Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (70)

plakát

Alfa (2018) 

Po shlédnutí se mi těžko rozhodovalo, jaký počet hvězd udělit. Byla místa, kde jsem si říkala, jak je to pěkné, uvěřitelné, emočně silné a dobře udělané (za taková místa bych filmu dala jasných 5*), ale pak byla místa, kde byl scénář velmi slabý, až kýčovitý a i vizuální efekty se nějak nepodařily a já byla zklamaná, co to provedli, že tím srazili mé hodnocení na pomyslnou 1* za snahu.. Nakonec jsem to zprůměrovala na 3*. Zkrátka, není to dobře vybalancované a konec je klišoidní až hanba, ale za ta místa předtím, kdy si nejspíš filmaři pro dobrý záběr i tu hlavu namáhali, za ně stojí Alfu shlédnout.

plakát

Nesmrtelný život Henrietty Lacksové (2017) (TV film) 

Nevím, nakolik to byl herecký výkon Oprah Winfrey, ale její postava mě tak nehorázně štvala! Jak mám ze zkušeností bohužel tu čest, chovala se jako typická čeroška (ne, nejsme rasista, ale tohle by vám potvrdil i lecjaký muž afrického etnika), to jest nesnesitelná sebestředná kr*va.. Mno, může to být i výkon na Oskara, nicméně, za mě takhle - stačilo by mi přečíst si krátký článek v novinách, abych věděla, o co šlo, popř. zmiňovanou knihu, ale na film už mě nikdo nedonutí se dívat. Strašné, ne, už nikdy. Hvězdy dávám za trpělivost Rose Byrne a onu knižní předlohu.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Strašně jsem se na tento film těšila, hodně jsem si od toho slibovala (především díky hereckému obsazení), ale nakonec mám takové.. celkem i zklamané dojmy. K Renčovi se vyjadřovat nebudu, nicméně bych ráda vyzdvihla vždy úžasného Gedeona Burkharda a velmi děsivého, přesvědčivého Pavla Kříže (v nějakém rozhovoru říkal, že se sám sebe děsil, když se po práci maskérů na sebe díval do zrcadla a ostatní herci se jej krapet stranili :)) a neméně dobře ztvárněnou postavu Jiřího Mádla. Ano, i doba jako taková a prostředí, to bylo pěkně udělané, nicméně.. Děkuji za zajímavý filmový zážitek, ale stačilo jednou.

plakát

Dokonalé protiklady (2015) 

Už to tu bylo, takže není tu nic překvapivého a nic reálného. Ovšem na vypnutí (mysli) a víceméně jako taková kulisa k práci to bylo příjemné. Nemám k tomu co vytknout. Účel to splnilo a je to prostě takové, jaké to očekáváte.

plakát

Hodný dinosaurus (2015) 

Tentokrát skutečně pro ty menší děti, což znamená nenáročný děj jakési road movie, jednoduše vykreslené postavy, nicméně pro nás starší se předně jedná o možnost být uchváceni mistrovsky zpracovanou vizuální stránkou filmu. Ta krajina, lesy, hory, řeka.. příroda je vykreslena dech beroucím způsobem a já se od toho nemohla ani na chvíli odpoutat..

plakát

Pravdivý příběh (2015) 

Dávám čtyřku předně kvůli Jamesi Francovi, který je prostě a jednoduše skvělý. Felicity Jones i v malé roličce zaujala, nicméně Jonah Hill je.. jak to vyjádřit co nejpřesněji? - prkenný, podivný, nejistý.. těžko říct. Působí na mě dojmem, že dostal roli, o níž má určitou představu, ale neví si moc rady, jak to vlastně zahrát a tak je to po celou dobu filmu. Příběh sám, scénář, režie, to všechno působí velmi dobře, film se nikde nezadrhává a celistvě se na to velmi dobře dívá od samého začátku až po poslední vteřinu. A nejlepší na tom je, že samotný onen příběh vraha je tolikrát zpochybňován, že je prakticky na diváku samotném, čemu tedy věřit bude a čemu ne. A to je u dnes velmi černobíle natočených filmů (co do scénáře) docela vzácnost a té si velmi cením.

plakát

Prázdné místo (2015) (seriál) 

Bohužel nemohu jinak, než porovnávat s předlohou. Kniha toho totiž nabízí stokrát víc a všechno, co je tam geniálně vygradované je ve filmu naprosto utopené, nedotažené a udělané úplně jinak. Natočené je to dobře, herecké obsazení i výkony jsou také dobré, stejně jako prostředí Pagfordu, který téměř přesně odpovídá mým představám. Nicméně, celkové pocity jsou rozporuplné a převládá spíš to zklamání.

plakát

Sedm dní v pekle (2015) (TV film) 

Skvělý smysl pro humor. Bavilo mě to - a to prakticky nepřetržitě po celou dobu filmu. Obdivuji, jakou si ze sebe herci i neherci dokáží udělat srandu. Vyzdvihnu skvělé momenty s Haringtonovým (začátek spoileru) "nepochybně" a pak naprosto odzbrojující chvíli, kdy po telefonátu od opilé královny jen zoufale stojí čelem ke zdi (konec spoileru). Ale skvělých momentů tam bylo víc, mnohem víc. Nicméně tleskám nápadu natočit to jako dokument. To byl prostě geniální tah a jak tu již bylo zmíněno v jiných komentářích, bylo to opravdu Pythonovské a to je na tom to skvělé, zvláště u amerického počinu. Btw, Sheenova postava mě totálně zabila :)

plakát

Tut (2015) (seriál) 

Ben a Avan jsou to, co pro mě činilo tento miniseriál koukatelným. Avan je pro roli Tutanchamona prostě skvělý a i když jde o historickou postavu s jedním velkým otazníkem a stovkou lišících se teorií, fandila jsem mu a žrala mu všechno i s navijákem. Atmosféra je dobrá a přesně taková, jakou jsem od tohoto počinu čekala (to znamená nedokonalá, což ale ničemu neškodí), ale souhlasím naprosto s Beckett51 - Haremheb jako černoch?? Ne, to z historického hlediska opravdu přestřelili. Královna mi přijde jako postavička, co utekla z telenovely (vizáží i všemi jejími scénami), ale pro tu atmosféru, Bena a Avana hodnotím převážně velmi kladně.

plakát

Zoom (2015) 

Skvělá blbost. Dlouho už jsem si u filmu tak neodpočala. Rozhodně stojí za vidění a já, coby výtvarník, musím ocenit to parádní prolínání do animací, které se prostě vydařily.