Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (1 143)

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Andersonův Mortal Kombat z roku 1995 mám hodně rád. Je to prostě moje guilty pleasure :-o)). Přesto jsem se na novou krvavou verzi hodně těšil. Od začínajícího režiséra i scénáristy jsem toho ale raději moc neočekával. Příběh nikdy nebyl u bojovky Mortal Kombat to hlavní; především jde o mytologii postav a souboje. Akčních scén je opravdu hodně, ale zvláště podařené jsou pouze dvě bitky (první a poslední). Co mi však nesedlo je hudební doprovod, a to zejména v soubojích. Herecky je to teda hodně slabé (to je fakt razantní rozdíl oproti původnímu filmu). Škoda že Hirojuki Sanada měl jen malou roli, alespoň všem mohl ukázat, co je to herectví :-). Celkem tedy snímek hodnotím jen za lepší tři hvězdy. Animovaný film Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge z roku 2020 byl povedenější. Musím přiznat, že se mi i více líbily kratší snímky Rebith a Legacy. Kevin Tancharoen nakonec bohužel nedostal šanci natočil svoji filmovou verzi. Dodatek:Johnny Cage hrozně chyběl. Naštěstí se objeví v případném pokračování :-).

plakát

Zprávy ze světa (2020) 

Zprávy ze světa nejsou klasickým westernem, ale mají jejich atmosféru. Ta atmosféra mě právě nejvíce oslovila, neboť vykreslený rok 1870 byl přesný. Jak se často říká, tak se jedná o malý dramatický film, ale s velkým duchem, neboť příběh tohoto snímku v sobě ukrývá mnoho témat, které jsou zejména v Americe stále aktuální. Pomalé (civilní) zpracování nesedne jistě každému. Pro mě však nejlepší spolupráce Hanks/Greengrass. Slabších 5 hvězd. Milé překvapení na Netflixu:-). Moc pěkný komentář: Marigold.

plakát

Píseň moře (2014) 

Píseň moře je velice krásná pohádka, která těží především z úžasné animace, dobrého příběhu využívajícího keltské báje a krásného hudebního doprovodu. 5 hvězd! Škoda toho Oscara...

plakát

Inscenace (2020) (seriál) 

Extrémně zábavné, přitom tak jednoduchý formát! Oba hlavní "britští" protagonisté opravdu umějí dobře pobavit i ze svého domova :-). Z bonusových hostů zazářili Samuel L. Jackson a Judi Dench! 5 hvězd z karantény! PS: David Tennant a Michael Sheen nebo Michael Sheen a David Tennant?:o))

plakát

Tenet (2020) 

Od začátku do konce dechberoucí a neuvěřitelně natočené! Nolan prostě umí, i když nemá tu nejsilnější hereckou sestavu, kterou by mohl mít. Sice Christopher Nolan natočil lepší snímky, ale jeho mysl je neuvěřitelně nápaditá, i proto zůstávám u 5 (sice slabších) hvězd. Film roku 2020.

plakát

21 mostů (2019) 

Akční kriminálka s nádechem staré školy z New Yorku s výborným Chadwickem Bosemanem a jasným poselstvím k tomu: Poctiví policisté nevymřou!

plakát

Mistrovská úroveň (2020) 

Akční béčková oddechovka s výborným castingem. Joe Carnahan obdobné akční filmy fakt umí! 4 opakovací hvězdy :o)).

plakát

Ďábel (2020) 

Netflix mě jednou zase velmi mile překvapil! Tohle je fenomenální (hodně pomalé) filmové drama od A do Z. Úžasně atmosférické, výborný scénář, perfektní herecká sestava a jako milý bonus je vypravěč (autor knižní předlohy). 5 hvězd!