Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (200)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8,5/10). Překrásná pohádka s obrovským srdcem. Uhrančivá a neobyčejná animace tento neopakovatelný animovaný zážitek akorát umocňuje. Fakt jsem si tuto pohádku Apple moc užil a jsem rád, že dostávají šanci i takto originální projekty. Vůbec se nedivím tomu, že byl tento film zvolen nejlepším filmem roku 2020. Za mě by to asi nevyhrálo, ale mezi animáky, by to bojovalo s Duší o první místo. Hudba byl taktéž nádherná. Fakt hluboká a krásná pohádka, která je parádní i pro děti - na rozdíl třeba od zmiňované Duše. Za tohle má u mě Apple bodíky navíc. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

První věc, která Vás na snímku Wolfwalkers režiséra Tomma Moora zaujme, bude zcela určitě jeho nádherná animace, které se moderní animované snímky z produkce Disney prostě nemůžou rovnat. Do této animace a krásně stylizovaného lesa či města je precizně naroubován dechberoucí příběh, jež Vás od samotného začátku chytne a už nepustí. A i když se tvůrci snaží obsáhnout poměrně dost témat, což ne vždy funguje, tak i přesto celý děj pevně směřuje k úžasnému finále, které za zvuků lícujícího soundtracku a vlčího vytí utahuje pomyslné šrouby emocí až na absolutní maximum. Co tedy dodat na závěr? Odzbrojující a křišťálově čistá krása čišící z každého filmového políčka tohoto díla je něčím zcela exkluzivním a pro mě jakožto diváka je i vydařenou a nezapomenutelnou tečkou za filmovým rokem 2020. Wolfwalkers Vám tedy mohu bez dalších skrupulí jen a jen doporučit a už teď se vážně těším, až si tento počin z Irska pustím znovu. Výborná práce! (Apple TV+) „Stay, please. You’re one of us.“ ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl všechny předpoklady k tomu, abych ho miloval. A dost velkou šanci mě rozbrečet. Místo toho jsem sledoval zdlouhavou, nenápaditou, do sebe zahleděnou (pravděpodobně studiem zkurvenou) vykrádačku všeho možného, která mě emočně nechala naprosto chladným. Mononoke bez koulí a rizika, která do sebe míchá Rebelku, Hodného dinosaura, Pocahontas a bůhvíco ještě. Od tvůrců Písně moře bych čekal víc. Mnohem víc. PS: TEN VIZUÁL JE SAMOZŘEJMĚ NAPROSTO KOUZELNEJ! I když i tady musím říct, že jednotlivé obrázky jsou lepší pohyblivého celku. Hodnocení lehce ovlivněno zklamáním, ale pro mě je to prostě mezi 2 a 3 *. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Lyrické animace zasazené do vcelku epického příběhu boje člověka s přírodou, města s vesnicí, člověka se zvířetem. Film plný protikladů. Počáteční zlo v podobě vlků napadajících člověka se mění v dobro a dobrý člověk v zlého. Integrita charakterů ale zůstává zachována. Milá pohádka, do které se vešlo opravdu mnoho. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

S předstihem o celou britskou flotilu nejlepší letošní animák! Asi tedy nejen letošní, ale dost možná až nazpět k předchozímu počinu Kellsovců. K irsko-anglickému přátelství snímek sice asi příliš pozitivně nepřispěje, nicméně i ortodoxní brexitér by snad měl ocenit jako vždy úžasné výtvarno s lahodně rozházenou perspektivou a milovníci psovitých šelem by měli být přímo v extázi (např. takový já). A kreslenému Šónovi to celkem seklo, měl by se nechat takhle animovat častěji. Byť tu měl zase part mírně laděný do Borového Mirka. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • V první verzi příběhu měl být Robyn chlapec a ne dívka. (Puxina)
  • Režisér Tomm Moore uvedl, že centrálním tématem filmu je přátelství dvou dětí, které ještě nikdo nepoučil o tom, že jsou rozdílné. To také silně rezonuje s jeho vlastním dětstvím ve městě Newry během severoirského konfliktu. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama