Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (331)

plakát

Noc na Karlštejně (1973) 

Jak že se to říká? To o tom předcházení pověsti...tak to tady bohužel neplatí. Pověst Noci na Karlštejně byla víc než skvělá, přitom já bych na Karlštejně umřela nudou. Jedině že bych tu slavnou noc měla strávit s jedním z nejdokonalejších hereckejch párů vůbec - Hanzlíkem a Kolářovou, protože jen díky nim jsem to vydržela až do konce.

plakát

Kouzla králů (2008) (TV film) 

Marně přemejšlim, proč proboha mají všechny ty pohádky z poslední dekády v hlavních rolích tak příšerný dřeva bez špetky talentu, přitom ve vedlejších rolích jsou zpravidla pořád obsazovaný špičkoví a zkušení herci i herky. Dyť na ty prince a princezny se nedá koukat, hrát to neumí a mluvit už vůbec ne! Kde je sakra berou? A proč je tam vůbec cpou? Vysvětlí mi to někdo? Hnus.

plakát

Železná srdce (2014) 

Patetická sračka, která se sama odstřelí druhou půlkou.

plakát

Orange Is the New Black (2013) (seriál) 

Nevzpomínám si, kdy naposled jsem viděla seriál tak nevyrovnavnej, že některý díly jsou zralý na odpad (např. díl se slepicí) a jiný zas do topky . Možná je to přímo úměrný tomu, jak moc se děj aktuálně točí kolem hlavní hrdinky seriálu, protože takovou krávu jako je Piper by jeden pohledal (nebo v to doufám). A mezi námi – ani její představitelka Taylor Schilling mě herecky nijak zvlášť o svejch kvalitách nepřesvědčila. Nevyznamenal se ani Jason Biggs, kterej se seriálem po vzoru neurotickejch hrdinů Woodyho Allena v podstatě prokoktá. Naštěstí jsou tu ale další postavy, zajímavý nejen charakterem, ale i skvěle zahraný, takže se to tak nějak vyrovná. Vyzdvihla bych hlavně Natashu Lyonne jako lesbu Nicky, Taystee v podání Danielle Brooks a hlavně Pablo Schreibera jako bachaře s přílehavou přezdívkou „Pornstache“. Bylo to fajn, ale dvě série jsou tak akorát.

plakát

Šéfkuchař na grilu (2014) 

Tak buď se z verbala stává senilní dědek, nebo ze mě cynická můra. Jistý ale je, že Chef není komedie, ale brutálně nudnej, nemastnej a neslanej romantickej guláš o těchto ingrediencích: taťka vaří, taťka je smutnej, taťka rozpráví se synem chytroprdem, taťka vaří, taťka je šťastný sám, taťka opět rozmlouvá se synem, taťka vaří, taťka je šťastný se svojí ex pornostar. A co tam dělá Scarlett Johannson a Dustin Hofmann je spíš hodně smutný. Špatnej film, kterej napsal a natočil špatnej herec.

plakát

Policejní odznak (2002) (seriál) 

The Shield je výbornej seriál, u kterýho postrádám jen to "něco", kvůli čemu jsem si zamilovala podobnej a přitom tak jinej seriál The Wire. Není to prostě srdcovka. Nejoblíbenější postava: Dutch v podání Jaye Karnese.

plakát

Smrt přichází v bílém (2003) 

Tenhle horor je vtipnější než lecjaká komedie, což by ale nebyla dobrá vizitka nebejt toho, že je taky parádně napínavej. Dívala jsem se na něj přes den, ale i tak jsem musela dělat pauzy, abych se neposrala strachy. Tož doporučuju. Možná to nebyla záměrná narážka, ale pobavilo mě opět z úst Raye Wise slyšet jméno Laura.

plakát

Elvis a Anabelle (2007) 

Jsou momenty, kdy je tlačítko FF k nezaplacení!

plakát

Mechanik (2004) 

V Mechanikovi je skoro všechno, co mě spolehlivě udrží v křesle - ujetej magor, paranoia, ponurá atmosféra, napětí, lehce nechutný detaily a takováta hra s divákem, kdy si každou minutu vytvářim novou a zaručenou teorii o tom, co se to vlastně ve filmu děje a stejně jsem až do poslední chvíle úplně vedle.