Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (18)

plakát

Super drbna (2007) (seriál) 

Potenciál tu je a herci a postavy jsou přiměřeně zajímavé. Ale když většina těch herců je tak strašně afektovaná, že se mi z toho skoro fyzicky dělá špatně a nevydržím se na to delší dobu dívat. O.C. jsem měla moc ráda.

plakát

4teens (2011) (seriál) 

Milí spoluhodnotící, pokud budete oceňovat tento seriál, prosím, učiňte tak, jen pokud shlédnete celý alespoň jeden díl. Komentáře typu "viděl jsem kousek a bylo mi stydno" jsou dost ehm... hloupé. Viděla jsem celý díl a PROTO můžu hodnotit. To je jako bych z filmu viděla 20 minut a podle toho tady psala nějaké komentáře. Je mi z Vás stydno. Ale k seriálu (prvnímu dílu): vtipné, ne trapné, civilní - jak výkony, tak děj. Bavilo mě to a to rozhodně nejsem mainstreamový nenáročný divák.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Tentokrát jsem před samotným rozhodnutím jít na film nečetla žádný podrobnější obsah a žádnou recenzi... a tak jsem čekala, že to bude taková lehká, možná sem tam trochu depresivní, komedie... A ono to takové moc nebylo. Hořko-sladké a často spíš velmi hořké a drsné. Posílala bych na to školy, ať děti ví a hlavně pocítí, jak se asi žilo jejich rodičům v době, kterou oni už nezažili a s jejímiž následky se pořád ještě pereme... Velmi dobrý film, přinesl pocit, a vedle sedící máti mi to potvrzovala, že to takové opravdu bylo... žádné pastelové a sladké Vyprávěj, jemné Pelíšky a lehkovážné Pupendo... díky Občanskému průkazu si člověk v duchu pořádně silně řekne: díky Bohu, že už v tom nejsme, že je to minulost a že žijem v kapitalismu nebo spíš v nějaké té demokracii. Jediné co trochu vadilo, byl způsob posunů v ději, který působil dost nepropojeně a nárazově, nakonec ale celkově film drží pohromadě a člověk se nenudí a doufá, že už se hlavním hrdinům nestane nic strašnýho.

plakát

V pasti (2005) 

Taková Červená karkulka, která si svého vlka pořádně užije. A nejen jeho. Napínavé, místy na mě až příliš drsné a chlápka mi bylo většinu času upřímně líto. Zezačátku mi chudák holka přišla trapná, jak se snaží působit dospělácky, ale pak to nabralo zcela jiný rozměr a film se tak stal opravdu zajímavým.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Pět malých prasátek (2003) (epizoda) 

Skvěle natočené. Hastings a Japp mi vůbec nechybí, spolu s Kočkou mezi holuby asi to nejlepší z filmů o slavném detektivovi (tedy moje nejoblíbenější a z těch které jsem zatím viděla). Krásná hudba, tu si pamatuji dodnes. Na to, že jsou ty filmy tak dobré usuzuji podle toho, že si stále pamatuju jejich atmosféru a jak mi bylo dobře při jejich sledování. Člověk musí vzdát holt Angličanům, kteří díla převedli tak pečlivě a schopně do televizní podoby.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Kočka mezi holuby (2008) (epizoda) 

Báječný díl. Celou dobu jsem si libovala: příběh, kamera, herci, atmosféra. Vedle Pěti malých prasátek, patří mezi nejlepší filmy o slavném detektivovi, které jsem viděla.

plakát

Hercule Poirot (1989) (seriál) 

Filmy jsou lepší. Ale i tak je seriálová adaptace díla Agathy Christie úctihodně kvalitní, poctivá a zábavná (ve smyslu nenudící). Inspektor Hastings mi připadal místy až příliš hloupý a tedy nerealistický. David Suchet je ale skvělým ztělesněním slavného detektiva.

plakát

To je vražda, napsala (1984) (seriál) 

Uznávám, že občas byly i slabší díly, ale stejně je tohle seriál, který mě pořád baví a jsem ráda, že v podstatě pořád na něj jde narazit na nějakém kanálu v tv. Možná jsem vysoké hodnocení dala jen ze sentimentality. Dívala jsem se na něj s babičkou. Obě ho máme rády. A hlavní hrdinka mi babičku hrozně připomíná. Ta moje je velmi milá a taková typická pečující, rozmazlující, starostlivá. To není zas tak úplně samozřejmé. Jessicu budu mít ráda navždy. Stejně jako svou babičku.

plakát

Mr. & Mrs. Smith (2005) 

Co se týče žánru, jde o nadprůměrné dílo. Celkově ale nejde o nic speciálního a za pár dní si na film ani nevzpomenete. Brad a Angelina jsou velmi sexy a jiskří to mezi nimi (až tolik, že si spolu začali a skončili s kopou dětí z různých koutů světa). Nenudila jsem se, což se může u takovýchto romantických akčních filmů celkem lehce stát. Akční scény nejsou (většinou) samoúčelné, jak to tak poslední dobou u filmů bývá. Někteří z nás mají přece jen radši příběh než co nejefektivnější záběry ve vzduchu rotujícího vzápětí vybuchujícího lesklého esůvéčka. Tvůrcům se podařilo to jakš takš vyvážit.

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

Skvělá adaptace, svěží, plná emocí. Člověk to může vidět kolikrát chce a ničemu to nevadí. Jen pan Darcy mi připadal až moc chladný, v porovnání s knižní předlohou. Nelze se pak Elizabeth divit, že k němu něžnostmi zrovna nepřekypovala. Konec byl trošičku příliš pohádkový a už dost neuvěřitelný, ale jak říká režisér ve svém komentáři k této scéně: kdy bychom měli nárok na takovou scénu, když ne na konci takového filmu?... K bonusům na DVD: je jich hodně a jsou skvělé, každou obdivovatelku tohoto filmu uspokojí téměř úplně (úplně by to v mém případě bylo, kdyby se zabývali i kostýmy) a komentář režiséra potvrdí, že do filmu vložil své srdce.