Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka

Oblíbené filmy (5)

Cesta do fantazie

Cesta do fantazie (2001)

Nikdy mi ještě tak nebylo líto, že film netrvá daleko déle... Tak krásné a "jemné". Mám pocit, jako by mě doopravdy něco pohladilo a vždy i několik hodin po shlédnutí mi stále zůstává takový neurčitý pocit štěstí a spokojenosti. Žádný jiný film mi toto nedá. Už dlouhé roky můj nejoblíbenější film vůbec a myslím, že to tak, pokud ne navždy, zůstane ještě velmi dlouho.

Harakiri

Harakiri (1962)

Naprosto úžasné! Pokud bych si měla vybrat pouze jeden a jediný film, pravděpodobně by Seppuku bylo minimálně mezi zvažovanými kandidáty! Až krutě realistické a naprosto přesně vystihující sociální poměry v Japonsku té doby. Každá část příběhu do sebe přesně zapadá jako mozaika, a když se postupně dozvídáme důvody, které dovedli hlavního hrdinu do jeho současné pozice a k jeho činům, zjišťujeme, že onen slavný samurajský smysl pro čest má i svou stinnou stránku. Tomuto filmu 10/10 bez sebemenšího zaváhání!

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Podívala jsem se jednou, podruhé, potřetí,... A když se na to dívám dnes, stále se pozastavuji nad některými věcmi, objevuji další věci skryté "za oponou". Popravdě, ještě teď si nejsem jistá, zda jsem odhalila vše, co v tomto filmu je... Neskutečně tajemné, skvěle natočené, dech beroucí a pro mne, co se týče atmosféry, jeden z nejvýraznějších filmů vůbec. Třešničkou na dortu pak může být už jen dokonalá hudba, jíž kraluje píseň "Mad World", která se okamžitě zapsala mezi mé nejoblíbenější songs vůbec. Dodatek: Až s odstupem mi došlo, že jde vlastně o další kus z prostředí high school... A světe div se, ono to jde natočit tak, aby to nekazilo celý film :o)

Ti druzí

Ti druzí (2001)

Whau! Ježíši Kriste! No... Jak jen mi tenhle film mohl ležet doma několik týdnů, aniž bych se na něj podívala?! Obrovská chyba z mé strany, takže jsem si to musela vynahradit tak, že jsem ho zhltla během týdne asi třikrát. Ta úžasná atmosféra, skvělé výkony dětských herců a ještě lepší Nicole Kidman - ještě nikdy mi "šílenec" nebyl sympatičtější. Přesně jak napsal golfista, nabízí se přirovnání k Šestému smyslu, ale zásadní rozdíl je v tom, že Šestý smysl má svůj efekt pouze při prvním shlédnutí, a poté už to nikdy není tak úplně ono, když víte pointu. The Others mají sice také "šokující konec", ale to zdaleka není vše, a proto není problém vidět film znovu a znovu, přičemž máte neustále ten stejně zvláštní pocit, jako když jste tento skvost žánru viděli poprvé. Pět hvězd si zaslouží naprosto bez zaváhání!

Billy Elliot

Billy Elliot (2000)

Už asi 10 minut přemýšlím, co napsat. A stále mě nic nenapadá. Billy Elliot je jeden z mých nejoblíbenějších filmů a ač určitě není dokonalý, pro mě se k dokonalosti minimálně velmi přiblížil, co se týče emocionální stránky. Film vám nic nevnucuje, ale vy ho i přes to sledujete se zatajeným dechem a sem tam vám ukápne nějaká ta slzička...