Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (2 509)

plakát

Král Staten Islandu (2020) 

Pete Davidson šel celou dobu nějak kolem mě, protože stand upy zas tolik nesleduji, ale zaujal mě v Big Time Adolescence, takže jsem od King of Staten Island čekal mnoho. Zároveň jde o spojení životního příběhu Peta Davidsona s umem Judda Apatowa. Bohužel Apatow už není co býval a také se zde více hodí škatulka drama spíše než komedie. Nemá to spád a se stopáží více než dvou hodin se ani není co divit. Nejde o vůbec špatný film, protože očekávání byla úplně někde jinde. Pete Davidson už se asi těžko zbaví téhle škatulky neschopného zastydlého puberťáka a také Bill Burr (kterého normálně zbožňuji), ale ten by se spíše měl radši držet stand up výstupů.

plakát

Brankář (2018) 

Očekávání byla trošku někde jinde. Asi bych čekal životopisné drama o Němci, který se aktivně zapojil do bojů Druhé světové války, ve které byl zajat a ihned po válce začal žít v Anglii a chytat za místní fotbalový klub, ponese o dost větší dávku kontroverze a vyhrocených situací. Takhle je to až hodně sladkobolné a popravdě ani toho fotbalu tam tolik není. Uznávám že Bert Trautmann ušel neskutečnou cestu od ''nácka'' v koncentračním táboře k legendě Manchasteru City, ale tenhle film by tohoto příběhu mohl využít daleko více. Nicméně herecké obsazení je sympatické a když už nic jiného, tak příjemná sportovní dobovka z toho je.

plakát

Greyhound (2020) 

Vedlejší produkt coronavirové doby. Bude se nám stále časteji stávat, že na streamovacích platformách budou uváděny filmy, které by za normálních okolností putovaly do kin. Tohle je přesně případ Greyhound s Tomem Hanksem v hlavní roli. A škoda to rozhodně není, protože vizuálně to není úplně dotažené na to, aby film oslnil na velkém plátně. Digitální triky nejsou úplně té nejvyšší úrovně, ale i tak mi to nebrání v tom, abych byl velmi spokojen, protože Greyhound to je hlavně akce a prakticky hodinu a půl dlouhé nahánění amerických lodí bránících konvoj s německými ponorkami. Zábava je to veliká a pro mě v dannou chvíli naprosto dostačující. Tom Hanks v hlavní roli charizmatický a tempo akce veliké. Nemuseli by tam rvát náboženskou linku, ale přese vše u mě panuje velká spokojenost.

plakát

Souboj Titánů (1981) 

Čas Souboji titánů strašlivě ubral. Triky působí místy už hodně směšně, ale i tak to má stále svoji nezaměnitelnou poetiku a hrdě se může honosit nálepkou jednoho ze základatelů dobrodružného žánru. Řeckou mytologii obecně tolik nemusím a nevyhledávám, ale původnímu Souboji titánů se nedají upřít zásluhy a také to že to před čtyřiceti lety v kině prostě muselo vypadat skvěle. Asi stále lepší varianta než novější předělávka se Samem Worthingtonem v hlavní roli.

plakát

Palm Springs (2020) 

Příjemná žánrová jednohubka. Nečekal jsem od celovečerní premiéry Maxe Barbakowa s Andy Sambergem v hlavní roli velké divy, ale ve finále je to hodně zábavná podívaná. Motiv časové smyčky už dnes asi nikoho tolik nepřekvapí, ale přesto působí poměrně svěže. Samberg je překvapivě hodně fajn, nejde se vyloženě až na komediální dřeň a nepůsobí to tak nijak nucené. Milioti a Simmons jako sidekickové také na výbornou, takže nezbývá než doporučit všem, kteří hledají nenáročnou zábavu, která zvedne náladu.

plakát

Jak ulovit Dr. Lewise (2013) 

Veskrze zklamání. Upatlaná snaha o komediální žánrovku, kde nefungují vztahy mezi postavami a postavy jsou zároveň poměrně nesympatické. Důkazem atraktivity můžem být to, že jsem si myslel až zhruba do poloviny, že se děj odehrává v Irsku a ne v Kanadě. Až takhle mě to vtáhlo. Finálním rozhřešením je poselství, že velké korporace zachraňují život zapadlým vesničkám, protože tam staví velké sklady a továrny. Díky, ale tohle jsem úplně nepotřeboval.

plakát

Deset důvodů, proč tě nenávidím (1999) 

Každá doba má svou ikonickou teenagerskou komedii, pro přelom století by to klidně mohlo být Deset důvodů proč tě nenávidím. Protože se jedná o hodně vkusnou a zábavnou podívanou, kde se hezky přelévá těžiště pozornosti mezi hlavními představiteli, kde můžeme najít i velká (tehdy) ještě neznámá jména jako Heath Ledger nebo Joseph Gordon-Levitt. Je to sice trošku šablonovité, ale i tak vtipné a působí to velmi svěže. Příjemné překvapení.

plakát

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti (2008) (TV film) 

Další klasická Ardmanovská jednohubka. Otázka chleba a smrti není nijak překvapivá, ale vypiplané zpracování a spousta neotřelých nápadů z ní dělá jednu z těch lepších patálií Wallace a Gromita.

plakát

Na střeše (2019) 

Mádl se profiluje jako velmi zajímavý režisér, který netočí generické romantické komedie, ale snaží se o autorské věci, které snesou i nějaké to měřítko. I Na střeše je sympatický počin. Dalo by se to trošku nazvat jako české Gran Torino, ale podobnost u sblížení nevrlého staříka a mladého asiata tady končí. Zbytek už je trošku průměrná podívaná, kde kvalita a zajímavost momentů značně kolísá. Občas nesmyslné konání hlavních představitelů střídají opravdu vtipné a vypointované momenty. Konec ale tolik neuspokojil a tak je to sympatická, ale ve skrze průměrná podívaná.

plakát

Nabít a zabít (2006) 

Nabít a zabít je příjemné překvapení. Frenetická prolínačka ve stylu Tarantinových filmů, kde nemá nikdo nic jisté. Zprvu jsem si nemohl zvyknout na styl vyprávení, ale nakonec to všechno jde ruku v ruce s technickým zpracováním, které je zprvu také tak zmatečné a neurovnané. Casting je velmi povedený a finální pomalé rozmotávání zápletky velmi zábavné. Nečekal jsem to, ale McGuigan rozhodně překvapil.