Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (19)

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Okey dokey, war never changes. Seriál se nese v duchu pozdějších Falloutů, což bylo očekávatelné a je to o to více zábavné. Obavy byly na místě, protože zpracovat herní svět tohoto typu do seriálové podoby je těžký úkol, který se ale podařil. Seriál úspěšně přenáší typické aspekty videoher do filmové podoby s přijatelnou dávkou vlastní originality. Veskrze vážné téma postapokalyptického světa je vyobrazeno v odlehčené podobě s drsnými rysy na každém kroku, jak si série žádá. Během osmi epizod autoři zvládli do seriálu vměstnat opravdu velké množství prvků známých z předlohy, včetně lekcí z historie. Bylo i pár slabších míst, obzvláště postava Maxima a jeho dějová linka mi přišla chabá a celkově nepromyšlená. Prozatím 4,5* a už aby tady byla druhá série.

plakát

Robin Hood (2018) 

Absurdnější slátaninu jsem dlouho neviděl. Zasazení středověku do rádoby moderního stylu za mě osobně nefunguje a těžce leze na nervy. Už během prvních akčních scén při dobývaní kulometného hnízda ráže balista á la dobývání Berlína jsem si klepal na čelo, proč se Rob vůbec obtěžuje střílet z luku s kadencí PPSh-41 a rovnou tam nepošle pakl svatých granátů. Granáty mi ale byly plně vynahrazeny střelbou z balista raketometu, kdy Robův trakař dopadnul podstatně hůř než americké Humvees v Mogadišu (škoda, že tam nepřidali i nějaký typicky středověký Black Hawk). Vyvrcholením byl poté útok běsnícího davu molotovovy koktejly na policejní kordon. Kdyby to aspoň nějakým způsobem fungovalo, tak se prostě bavím a neřeknu ani slovo. 1* za určitou zábavnost si to ale zaslouží.

plakát

I Spit on Your Grave: Deja Vu (2019) odpad!

Filmy I Spit on Your Grave jsou o utrpení. O utrpení ženy, která se ale rozhodne pomstít těmi nejbrutálnějšími způsoby na těch, co ji tak trýznivě ublížili. Námět sám o sobě není špatný a v předchozích dílech do nějaké míry fungoval a poskytoval nenáročnou zábavu. Zarchi se ale na stará kolena z nějakého důvodu rozhodnul natočit pokračování svého původního snímku z roku 1978 a byl to moc špatný nápad. Je to extrémně hloupé (což je ale ten nejmenší problém), nudné, ale hlavně – příšerně dlouhé. Dvě a půl hodiny jsou tak dvojnásobek toho, kolik ten film potřeboval a režisér tudíž vykonává svou pomstu nejen na vesnických buranech, ale především divákovi. Film jsem byl schopen dokoukat až po několika opakovaných snahách a když konečně došlo na lámání chleba v podobě oné pomsty, stále jsem se nudil ve spleti bezobsažných a nesmyslně natahovaných scén. Nicméně nehodlám zatím plivat na hrob celé série a budu doufat v nějaké její důstojné oživení.

plakát

Pokoj (2003) odpad!

Naprosto rozumím rozporuplnosti tohoto filmu. Jako drama to obstojí jen těžko, stupidní dialogy dokáže trumfnout jen nesmyslný sled náhodných scén, které si ale otrlý divák dokáže patřičně užít. Na druhou stranu, změníme-li žánr na pornografický, dostane se nám softcore snímku s tím nejdůležitějším – pokusem o kvalitní příběh.

plakát

Cool Girl! (2023) 

S bandou jsme se vydali do kina v očekávání, že na tento film opravdu nikdo nemůže dobrovolně jít a chtěli jsme si naplno vychutnat atmosféru soukromého kina. Již slečna uvaděčka na mě házela nechápavý výraz a naznačovala, že tady není něco v pořádku. Kolegové, kteří se rozhodli zpříjemnit si zážitek popcornem dopadli ovšem podstatně hůře a již na pokladně schytali neskrývavý výsměch. O to víc nás překvapilo veskrze zaplněné kino, ve kterém se nacházely osoby, které působily dojmem, že jdou vážně sledovat film. Kvalita snímku splnila veškerá naše očekávaní a kinematograficky jsem dlouho nezažil kvalitnější podívanou. Celý snímek stavěl především na postavě Oldy, který konečně poskytnul komplexní návod na prolomení kruhu a vymanění se z těžkého friendzonu. Všem hlavním protagonistkám jsme neváhali hlasitě fandit od začátku do samého konce a k našemu překvapení celé kino sdílelo naše hořkosladké pocity a fungovali jsme v dokonalé symbióze (kam se hrabou tři mušketýři, tady se konečně projevila jednota a ochota fungovat jako jeden muž ve chvíli, kdy jsme čelili nevyhnutelné zkáze). Jediným problémem byla stopáž filmu, jelikož se tam nic nedělo a najednou byl konec. Ocenil bych vydání režisérské verze, která by zohlednila fakt, že střih během neukončené scény není to pravé ořechové a nechal bych ty dialogy dojít do konce nebo bych je aspoň napsal tak, aby dávaly nějaký smysl. Na druhou stranu chápu, že takto hluboké myšlenky nelze vměstnat do jednoho filmu a je potřeba dát prostor divákovi, aby si mohl zbytek domyslet. Nejvíce se snímek podobá asi Lynchovi a jeho Mulholland Drive – taky tam byly nějaký ženský, taky jsem to nepochopil, ale koukalo se na to dobře.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Dostal jsem přesně to, co jsem čekal - akční nářez s nostalgickým nádechem plný smrtících hlášek s výborným obsazením. Příchod Chucka a You've been back enough mě dostalo. Nevidím důvod nedát 5*.

plakát

Vítejte doma! (2003) (pořad) 

Těm lidem to pomůže. To je ale asi tak všechno. Ta šaškárna kolem toho je strašná. Cením si nápadu někomu pomoct, ale ječel táta, ječela máma, ječely děti, ječely davy lidí, ječel Ty, ječeli designéři. Plakala máma, plakal táta a plakal i ten zbytek. Ou maj gátovali taky všichni. Jsem rád, že někdo, kdo si to zaslouží, má nový dům, ale na pořad sám o sobě se dívat prostě nedá. :) Dabérům by stačit jen nahrát fráze typu: Ó můj bože, to je nádhera. Chce se mi brečet. To snad ani není možné, díky Taji. Panebože. V to jsem ani nedoufala. Dům mi nepadá na hlavu, to je úžasné. Je tu stěna a není na ni plíseň, to snad ne. Díky bože, ti pavouci jsou pryč. Náš dům nevypadá jako kůlna. A pak to pustit do všech dílů a hotovo :)

plakát

Taxík (2008) (pořad) 

Svézt se a ještě si vydělat. No nezní to pěkně? 4* si to podle mě zaslouží.

plakát

Melrose Place (2009) (seriál) 

Ale tak jo. Budu hodný a odpad tomu nedám. 1* za tu zrzku :D

plakát

Melrose Place (1992) (seriál) odpad!

Ne ne ne. Takhle nepůjde. Pominu-li stupidnost celé této slátaniny, tak mi stejně tento typ seriálů nic neříká.