Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)

Vrchol mého top ten. Pro všechny, kdo i v pokročilém věku zůstávají dětmi. Typicky burtonovské, nádherná animace, spousta narážek, kontrast mezi světem živých a mrtvých, love story, hudba Dannyho Elfmana, od začátku do konce dokonale vybroušený šperk. Moje oblíbená scéna : piano duet..

Sedm

Sedm (1995)

Po zásluze nejvyšší umístění ve filmovém žebříčku pro zástupce žánru thriller/krimi. Vytrvalý déšť, osvětlovači scén prakticky bez práce (a nebo spíš naopak), jedinečné interiéry i exteriéry s kterýma se kamera vysloveně mazlí, skvělý scénář s geniálním twisterem na konci, nadpozemské výkony Pitta, Freemana a piece of shit Spaceyho,... (došly mi superlativy) režie - to vše dělá z tohoto filmu neopakovatelný počin na filmových plátnech. Můžu si jen přát, abych měl ještě v životě možnost zakusit stejné pocity jako při prvním shlédnutí tohoto thrilleru buď že se ještě někomu v budoucnu podaří dotknout se této mety, nebo se mi film dostane do ruky v pokročilém stádiu Alzheimerovy choroby...

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Mám rád fantasy. Mám rád pohádky. Mám rád komedie. Mám rád romantické filmy. Když k tomu přidáme neuvěřitelného kapitána Shakespeara, Septima a jeho mrtvé bratry, krásnou Claire Danes a najdeme kuchaře (v tomto případě Matthewa Vaughna), který to všechno splácá dohromady, aby to nějak drželo pohromadě, mohlo by to dopadnout dobře. A ono to dopadlo nad jakékoliv má očekávání what the fuck happened dobře. A já si ten film zamiloval...

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Opus Magnum Christophera Nolana. A po Jokerovi Heatha Ledgera už svět filmových záporáků nebude nikdy jako předtím. Jsou to především tito dva, kdo film dělá vyjímečným. Jestli se svým Dark Knight Rises Nolan i jen přiblíží tomuto filmu, měl bych už přemýšlet, který film z mýho TOP 10 pošlu do háje..

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Silné téma s ještě silnějším posláním. Měl by skouknout každý, než se rozhodne vyslyšet volání z druhé strany řeky Styx.. PS : Koukal jsem, že v mém Top 10 jsou zastoupeni tvůrci jako Tim Burton, Christopher Nolan, Frank Darabont, David Fincher, Matthew Vaughn, Hayao Miyazaki a právě Darren Aronofsky. Buď to svědčí o jedinečnosti těchto režisérů nabo o mé genialitě. Já se přikláním k druhé variantě.

Život je krásný

Život je krásný (1997)

Je s podivem, že já jako fanda komedií mám v TOP 10 pouze tuto jednu a to by se o zařazení do žánru komedie dalo v mnoha směrech dlouze polemizovat.. Kdyby pro nic jiného tak za ten optimismus a lásku za hranicí lidského chápání, které z pláten kin, z televizních obrazovek tečou proudem..