Reklama

Reklama

4teens

(seriál)
Česko, 2011, 6 h 18 min (Minutáž: 53–55 min)

Režie:

Pavel Jandourek

Hrají:

Ondřej Malý, Tomáš Materna, Dagmar Křížová, Tereza Beranová, Tomáš Váhala, Lucie Šteflová, Vanda Chaloupková, Tomáš Hlaváček, Adriana Neubauerová (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Na jednom nejmenovaném gymnáziu vydávají studenti internetový časopis pro „náctileté“. Jeho název, grafická podoba, členové redakce i necelá dvacítka žáků 1. A dávají hlavní podnět k tomu, jak jsme nazvali celý seriál, který byl natočen v Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava.

Tak trochu jazyková hříčka z názvu časopisu – 4 teens (For teens) uvozuje mozaiku osudů, které přivedou na televizní obrazovku teenagery a jejich spolužáky či přátele. Věříme, že se s nimi ztotožní především diváci nad patnáct let. Jejich příběhy mají šanci přitáhnout i zralé publikum. Bez rodičů, kantorů i dalších dospělých parťáků se totiž dospívání nedá dost dobře odehrát, ani odžít. (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jo, tak hlavně že jakože to sponzoruje Bravíčko. Bravo, fak úžasný, přesně takovou matérii právě ta současná pubertální mládež veřejnoprávě potřebuje k nějaké sebereflexi a tak dál... Kolikže to procent děcek >středoškoláků< letos nezvládlo tu až primitivně jednoduchou maturu? . . . Tak užívej blaze Jandecu, fak trendy, ty prostě nestárneš! Ještě trochu toho >pépéčka< a budeš za vodou... %-/ . . . A ty Ferdo? Proč? Chyběly ti love vole na nějakej matroš? Ještě trochu toho >péčka< a budeš v prdeli... °-[ . . . Resumé? Pochcat boty do 4oty... :-(.. - - - P.S. Jedna hvizdička tedy marná jen za to řemeslo, jo, viděli jsme v tušašských trdlovizích už dávno větší sračky, že... - - - P.P.S. A všimli jste si přátelé filmového a televizního umění, že čím mladší je ta čudlárna, tím víc už ta hovada ani neumí pořádně mluvit? A to nám teď v Brnisku stavěj tu novou fuckultu telenovelového sraní! Protekční smradi se tam budou vyuchcávat pro budoucnost naší mérdiální kultůry! Máme se na co těšit... - - - P.P.P.S. A prej se chystá nová cena pro mladé vytrendované serriálové čudláky! Bude se to jmenovat "Zlatej déšť" a bude to udělovat rovnou sudruh ministrant pisskultůry. Odborným garantem má bejt nějakej Čulínský... Tak tady myslím by mohli tu partu nominovat rovnou celou z fleku... %-/.. - - - - - (Nahlíženo v marné chcankovizní utrumní večery s veřejnou službou, hodnocení během 4. partie jako 484., otrávený kokotmentář starého čtveráka zde jako čtyřiasedmdesátý - 7.6.2011) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Občas scénáristická pohádka (poslední díl), občas horror (babička - hulička, léčba alkoholika), ale celkově vzato uspokojivý seriál, alespoň pro mě. Nevím, co si o něm myslí dnešní teens, každopádně v mišmaši postav si asi každý najde nějakého svého hrdinu. Na mladé (ne)herce se ale hezky dívá. Když srovnáme s dnešní programovou nabídkou, možná až nadprůměr. ()

Reklama

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

A to nejmenované gymnázium se skutečně nachází na Zemi? Nereálné, nezajímavé, nudné.--------------------------------- Po 3. díle ČT poznala svou chybu a seriál uklízí z pátku na úterý...------------------------------------- Když už si umělci hrají na Vánoce, tak by to chtělo víc než umělý sníh.... A technická: v prvním ročníku by češtinář asi dílo Václava Havla nezkoušel... A reparát v pololetí, to je taky nějaká sci fi. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Začalo to slibně, sympaticky a s nadhledem, po pár dílech to spadlo do žumpy. Neznalost současné mládeže sice byla vidět, ale nejdříve se to dalo snést, ten pokus o dramatickou stránku byl ovšem na facku. Taky jsem nepochopil, pro koho to má být určeno... a je jedno, jaký monopol popkultury ten seriál sponzoruje. Zlatí Horákovi se svým sociopatickým komínem, zcela vážně! ()

a4am 

všechny recenze uživatele

Jestli tento seriál a jeho případný úspěch zavede novou tradici seriálů pro mladé, tak za to bravo. Ale laťku nastavuje celkem nízko. Nepřirozená mluva, nadšení z komiksu které by současní mladí poslali "do prdele", konvalinková. ČT udělala nekonfliktní seriál o mladých. Snad se časem dočkáme i modernější verze, klidně po desáté hodině na čt2. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Seriál se začal připravovat pod pracovním názvem „Gymplíz“ na konci roku 2007 jako 26 půlhodinových dílů. Samotné natáčení trvalo s přestávkami dva roky a bylo k tomu zapotřebí 95 natáčecích dní. (ČSFD)
  • Seriál se natáčel na Gymnáziu a Střední odborné škole Orlová-Lutyně. V komparzu se objevují studenti a profesoři této školy. (artuš)
  • Seriálový hit "School Beauty Queen" a scénickou hudbu složila skupina Charlie Straight, která v seriálu také účinkuje. (Rodriguez)

Reklama

Reklama