Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (19)

plakát

Úsvit (2023) 

Velice prijemne prekvapeni - po dlouhe dobe cesky film, ktery snese ta nejprisnejsi kriteria, film, ktery funguje, ma kvalitni scenar a kvalitni zpracovani. Clovek z kina odchazi a ma co komentovat, ma s cim souhlasit a nesouhlasit, zkratka pribeh nadcasovy jak co do hlavniho tematu, tak do vztahu v manzelstvi, hledani se. Hlavni postavy se vyviji, nebo je spise postupne poznavame a neni jich zbytecne moc. Do peti hvezd jeste neco malo chybi, ale jinak vytecne.

plakát

Zátah 2 (2014) 

Inu tohle nebyl beckovy, nybrz ceckovy film, dve hvezdy za mnohe bojove sceny, kamera a architekt taky skveli, ale ten scenar, ten scenar. Film nedava smysl, gangsteri beze zbrani nedavaji smysl, cele to nedava smysl... Ono jak rikal Zinnemann „Tři nejdůležitější věci na filmu jsou scénář, scénář, scénář.“ A ten byl jednoduse spatny.

plakát

Arvéd (2022) 

To neni film, ale hloupa exhibice. Snesl jsem jen pulku a davam body za kameru, scenu a herce. Jinak pro me nesnesitelne - bez scenare, bez pribehu, bez vtahnuti do deje, bez zivota nevidim divod, proc delat film.

plakát

Je mi ze sebe špatně (2022) 

To bylo poprve v zivote, co jsem odesel z kina. Film o tak zbytecnych lidech, ze jsem to ani nebyl schopny dodivat. Jako kritika spatnych zivotnich hodnot asi dobre, ale vubec jsem nepochopil, proc by tito dva jedinci byli spolu - ona dle meho psychicky nemocna, on celkem narcis, i kdyz jakz takz snesitelny.

plakát

Babylon (2022) 

Skoda ze scenarista/reziser s prichodem mluveneho slova film neukoncil. Usetril by pres hodinu casu a zachoval jednotu filmu, jeho energii i poselstvi. Takhle pridal zbytecne dialogy, zapletky (mam rad Tobeyho, ale jeho postava zcela zbytna), spoustu nesmyslneho balastu. Zkratka film do svych 2/3 hezky fungoval, mel energii a celkem i jednotu, bohuzel pak se vse pokazilo...

plakát

Chyby (2021) 

Mily a pritom uveritelny pribeh tricatniku z "nizsi socialni skupiny", kteri se nehoni za karierou a vzdusnymi zamky, spis si zatim chteji jen uzit, obcas prezit, a pritom hledaji sama sebe. Syrove ukazane vztahy s okolim i krehky vnitrni svet hlavnich hrdinu, kdy ona je az obdivuhodne vyrovnana, uvedomela, vseprijimajici a pritom pochopitelna (i u sve chyby), on zase tapajici, kym vlastne je, cemu verit, co je to moralka, co chce a nakonec svou chybu napravuje. Mile prekvapeni a ani si nevzpominam, kdy jsem v posledni dobe videl cesky film z podobneho prostredi o realnych lidech - od Slamova Stesti nebo Jiraskeho Poupat. Vlastne v podobnem prostredi jsou i Kobry a uzovky, takze reziser. Kupodivu jsem mel obcas problem se zvukem, kdy hlavnim hrdinum ne vzdy bylo dobre rozumet (aparaturu mam kvalitni).

plakát

Bombardování (2021) 

Velice syrový film se silnými scénami, hodně protiválečně zaměřený. Hrůzy a oběti války jinak, civilně. Trochu mi chyběl větší detail některých postav např. z anglické strany, asi chyba střihu, kdy děj někdy letí a jindy se vleče. Jinak překvapení a kvůli ruské invazi na Ukrajině vlastně hodně aktuální film, který ukazuje, že válka si nevybírá a bombardování má vždycky nevinné oběti.

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Proc je to tak hloupe? Vzdyt i oddechova komedie si zaslouzi hlavu a patu...

plakát

Krajina ve stínu (2020) 

Velke prekvapeni, jak ve filmu vse funguje - vykresleni postav, vsichni jsou zivotni, pochopitelni, dej odsypa a clovek je vtazen. Film s velkym presahem srovnatelny s Jasneho Rodaky - jen bez komedialni, odlehcene slozky. Pro me nejlepsi Slamuv film a nej cesky film posledni doby, ktery svou obycejnosti a silou pribehu bez pompy zastinuje Nabarvene ptace a dalsi.

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Zacatek fajn, atmosfera i herci dobre trefene, ale zhruba od tretiny filmu se zacnou dit nesmyslne veci, chaos, dej jakoby skace z tematu na tema, chybi hlavni zapletka, linka, zkratka film nefunguje, nedrzi pohromade a vicemene nudi. Akcni sceny jsou sice dobre natocene, ale az na uvodni zatceni neuveritelne a v deji rusici. Postav je celkove moc, jsou "nezivotne" a i kdyz je hraji skveli herci (Oldman, Clarke, Cassel aj.), jsou jejich minirole nerozvinute, v deji zbytecne. Je to skoda, protoze penez bylo ocividne dost a kdyby se zapracovalo na scenari, mohl byt vysledek uplne jiny. Takhle neprehlednost a casta nesmyslnost zabily dobre tema - totalitni Rusko s kriminalni zapletkou. Zkratka mene akce, mene postav a vice vypraveni - nebo se na zacatku rozmyslet, jaky film chci vlastne natocit. Co se tyka okrajove inspirace seriovym vrahem Cikatelem, tady doporucuju Obcan X - to je film, ktery stoji za shlednuti. Cloveka uplne pohlti a totalitni Rusko pozdejsi doby je v nem dobre ukazane. Hlavne jde narozdil od 44ky o zcela uveritelny film, i kdyz tv produkce.