Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Recenze (18)

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Kdyby byl film o půl hodiny kratší bylo by to za pět. Pěkně rozjetý klasický tarantinovský film z prostředí otrokářů hloupě zastavila zachranná brzda aby se zjistilo, že se nic nestalo a vlak mohl nakonec do stanice přeze všechno dojet. Waltz pod Tarantinem jako v panchartech vynikající, skvěle využívá svoji jazykovou vybavenost. Je ho radost poslouchat a nekoukat při tom na titulky. Spíš mě zarazilo ocenění za vedlejší roli. Na plátně nevyskytuje asi oněch právě zbytečných 30 minut. Jestli 135 z 165 je vedlejší role tak to potěš koště. Celkově pro mě ale po dlouhé době v kině koukatelný nový snímek. Znovu nepůjdu, ale DVD asi pořídím.

plakát

Hračky Jamese Maye (2009) (seriál) 

Britské, humorné, kouzelné a roztomilé. Dá se říct, že mi každý díl přinesl vzpomínku na dětská léta a hodiny vyplněné s prstem na spousti elektrického autíčka, otáčejícím se knoflíkem vláčku, stavěním hradů z lega, utahováním 10 krát utaženého šroubku merkuru, nebo pouříváni ředidla na odlepení vidličky při večeři po lepení posledního modelu nadzvukové stíhačky. Pravda, modelíně jsem moc nedal. Rozhodně originální nápad, ambiciózní projekty a ukázka, že to jde i bez myši monitoru a shluku jedniček a nul. Tyhle hryčky mají své kouzlo a nemělo by se na ně zapomínat. Pro mě za 5.

plakát

Když vaří táta (2012) (pořad) 

Pardon, ale táta který malým dětem dá pizzu, smažený toustový chleba v trojobalu a podobné šmakulády nemá v televizi co dělat. Navíc nezakrytě chlastá. Myslel jsem, že Babica kope svoji vlastní ligu špatnosti, ale právě Prima mu přidala těžkou konkurenci!

plakát

Skyfall (2012) 

Spoiler alert! Skyfall, done! Jestli něco Mendes dokázal, tak dal Bondovi úplně novou tvář. Už to není ten nedotkutelný hrdina ve stylu Chucka Norrise, ale chlápek který je zranitelný a má své slabé stránky. Nevím nad čím plesat víc, jestli nad proměnou Craiga ze spustlého, zarostlého, nežádoucího 007 po elitu VB, nebo vtip konečně představené Moneypenny či smrt jedné z hlavních postav. Záporný hrdina zrazující vlast a jeho scéna se svázaným bondem naprosto geniální. Skyfall není klasická bondovka, není možná ani akční film, ale kdokoli tohle viděl nemůže jinak než zatleskat, protože po 50 letech Bodna vyjmout ze zajetých kolejí a přesto slyšet na konci filmu aplaus dokáže jen opravdu mistr svého řemesla. Smekám.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Nolan mě v tomto díle zklamal. Jeho filmy až doposud nutily diváka přemýšlet. Konce a rozuzlení se člověk dočkal až když sám pan režizér rozhodl, že přišel ten pravý čas. Bohužel u Povstání jsem se tohoto efektu nedočkal. Více méně od poloviny filmu mi bylo jasné, jak to dopadne, nepřišel žádný WOW efekt ani událost. Navíc retrospektivní scény a určitá hollywodsky typická sladkost, emočnost či dramatičnost určitých scén do Nolanových filmů prostě nepatří. A navíc ten konec...Prvoplánové a nedůstojné. Proč dávám 4 hvězdy? I přes negativní hodnocení musím přiznat, že jsem se ty dvě hodiny nenudil a docela bavil. Akční scény, kamera, zpracování, výprava, obsazení byly opravdu kvalitní. Za to si film vyšší hodnocení zaslouží. PS. Kdo našel Tea´lca z SG-1? :-)

plakát

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn (2012) (pořad) 

Konečně! Dočkal jsem se zahajovacího ceremoniálu bez snahy o abstraktní vyjádření různých myšlenek a hodnot, kdy pouze komentář vysvětlí většině lidí na zemi, co chtěl vlastně autor danou sekvencí říci. Lehkost, svěžest, a moderní pojetí se prolévá celým ceremoiálem. Prošli jsme nejdůležitější chvilky Britské historie, připomínáme hvězdy minulé i součastné! Vše je jemně doplněno skvělým ostrovním humorem a naprosto parádním soundtrackem. Možná je mé hodnocení trochu zaujaté, protože jsem anglofil. Alespoň se tím trochu vyváží ty odpady lidí, kteří hodnotí něco co bytostně nesnáší, nebo jsou bytostně nerudní a tady je jejich názor vidět. Proto za plných 5* a mouchy sežerte si mě!

plakát

Fast Food Nation (2006) 

Rychlé občerstvení je fenomén dnešních dnů. Doufal jsem, že se konečně objevil snímek, který se do hamburgeru s nechutí zakousne, sousto vyplivne, rozmázne podrážkou, dojde domů a to co na botě zůstane mi popíše. Dočkal jsem se tak z půlky. Film se na celou problematiku kouká více ze široka. Nahlédneme pod pokličku zneužívání levné pracovní síly, plivající obsluhu přímo v restauraci a dostaneme se až po pomalu prokouknuvšího člena představenstva firmy. Nebudu zde spoilerovat konec, jen povím, že jedna postava mě zklamala, druhá potěšila, třetí mě bylo líto. Od nezávislého filmu jsem ale čekal trošku dršnější závěr. Proto pouze 4 krát hvězda.

plakát

Válka Bohů (2011) 

Poslední dobou se roztrhl pytel s tématikou antickou, božskou a nadlickou. Ať už Barbar conan, Souboj tytánů, Thor(vim jde o komiks, ale i sem to sedí), nebo přicházející hněv titánů. Bohužel ale jedním dechem musím dodat že tohle určitě bohaté téma dostává silně na frak. Od 300, který byl vizuálně i postavami perfektní a jen málo kluků po shlédnutí nezatoužilo být sparťanským vojákem, se dotáváme do sféry impozantních trailerů a břečky v kině. Immortals jsou právě takovým dílem. Film nemá děj, gradaci, spád. Onen nářez bojových scén slibovaných v traileru taky odjel vlakem do Neumětel. I přes v bájích silné postavy Persea a Hyperiona si po pár hodinách nepamatuji, jak vypadali herci, kteří je hráli a jaké měli charakterové, nebo i jiné vlastnosti. Jedno shlédnutí ano, ale přidat nechci.

plakát

Resident Evil (2002) 

Resident evil je film u kterého se většina lidí moc bát nebude. Dokonce ani těch mrtvým zombie se nenajde jako u konkurence. Je tady ale několik super nápadů a hlášek, za které si tohle nizkorozpočtové Bčko zaslouží plné hodnocení! Navíc pro film objevil krásnou Michelle Rodriguez. Porovnávání rukopisu při ztrátě paměti; there is a chance, right; becoming a stronger, faster, hunter a mnoho dalších se mi vryly do paměti stejně jako melodie M.Mansona. Nakonec stjeně: You are all going to die down here.

plakát

Battlestar Galactica (2004) (seriál) 

Jestli může seriál hodnotit posledních 15 minut posledního dílu, tak BSG si zaslouží 12, možná 15 hvězdiček! Nikdy jsem neviděl, tak promyšlené postavy, do poslední chvíle, tak poutavý soundtrack jak v tomto případě. Celé čtyři série během které prožíval člověk napětí s každým hrdinou, ať už Leem, Karou, Drsným adamou, nebo nevěrnou paní Tighovou! Zvraty nenávisti, důvěry, lásky, bojů, končí prostě absolutně epicky bez možnosti pokračování, domyšleně bez příkras tvrdou realitou! Kéž by taková přísada byla přimíchána do každé televizní série!