Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (7)

plakát

Bastardi 2 (2011) 

Nízkou úroveň scénáře ještě dokládají tyto absurdity: postava pana Krampola si plete zastupitelstvo s radou, na pozici starosty se nevypisuje výběrové řízení a nová radní měla být schválena zastupitelstvem a ne libovolně dosazena (vzhledem k jejím vzhledu a nezanedbatelným zkušenostem:-).

plakát

Mrtvý muž přichází (1995) 

Zajímavost: Roličku sestry Helen ve vzpomínkách z dětství ztvárnila dcera Susan Sarandon a režiséra Franca Amurriho Eva Amurri Martino.

plakát

Kajínek (2010) 

tohle prostě není akční film, není to ani politický thriller, ani dokumentární film, pro mě docela nuda, sice dobře technicky zvládnutá. Lavroněnko by si spíš než postavu Kajínka zasloužil vybájenou akční postavu heróa bez bázně a hany. Kopírovat osud našeho slavného zločince se všemi soudními tahanicemi není zase taková zábava:-(

plakát

Lymelife (2008) 

nejvíce mne zaujala hudba, hlavně ta ústřední melodická linka, je prostě boží. Culkinové to zahráli dobře, Timothy Hutton skvělý.

plakát

3 sezóny v pekle (2009) 

Vůbec to není špatný film. ale jako by to ani nebyl Egon Bondy. Film sice odráží reálie doby, ale nestíhá pokrýt celou šířku Bondyho vnitřního světa, prakticky se ho nedotýká vůbec. Takže pokud bychom sledovali život jistého Jana Nováka a jeho lásky - nic se nestane. 3 sezóny -1946, 1947, 1948 jako z deníku Jana Tleskače. Doporučuji shlédnout a zapomenout na českou tuctovou produkci.

plakát

Protektor (2009) 

Líbilo se mi to, skvělý film, dobová atomsféra pair excellence. Škoda že neprošla oscarová nominace. Marek Daniel je skvělý, k tomu vedle oslnivě zářící Jany Plodkové z brněnského HaDivadla - prostě Oscarový pár pod taktovkou Marka Najbrta. Hudba skvělá, příběh od A do Z, atmosféra dýchá skrz naskrz. V Česku na jedničku, ale co ve světě???

plakát

Avatar (2009) 

Film nepřináší žádný zvrat, co se dějového obsahu týká, prostě něco mezi Final Fantasy: Esence života a Dnem nezávislosti, Tancem s vlky a Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba. Vizuálně je film určitě pastvou pro oči a v 3D provedení může být film i revoluční (já tento zážitek nepodstoupil). Avatar posouvá filmovou branži v technologické rovině zase o stupínek dále, přesto nezanevřu na filmy, které nepostrádají také citovou hloubku, jedinečný příběh a strhující herecký výkon. Od Avatara jsme se toho ani dočkat nemohli, ten si vydobyl slávu po technické stránce, cíl je splněn, buďme rádi. Woody Allen nebo Kevin Spacey by se na Pandoře vyjímali nepatřičně.