Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 6

VOD (1)

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (392)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Niežeby ma to vyslovene nudilo či sralo... len to proste nie je dobré. Paradoxne mi najmenej vadila tá nehistorická štylizácia. Práve naopak, zasadanie do akéhosi industriálneho postapo-punku je na celom filme to najzaujímavejšie, je to dôsledné a má to akýsi jednotný štýl. Strelecké scény sú efektné. Herci v pohode (asi okrem šušľajúceho Mendelsohna, ale to je aj vina scenára, že musí hovoriť také kruté hlášky, až je to nechcene smiešne). Horšie je to s tými paralelami na dnešný svet, rečami o moslimoch a revolúciami proti pracháčom, to sa fest vymklo z kĺbov a je to iba blbé. Kráľ Artuš bol tiež takto moderne posunutý, ale zároveň perfektne fungoval. Toto nefunguje, nie je to napínavé ani vtipné, romantika nula bodov (sranda, že v celom filme vystupuje iba jedna jediná ženská postava), hudba tiež nič, tempo začne už v polovici viaznuť a potom som si už len prial, aby to čo najskôr skončilo. Ale nie, ešte museli hádzať zápalné fľaše do celkom súčasných policajných štítov. Takto to dopadne, keď chcete klasiku predať mladému publiku, ale to sa vám na to vyserie a navyše naštvete milovníkov klasiky. Zaslúžený prepadák. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Novýmu Hoodovi jsem se vyhýbal i přes Egertona s Foxxem v hlavní roli. Věděl jsem proč. Robin Hood je anglická klasika, troufám si říct, že po Jirkovi Drakobijci je to ten největší anglický historický hrdina a legenda. A proto mě prostě bolí vidět to všudypřítomné multikulti v historickém žánru. Když si tedy v nějakém 12.? století vykračuje černoch po ulicích Nottinghamu, a nikomu, vůbec nikomu to nepřijde.. eh.. zvláštní, naskočí mi tik v levém oku. Pravda, chyběli Asiati a zastoupení LGBT komunity, což je v dnešní době dost vzácnost (nechal bych je zažalovat). Už z traileru je vidět, že to bude hlavně akčňák jak od Baye, o výbuchy a oheň nebude nouze. Prvotní scéna, která přesně napodobuje situaci "Carentan 1944", včetně strategie postupu a všudy přítomných kulometů, začne tikat i pravé oko. Naštěstí se to brzy srovná, uvědomím si, že tohle je paralelní vesmír, vypnu mozek a s občasným "glo glo" z flašky se nechávám unášet směsicí né až tak špatného, ale ničím originálního akčňáku. Egertona mám vážně rád, ale filmy jako Eddie nebo Kingsman mu sedí mnohem víc. Je prostě pořád jen mladý ucho a tady to chtělo spíš někoho na styl Hardyho. Hodně mi to připomnělo nového Artuše, ten byl ale na spoustě frontách prostě lepší. Otevřený konec nabízí spoustu prostoru pro volné pokračování, ale řekl bych, že vzhledem k nesplněným očekáváním se ho nedočkáme. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Všetkým, čo boli dnes so mnou v kine na tomto filme sa ospravedlňujem. Normálne nebývam takto nedisciplinovaný, no tu sa to skutočne nedalo. "Robin Hood" je pre mňa ukážkou toho, ako sa filmy nerobia. No musím povedať, že ma tvorcovia skutočne v druhej polke filmu maximálne pobavili. Tak dlho som sa už nerehotal už dlho. Záverečná akčná scénka je ukážkou absolútnej stupidity, kde nikto nevedel ako sa má robiť stredoveký film. A miesto toho z toho urobili moderný film zasadený do stredoveku, kde sa všetci správajú ako v súčasnosti. Dialógmi, akciami a dokonca by som dovolil povedať aj kostýmami. Šerif z Nottinghamu tu má kožený kabát ako keby to bolo z Matrixu. Záverečná akčná scénka je ako keby sme pozerali v televízii boj ťažkoodencov proti vzbúrencom v modernej dobe. Chýbajú iba obušky. Úvodné časti sú celkom okey, no postupne sa film absolútne rozsypáva a vyzerá to ako keby ho režíroval veľký Paul W. S. Anderson. Nedá sa to brať ani v najmenšom seriózne. Čím to ide ďalej, tým je film stupídnejší a ku koncu už absolútne nevie čo robiť a tak len strieľa hrach na stenu. A okrem toho tu máme Jamieho Dornana, ktorý chce urobiť v stredovekú obrovskú politickú kariéru. Neviem čo viac k tomu dodať. Efekty sú otrasné, kostýmy sú otrasné, príbeh je mizerne napísaný a ku koncu si robia už asi srandu aj tvorcovia sami zo seba. Je to čistá tragédia. A ja za týmto filmom v žiadnom prípade stáť nebudem. Nemôžem mu dať pozitívny rating len z dôvodu, že som sa na ňom rehotal. To nie je kvalitou filmu. Je to bez debaty špatný film. Ale miestami má svoje humorné nekvality, ktoré ma pobavili. Hodnotenie: D ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Vysvětlí mi někdo účel vzniku tohoto "veledíla"? Nebo proč se toto "veledílo" odehrává ve středověkých kulisách, když se všichni chovají a vyjadřují, jako by se film odehrával dnes? A co ty dnešní hadry? A proč musejí všude s*át ty černochy? (Sorry, Jamie, ale středověk? Vážně?!?) Laciné, ochotnické, tupé a prakticky nekoukatelné. Fakt hnus. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Já tyhle zmodernizované verze klasiky moc nedávám. Naposledy jsem myslím takhle nevydýchal Tři mušketýry s Bloomem. To zasazení do industriální revoluce, nebo jestli je to steampunk... a jám mám rád historické filmy, které se tváří jako historické. Navíc Taron Egerton, kterého mám jinak normálně rád je tady fakt "meh". Guye Ritchieho může dělat jenom Guy Ritchie, nikoli Otto Bathurst. A po celou dobu jsem měl chuť si raději pustit Krále zbojníků s Costnerem. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Když se natáčelo v Dubrovníku (Chorvatsko), Jamie Foxx byl na večeři se svými přáteli, když se ke stolu připojili dva opilí místní a začali na něj házet rasové urážky. Přišel vedoucí restaurace, vyhodil muže a zavolal policii. Oba muži skončili ve vězení. Navzdory této jediné negativní události, která ukázala dobro a zlo některých místních lidí, Jamie Foxx nepřekvapivě zveřejňoval na svých sociálních médiích, jak úžasná je země a jak úžasní lidé jsou. (ČSFD)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama