Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tom v čom iné náučné filmy a seriály pohoreli (dívam sa na teba Unfriended!) Martyisdead exceluje - v podaní a spracovaní! Seriál Martyisdead je ukážkovým príkladom ako z generického a takmer bezduchého nápadu na náučný seriál spraviť perfektnú výučbu o kyberšikane bez prehnaných formalít a nudných faktov. Prevedenie ,ktoré má fakt dušu! Už od začiatku projektu som dúfal ,že Pavel Soukup ukáže všetko ,čo sa na filmovej škole naučil. Od tvorcu Triedy smrti sa aj dalo čakať ,že nesklame. Vytvoril parádny krátky triller s poriadnými prvkami hororu ,mystérie a napätia ,ktorá až na zopár momentov takmer vôbec nepadá. Jedinou väčšou smolou tohto projektu je asi to ,že ho naplno ocenia len ľudia ( ako ja ) ,ktorí si už prešli cez šikanovanie v akejkoľvek podobe . Čo viac k tomu dodať? Takýchto projektov je potreba určite viacej rovnako ako talentovaných režisérov v našich končinách ( beriem Česko a Slovensko stále za jedno územie ). Za prirodzené herecké výkony všetkých zúčasťneních postáv (hlavne za reálnu performáciu Jakuba Nemčoka) udeľujem seriálu 75% - ak by sa 3. epizóda trošku prerobila bolo by to tip-top. Ako som už spomenul na začiatku seriálu - Iný Soukup a iná kvalita seriálu. Pevne dúfam ,že po tomto sa Pavel Soukup v českej kinematografii nestratí :) ...I've got a good feeling about this! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si dohnal tenhle chválený Thriller od jednoho z našich nejlepších režisérů Pavla Soukupa, jehož nedávná Annaismissing mě slušně namlsala a tohle je tedy obdobná pecka. Po jeho kraťasech Lesapán a Domovoj doufám, že jeho další počin bude Horor! Úvod filmu začíná okamžitě šokantně, kde řidič kamionu srazí 15 letého chlapce Martyho, který na místě zemře. Deprese a beznaděj rodičů je doprovázena od úvodu filmu a atmosféra je rozhodně nepříjemná a nezáviděnihodná. Ovšem zajímavé to začné být jakmile otec otevře počítač svého syna, kde se postupně začne dozvídat čím dál děsivější tajemství, které syn skrýval. Byl totiž nucen plnit mrazivé úkoly, kolikrát na hraně zákona. Pavel Sokup rozhodně umí udržet divákovou pozornost a divákům předkládá trendy námět sociálních sítí a tedy i nebezpečí, které tam může číhat. Film tedy rozhodně nemá daleko k americkým příbuzným Searching a Missing a kdo podobné filmy může, nebude zklamán ani zde. Annaismissing byl více promyšlenější Thriller, kde divák mohl hádat vraha, zde jsem neměl tip žádný, jelikož indicie jsou nulové, samotné odhalení je však rozhodně nečekané a super. Je to hezky natočené, dobře zahrané s parádní atmosférou a s velkým poselstvím. Kdo neviděl okamžitě dohnat !   8/10. ()

Reklama

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Silný námět a výborné zpracování spolu tvoří povedený seroš o velmi aktuálním tématu, který je napínavý jak trenky. Konec opravdu výborný a vůbec jsem to nečekal, ale i to se reálně může stát. Detektivní vložka v podobě tatíka se mi líbila. Herecké výkony dobré a herci sympatičtí. Pokud vás toto téma zajímá, tak seriál rozhodně doporučuji. Hodnocení: 85/100. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, mohli bychom žehrat (a někteří žehrají) na přílišnou (a nemístnou) atmosféričnost počinu, ale za mne smysl díla jednoznačně převažuje. Naproti počinům, které mohou být po profesionální stránce bez chyby, ale nerozumím, co se divákovi snaží sdělit, popř. sdělují nesmysly. Moje dětsví naštěstí nebylo takovýmito "věcmi" poznamenané a lituji po mně následující generace, že se s něčím takovým musejí vypořádávat... 80% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Na seriálu spolupracovali i odborníci na internetovou bezpečnost. (Duoscop)
  • Režisér Pavel Soukup uvedl, že se inspiroval kauzou Modrá velryba z roku 2017. (SONY_)

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama