Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (331)

plakát

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984) 

Tak se teď hezky všichni přiznejte, že z nostalgickejch vzpomínek na pěkný dětství jste to tady vyhajpovali, ale teď, ve zpackaný dospělosti jste se u toho nudili k smrti jako já!

plakát

Kdo se bojí Virginie Woolfové? (1966) 

S hrůzou jsem zjistila, že jsem s Elizabeth Taylor neviděla žádnej film (kromě Kleopatry, kterou si moc nepamatuju). A že to byla chyba, kterou musím napravit! Famózní herecký výkony starý školy (nepochybuju, že tady bylo divoký manželství v reálu výhodou), výborně napsaný dialogy a dusno, který tak lehce a vlastně nepříliš překvapivě vyústí do jedinýho možnýho vysvětlení všeho, co se v tomhle komorním dramatu odehrálo.

plakát

Inspektor Regan (2012) 

Je pravda, že v reálu by to fakt nefungovalo, ale mě to tak bavilo, že je mi to úplně jedno.

plakát

Dobrý ročník (2006) 

Ufuněný tři. Neúměrně dlouhá slaďárna, krásný záběry na nehezký lidi a plejtvání talentu Russella Crowa.

plakát

Monty Python a Svatý Grál (1975) 

Nechápu to. Život Briana je moje nejoblíbenější komedie, dokonce topkovej film. Ale ani Smysl života, ani Svatý grál mě prostě tak nebavily ani z poloviny. A už vůbec ne tak, abych si je pustila znovu. Svatý grál má poměrně dost světlejch míst, ale i tak zůstává takovou poslepovanou skládankou jednotlivejch více či méně dobrejch scének. Nic víc, nic míň.

plakát

Lov lososů v Jemenu (2011) 

Naivní, přeslazená ekopohádka, kterou definitivně pohřbil neúnosně patetickej konec. Dobrý jsou na tom akorát dvě věci. Uchu lahodící britská angličtina, což se ale tak trochu dá u britskýho filmu čekat, že jo, a pak dokonalá Kristin Scott Thomas, která jako jediná vnesla do týhle romantický sračky trochu skutečnýho života a hlavně hereckýho umu. P.S. Těžko si lze představit asexuálnější jména než Fred a Harriet.

plakát

Bubba Ho-tep (2002) 

V první řadě je to obrovská chujovina, kterou budete chtít několikrát vypnout, ale ani jednou vám to zvědavost nedovolí. Pan Coscarelli musel při psaní scénáře sežrat dvě kila lysohlávek, prohnat nosem nejmíň sto gramů perníku, zapít to šesti platama rohypnolu, rozdrcenýho v kanystru absinthu a jako dezert si dal puding z extáze. Takže asi takovej ten film byl.

plakát

Malý velký muž (1970) 

Je to paráda, lehnout si na záda...a místo čtení si pustit tenhle skvost. Už dlouho jsem neviděla po řemeslný stránce tak poctivě udělanej film. A ten příběh, ten chytne a nepustí. Dustin Hoffman v životní roli.

plakát

Život Briana (1979) 

Nejlepší komedie všech dob. Teda po Kristu.

plakát

Muž, který věděl příliš málo (1997) 

Skvělá a neprávem nedoceněná komedie, jejíž hlavní hrdina nejen že věděl málo - on věděl úplný prd a ještě se u toho náramně bavil. A já taky. Bill Murray je králem komiků a jeho nešikovnej hrdina mě vlastně rozesmál víc, než Sellersův Clouseau. Je ale třeba dodat, že tahle komedie nestojí jen na talentu Murrayho, celej ansámbl odvedl více než dobrou práci a v celym filmu se v podstatě nenajde slabší místečko.