Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (1 997)

plakát

M*A*S*H - Série 3 (1974) (série) 

Ano, Henry Blake byl nejlepší postava (McLean měl původně hrát Hawkeyeho) a bez něj už nikdy nebyl seriál dobrý jako s ním a s Trapperem.

plakát

M*A*S*H - Sezóna hlouposti (1980) (epizoda) 

Vymažte už ty stupidní novácké obsahy. Se Žlutým mostem nejlepší epizoda slabé 8. série. Konečně epizoda, která má nějakou silnou pointu.

plakát

M*A*S*H - Čas života (1979) (epizoda) 

Farrovo napodobení Pottera bylo dokonalé, sám bych tomu uvěřil (ztraceno v dabingu). Škoda, že si tam zase musel Alda napsat morální ponaučení - vojáka, který zprvu nechápe, ale prozře!

plakát

M*A*S*H - Sbohem Radare (1) (1979) (epizoda) 

Říká se, že vojna dělá z dětí chlapy, v případě Radara jediná vyjímka, kde z něho vojna naopak udělala dítě. Stačí porovnat s Radarem z první série a filmu. I když oni to byli spíše scénáristé než válka. Nejvíc mě ale čílí jak vždy okamžitě láme srdce. Čím by asi takovou krasavici okouzlil, že je jediná osoba mužského pohlavní v okruhu 100 mil od jejího domova? Tenhle trapný 'running joke' naštěstí už naposled..

plakát

M*A*S*H - Partyzánské sny (1979) (epizoda) 

Mně se naopak líbilo, jak Mako konečně udělal z Pierce (a jeho pseudohumanismu a appeasementu) naprostého šaška, daleko většího než z Charlese. Ten konec by nepochopil snad jen hlupák. Píšu to znova, ale Houlihan je úplně jiná (horší) postava než z prvních sérií.

plakát

M*A*S*H - Střídání stráží (2) (1977) (epizoda) 

Všechny změny v MASHi byly k horšímu, a to s jedinou vyjímkou - a tou je Charle. Aspoň částečně narušil tu extrémní černo-bílost seriálu, ke které pomalu ale jistě spěje.

plakát

Absurdistán (2006) 

Velmi zajímavý a vážný námět, potlačování přirozeného výběru je rozhodně velkou hrozbou pro evoluci lidstva. Nelze si nevšimnout zjevné podobnosti s několika díly Sliders. Začátek filmu je vskutku výborný a přemýšlel bych i o plném hodnocení, bohužel čím dál více se to odvrací od inteligentní satiry ve stylu Sexmise k teenagerovské bláznivé komedii plnou obřích dild. Zhruba po útěku z vězení už musím jít s hodnocením dolu a kdyby byl film o 10 minut delší a dále by rozmělňovali původní myšlenku, musel bych jít ještě níž. Zoufale průměrný Luke Wilson do své role slušně zapadl. Aspoň ten Starbucks bude v budoucnosti dělat něco užitečného. Ačkoli natočeno už v 2006, nemůžu v prezidentovi nevidět mix Obamy a Trumpa Make 'em grow again

plakát

M*A*S*H - Margaretino zasnoubení (1976) (epizoda) 

Frankova epizoda. Hrozně se mi líbilo, jak se najednou spolčil se svými nepřáteli proti většímu zlu a ten závěr byl famózní. Na jednu stranu škoda že jen na půl dílu, na druhou stranu dlouhodobě by to nefungovalo.