) 

Geniální dílko, které ovšem vzniklo pouze pro ty, kdo Herbertovu předlohu četli a smýšlějí o ní určitým způsobem. Obecně si nemyslím, že je vůbec vhodné točit byť jeden díl Duny jako celovečerák. Je to zkrátka mimo mísu a vhodnější by byla spíše minisérie. Na filmu je to hodně znát, kdy po rozvláčném úvodu přichází poměrně zkratkovité shrnutí dalšího děje, které nemůže nikoho, kdo nečetl knihu, uspokojit. Možná to změní nějaký další celovečerní film, ale už to nebude ta pravá Duna, protože přijdou kompromisy a bude z toho blockbuster. Každopádně Lynch zaslouží metál za to, že dokázal určitým způsobem popřít svoje tvůrčí sklony na úkor toho aby udělal Dunu jinou. Zda takovou jakou by ji chtěl Herbert se můžeme dohadovat, ale já myslím že ano. Duna totiž vždy byla trochu zvláštní a strach přece zabíjí duši.