Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Biografie (4)

Larry Kramer (scenárista / herec)

01.05.2015

Larry Kramer je uznávaný spisovatel, dramatik, scénárista, producent, který je známý zejména pro svůj LGBT aktivismus a boj proti AIDS.Narodil se v roce 1935 v Connecticutu do židovské rodiny. Navštěvoval univerzitu Yale, kde studoval francouzštinu a němčinu, a nakonec odešel s titulem z angličtiny. Následně pracoval ve… (více)

Anita Pallenberg (herečka)

06.08.2014

Anita Pallenberg je herečka a modelka německo-italského původu, mimo filmovou branži známá jako modelka, módní ikona a také pro svou spojitost se skupinou Rolling Stones. Narodila se v roce 1944 za německé okupace v Římě. V mládí odešla z Itálie nejdříve do Německa pracovat jako modelka, nějakou dobu strávila i v okruhu Andyho… (více)

Marianne Faithfull (herečka)

26.04.2014

Marianne Evelyn Faithfull je britská zpěvačka a herečka. Narodila se v Anglii Rakušance Evě von Sacher-Masoch a bývalému britskému vojákovi a profesoru Robertu Glynn Faithfullovi. Svou hudební kariéru začala v roce 1964, kdy byla objevena tehdejším manažerem Rolling Stones. Jejím prvním hitem byla píseň As Tears Go By od dua… (více)

Cassandra Peterson (herečka / scenáristka / producentka)

25.03.2014

Cassandra Peterson se narodila v Kansasu a v dětství se přestěhovala do Colorada. Po střední škole odjela do Las Vegas pracovat jako tanečnice v show zvané Vive Les Girls, kde se dokonce seznámila s Elvisem Presleym, který jí navrhl, aby začala zpívat. Odjela zpívat do Itálie, kde se setkala s režisérem Federicem Fellinim,… (více)

Reklama