Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi
  • Akční

Recenze (482)

plakát

Nikdy neříkej nikdy (2023) 

Milá letní pohodovka. :-) Film je plný lásky a proto ta třetí hvězdička... :-) Kéž by se takhle vždy domluvili všechny rodiny :-)

plakát

Tři mušketýři: D'Artagnan (2023) odpad!

Nééééé. Bože...ošacení jako z westernu, kdo je kdo mi unikalo, odklon od knihy ve velkém stylu, celkově ploché, bez vykreslení vztahů, zmatené... no dokoukali jsme, ale už nikdy... nikdy více. Věřím, že to možná někomu neva...protože vše se zkracuje, vše musí být akční, v art barvách, šílené kostýmy...ale to je takový Babylon, až je mi z toho ouvej :-(

plakát

Spolu (2022) 

Štěpáne, Štěpáne, Tys tomu dal. Prostě si dobrý. A Veronika s Kamilou také. Bylo to v první řadě multikina, protože lístky už nebyly k sehnání, plátno jako prase, hlava vykroucená, ale Vy tři jste nám předvedli něco neuvěřitelného, niterního, něco co mělo přesah. A hlavně...je to tak silný příběh, že přesně víme o co jde i po dlouhé době od shlédnutí :-)

plakát

Invalida (2023) 

CO To JE? To jsme si říkali asi prvních 5 minut, než nás film vtáhl totálně do vyprávění a to byl teda neskutečný fičák. Řekla bych, že nás čím dál tím méně něco překvapí a tohle překvapilo a mile. No řehtali jsme se jako koně. Skvělý počin, kamera, forma vyprávění, hudba, bylo to živé, odsýpalo to a Hološka  s Godlou prostě úžasní. Jejich herectví je tak přirozené až by se měli někteří renomovaní herci chytnout za frňák, nezávidět, ale kapku přidat :-)

plakát

Dvě slova jako klíč (2023) 

Ano... odsledovala jsem se zájmem, ale...po pár hodinách vyprchalo ještě kousek kouzla a z pěti hvězdiček jsem skončila na čtyřech. Pak vyprchalo ještě něco, sama nevím co, a je to na tři hvězdy. Vadila mi neskutečná hlučnost Indie, to rvalo uši... muž, který si přesně na minuty vypočítá svou smrt na vrcholku hor a žádné sblížení mezi ním a dcerou neproběhne... to bylo spíš úsměvné. Malý prostor pro kněze, který uletí na balóncích aniž bych věděla proč. Kraťoučké vysvětlení jeho daru, bylo opravdu minimalistické. Nechtělo se mi domýšlet pohnutky hrdinů, protože byly tak nějak letem světem.  P.S. Olbrychski a Dušek...  byli skvělí :-)

plakát

Šaman (1992) 

Hodně odpočinkový film, moc krásný. Connerymu to tady neskutečně sekne :-)

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) odpad!

Všechno to je Najednou úplně Všude ve filmu na nic. Tomu jsme dali 139 minut a v úžasu sledovali, čemu to dali cenu. Asi jsem intelektuálně úplně na úrovni bublajícího bahna... protože takovou kravinu jsem opravdu absolutně nepobrala. Totální nuda. Pouze zamne... Nééééééééééé už  NIKDE, NIKDY a VůBEC !!!

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Tak nám u téhle minisérie čas utekl jako voda. Trojan v roli klidného, trpělivého člověka a Tereza jako zástupkyně dnešních třicátníků v roli namachrované ředitelky zeměkoule, která si hledá své místo a uznání v kolektivu a dělá to tak protivným způsobem, že leze na nervy všem dokola. Prostě dva protipóly a nám se to doma opravdu líbilo. A Švehlík úžasný.  A to řvaní???? Probůh... kdo kdy dělal ve firmě s vícero lidmi, se střídáním šichet , s nadřízenými a podřízenými, s chybami za které někdo nese zodpovědnost... TAK SE DYCKY ŘVE. ŘVE a UDOBŘUJE, ŘVE a MAKÁ. Řve a adrenalin Vás posouvá. To jen, že mě nadzvedla recenze na seznamu. Za nás děkujeme :-)

plakát

Buko (2022) 

Jestli chcete mít po filmu blaženost kolem osrdí a úsměv na rtech. pak je to film přesně pro Vás. Bohyně prostě nestárnou :-). Je to film os naději, vyrovnání, nalézání, uvědomění, objevování, klidu, radosti, soužití, rodině a přátelství. A Marta Issová, je zde v roli mladé autistické ženy stejně úžasná jako Štěpán Kozub ve filmu Spolu. Nemohla jsem se na výraz její tváře vynadívat jak ho věrně ztvárnila...i s řečí, pohyby, pohledy.... . A maličký odkaz ... CESTOU LESEM ZVEDNE HLAVU A ZAPOSLOUCHÁ SE DO KRÁKÁNÍ HAVRANA NAD HLAVOU... stejně jako Johanka v pohádce SEDMERO KRKAVCů. Film, ke kterému se my bohyně které nestárnou zase vrátíme :-)

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Pohádkový příběh, který se nám doma všem ohromně líbil. Zlo potrestáno, a evidentně dost drsně a příkladně, a laskavost a velikost srdce odměněna. Ondřej Sokol zas a opět skvělý a vtipný. Nitka příběhu je nádherně vystavěná a Krakonošovo tajemství je překvapením, které hezky zapadá do mozaiky jako kamínek ke kamínku. :-) :-) :-)