Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (104)

plakát

Cesta do pravěku (1955) 

Trochu mě za to hodnocení fackuje hanba, ale musím to uvést na pravou míru. Vizuálně je film skvělý (tak je to Zeman, že jo) a nemám mu co vytknout. Je to ale především edukativní film, který ve mně moc velký dojem nezanechal. Po dramaturgické a herecké stránce to bylo bohužel poměrně bolestivé. Čtyřikrát se zopakuje stejný proces - dojedeme na místo, kamarád se ztratí, voláme na něj ze břehu a kamarád se vrátí. Vidět to jako dítě, asi hodnotím jinak.

plakát

John Wick 2 (2017) 

Neviděla jsem jedničku, nechtěla jsem se na to koukat, ale můj názor nemá váhu, prostě mi to bylo puštěno. Je to naprostej průměr, což se odráží i v tom, že na to můžete bez problémů kouknout i když jste neviděli jedničku (ale někdo vám musí vysvětlit, jak funguje hotel pro zabijáky, to zas jo). Každopádně uznávám, že choreografie jsou good a fakt dlouho dobíjí. *poz3n made me do it*

plakát

Nová holka (2011) (seriál) 

První tři série jsou skvělé, obzvláště první dvě jsem se pravidelně u každého dílu smála nahlas. Na konci třetí série se to dost láme a zbylé série jasně padají do klasického plácání se v natahování ději, které sem tam vytrhne lepší díl (ale je jich opravdu hodně málo). Škoda toho, začátek je parádní.

plakát

Camp X-ray (2014) 

Tolik emocí, co se ve mně mele. Ale převládá taková ta deprese, která přijde když dokoukáte skvělý film, dočtete knížku, dohrajete hru a dál už to nepokračuje. Nevím, co lepšího mi nějaký příběh může dát. Je to za 5* a dala bych jich 100, kdybych mohla. (Mimochodem - modrá? Vážně?)

plakát

Atentát v Ambassadoru (2006) 

E.E. zkrátka strašně dobře umí zachytit mezilidské vztahy a mě baví na to koukat. Bobbyho nejsilnější část je vlastně ta většina filmu připravující diváka na vyvrcholení, které je paradoxně tou slabší stránkou filmu. Krásný film v pravém slova smyslu.

plakát

Čínská čtvrť (1974) 

Víc noirovek, víc! Jack Nicholson mimo svoji tradiční roli šílence, tentokrát jako "obyčejný chlap" . A vážně se mu to povedlo – miluju když herec vyleze z toho svého stereotypu a dá si něco úplně jiného, než to, kde jsme ho viděli tisíckrát. A vyzdvihnu hudbu, ta dotvářela atmosféru jak dlouho žádná jiná.

plakát

Nevidím zlo, neslyším zlo (1989) 

Paradoxně jeden z nejvíc odpovídajících filmu s neslyšícím (ohluchlým), co jsem doposud viděla. Jednotlivé gagy ve filmu skvěle fungují a opravdu baví. Dějová linka je oproti tomu bohužel naprosto nijaká a pro mě nezajímavá. Ovšem má to všechno své kouzlo. Vidět film dřív, asi by to pro mě byla srdcovka, teď mi z toho zůstávají jen ty vtipy. Gene Wilder je bůh.

plakát

Semestr (2016) (seriál) 

Dávám si facku, že jsem takovej nadávač na českou tvorbu. Protože zcela očividně tady může vzniknout něco naprosto nápaditýho, skutečnýho a dobře zahranýho. Tohle jsem nečekala – je to skvělý, skvělý, skvělý. (A prosím bez pokračování, takhle je to perfektní!)

plakát

Macbeth (2015) 

Hodně jsem se tohohle Macbetha obávala a vlastně z toho mám nakonec lepší pocit, než jsem čekala. Což nicméně pořád není nic závratného. Film jako by se snažil o divadlo, ale absolutně to nefunguje, takže je to vlastně něco na pomezí a to dělá strašnou neplechu. Kdybych se v ději nevyznala už před filmem, asi bych z tohohle měla dost veliký guláš. Fassbender je pěkný jako vždy, ale Marion nenávidím, takže ani tam to mhouření očí nevytrhne. A fakt se mi nelíbil birnamský les, ten k hradu prostě dojde jinak. Škoda toho, vzít to do rukou někdo jiný, mohla to být paráda.